Filmové události #06/19: Avengers: Endgame a jiné trailery Super Bowlu

Sportovní utkání roku přineslo i ukázku k Toy Story 4.
 
 
S novinkami přišla i Hra o trůny. Na druhou stranu se blíží udílení cen BAFTA. V hlavním městě Německa zase odstartovalo Berlinale. A doma se konala první tiskovka k Febiofestu. V neposlední řadě tu jsou však dvě smutné události, opustili nás režisér Václav Vorlíček a britský herec Albert Finney.

#06/19

Začátek uplynulého týdne byl ve znamení amerického Super Bowl. Ten s sebou již tradičně přinesl řadu zajímavých trailerů. Tím snad nejvýznamnějším byl zbrusu nový klip k Avengers: Edngame. Krátké video k chystané marvelovce a jednomu z nejočekávanějších filmů letoška, ukázal nové scény a poodkryl něco málo z příběhu. Ten bude k vidění na velkých plátnech již v druhé polovině dubna.

Obdobně očekávané je i čtvrté pokračování Příběhu hraček, čili Toy Story 4. Je to přeci jen už devět let o posledního dílu. A právě krátkou ukázku k tomuto animáku také Super Bowl přinesl. V ní se opět setkáváme s Woodym, Buzzem a Bo Peep v prostředí matějské poutě. Tato Pixarovka ze světa hraček se chystá do kin již na léto.

V neposlední řadě přinesl Super Bowl i důvtipnou reklamu na pivo Bud Light, inspirovanou seriálem Hra o trůny. To však nebylo to, co upoutalo pozornost fanoušků. Tvůrci totiž o něco později představili první fotografie k závěrečné osmé řadě kultovního seriálu. Ta odstartuje již 14. dubna na stanici HBO.

(Foto: Helen Sloane/HBO)

Krom toho se však již na neděli blíží velkolepá filmová akce. Jde o udílení prestižních britských filmových cen BAFTA. Mezi nominovanými filmy jsou BlackKklansman, Favoritka, Zelená kniha, Roma a Zrodila se hvězda. Z herců se pak o sošku utkají Christian Bale, Glenn Close, Bradley Cooper, Viola Davis, Rami Malek, Melissa McCarthy, Mahershala Ali, Amy Adams, Adam Driver a mnozí další. Slavnostní ceremoniál odstartuje v neděli večer na prvním kanále BBC a provede jim Joanna Lumley.

Na druhé straně již ve čtvrtek odstartoval letošní ročník filmového festivalu Berlinale. Ten byl zahájen snímkem The Kindness of Strangers. Ten je spolu s dalšími 16 filmy adeptem na ocenění Zlatým medvědem a Stříbrným medvědem.  Po dobu deseti dnů se zde pak budou promítat desítky dalších, převážně zahraničních děl. Z herců pak festival navštívili například Andrea Riseborough, Zoe Kazan, Bill Nighy a mnozí další. Celá akce potrvá do neděle 17. února.

V domácím prostředí se pak blíží filmový festival Febiofest, a tak není divu, že v uplynulém týdnu se konala jedna z prvních tiskovek. Zde bylo odkryto, že cenu Kristiána letos převezme herečka Jiřina Bohdalová. Více detailů však zatím nebylo prozrazeno. Febiofest pak odstartuje 21. března a potrvá do pátku 29. března.

Na závěr tu máme dvě smutná oznámení. V úterý 5. února nás opustil ve věku devětaosmdesáti let režisér a scenárista Václav Vorlíček.  Mezi jeho nejznámější díla patří Tři oříšky pro Popelku, Pane, vy jste vdova!, Což takhle dát si špenát, nebo Dívka na koštěti a mnohé další. Druhým, kdo zemřel na sklonku uplynulého týdne, je uznávaný britský herec Albert Finney. Ten se proslavil coby jeden z prvních představitelů detektiva Hercula Poirota, k jeho dalším dílům pak patří role v Erin Brockovich, Annie, nebo Traffic – Nadvláda Gangů a mnohé další.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací