Filmové události #08/19: Netflix zrušil své poslední dvě marvelovky, Punishera i Jessicu Jones

Prima LOVE zase slaví osmé narozeniny.
 
 
A blíží se i Oscaři, budou plní novinek. Na druhé straně se Tom Hanks představil v prvních fotkách coby Mr. Rogers. Biografický snímek Rocketman pak nabídl první ucelený trailer. A na závěr se herci Hugh Jackman a Patrick Stewart zapsali do Guinnessovy knihy rekordů.


 

#08/19

Oblíbený streamovací kanál Netflix zrušil své poslední dva marvelovské seriály, Punishera a Jessicu Jones. V předchozích měsících Netflix zrušil Iron Fista, Luka Cage a Daredevila. Tímto tak definitivně ukončil odpoutání od Marvelu. Ten bude mít své nové seriály na připravovaném streamovacím kanálu studia Disney, které vlastní Marvel i ostatní velkoproducenty významných filmů jako jsou Lucasfilms mající pod palcem Star Wars či animovaný Pixar a další.

Česká stanice Prima LOVE zase již 8. března oslaví své osmé výročí. Na počest svých narozenin, jako dárek divákům, začne vysílat nový pořad Agáty Prachařové pod názvem Máma nad věcí. Ten má mapovat vše kolem dětí a mateřství. Pořad bude k vidění od 17. března.

Ještě předtím se však mohou fanoušci těšit na Oscary. Udílení nejprestižnějších filmových ocenění se již pomalu blíží a tento víkend odhalí své vítěze. V rámci toho pořadatelé v průběhu uplynulého týdne oznamovali četné novinky týkající se ceremoniálu. Ku příkladu některé z cen budou předány neherci a osobami, které nesouvisí s filmem, jako je třeba tenistka Vanessa Williams. Druhá novinka potěší fanoušky rocku a zejména kapely Queen, ta totiž společně s hostujícím frontmanem Adamem Lambertem, bude mít v rámci ceremoniálu hudební vystoupení. To dává smysl, vzhledem k tomu, že jedním z nominovaných snímků je i Bohemian Rhapsody, pojednávající o této britské kapele a jejím frontmanovi Freddiem Mercurym. Dalším v kategorii nejlepší film je i Black Panther, který je mimo jiné nominovaný i za píseň All the Stars, ta však na slavnostním ceremoniálu nezazní. Co však zazní je také nominované píseň A Place Where the Lost Things Go z Mary Poppins se vrací, ta zazní v podání Bette Midler, nikoliv Emily Blunt, která jí zpívá v originále. Letošní novinkou je i to, že Oscaři budou poprvé bez moderátora. Slavnostní předání se uskuteční již v neděli 24. února.

Dále se pak představil Oscarem dvakrát oceněný herec Tom Hanks ve své nové roli. Ten ve filmu A Beautiful Day In The Neighborhood ztvárňuje Freda Rogerse, americkou televizní ikonu vzdělávacích pořadů. Tvůrci nám nabídli první fotografii s Hanksem coby Rogersem.  Biografický snímek má pak chystanou premiéru na letošní podzim.

Na letošek se však chystá i další biografie, film pod názvem Rocketman, která nabídla první ucelený trailer. Zde se příběh zaměří na život a dílo slavného zpěváka Eltona Johna. Role této hudební ikony se zhostil Taron Egerton, v dalších rolích se pak objeví Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Jamie Bell či Gemma Jones. Snímek pak vznikl pod stejnou produkcí jako úspěšná Bohemian Rhapsody a podle první ukázky se zdá, že má i podobný nádech. Rocketman se pak chystá v kinech přistát již na konci května.

Na Netflixu uvidíme i čínské sci-fi The Wandering Earth. Snímek natočený na motivy novely spisovatele Cixin Liu měl svoji kino premiéru 5. února 2019 a těší se obrovskému zájmu. Netflix prozradil, že jej přeloží do 28 jazyků, aby si ho mohlo užít široké publikum bez ohledu na geografické a jazykové rozdíly. Ve filmu hrají hvězdy jako Chuxiao Qu, Guangjie Li, Man-Tat Ng, Jin Mai Jaho, Jing Wu a další.

A poslední novinka je, dá se říci, takovou kuriozitkou. Herci Hugh Jackman a Sir Patrick Stewart se zapsali do Guinessovy knihy rekordů. Ptáte se, za co vlastně? Sdílejí rekord za nejdelší působení jako marvelovští superhrdinové. Jackman hrál Wolverina a Stewart Professora X po šestnáct let a 228 dnů. Poprvé se společně objevili v roce 2000 v prvních X-Menech a naposled zazářili před dvěma lety v Loganovi.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací