Filmové události #16/19: Hra o trůny je zpátky a blíží se i Avengers: Endgame

Duben jako měsíc popkulturního rozkvětu.
 
Na léto se pak chystají do kin Hobbs a Shaw, kteří nabídli svůj druhý trailer. S novou ukázkou přišel i remake Dětské hry. A v prvním teaser traileru se zase představila česká pohádka Hodinářův učeň. Proběhla také první tiskovka ke karlovarskému filmovému festivalu. Na závěr týdne však fanoušky hororů zastihla smutná zpráva, opustila nás Lorraine Warren.

#16/19

Duben je jistě ve znamení popkultury, nejenže nabídl bijáky jako Shazam! nebo Hellboy, ale znamenal i návrat jedné z nejsledovanějších sérií vůbec. Ano, Hra o trůny je oficiálně zpátky, v neděli (USA) a pondělí (zbytek světa) mohli fanoušci shlédnout první díl osmé a finální řady. Ten byl především ve znamení návratů a zhledání dlouho odloučených postav. Odteď se můžeme těšit každý týden na jednu epizodu, a to až do 19. května, kdy bude odvysílána poslední epizoda, která uzavře celou epickou sérií.

A Hra o trůny není jediná, kdo se v následující době dočká zakončení, podobný osud čeká i superhrdiny z Avengers: Endgame. Premiéra tohoto dlouho očekávaného snímku studia Marvel, je chystaná již na příští týden a fanoušci vykupují sály kin. Herci pak objíždějí všechny talk show a promují film ostošest. Endgame uzavře příběh, který začal už první Iron Manem v roce 2008, k první velké kulminaci všech událostí z MCU došlo loni v Infinity War, která však nechala fanoušky v šoku po poměrně otevřeném konci. Nyní má dojít k rozhřešení všech problémů a ukončení této dějové linie.

Když už je řeč o velkých filmových ságách, tak jednu takovou bezesporu tvoří snímky z řady Rychle a zběsile. A právě jejich tvůrci chystají spin-off zaměřující se na dvě z hlavních postav, který nese v názvu jejich jména. Jsou to právě Hobbs a Shaw v podání Dwayna Johnsona a Jasona Stathama, a ti nabídli již druhý trailer ke svému připravovanému filmu. Ten má chystanou premiéru na druhou polovinu léta.

S již druhou ukázkou přišla i Dětská hra, remake stejnojmenného kultovního hororu z osmdesátých let o prokleté panence jménem Chucky. Toho pro nový film nadabuje Mark Hamill, známí coby Luke Skywalker ze Star Wars či hlas animovaného Jokera. Chucky pak bude strašit v kinech již koncem letošního června.

Naopak úplně první trailer nabídla česká pohádka Hodinářův učeň. Ta je o hrátkách osudu, který zde zastupují tři sudičky v podání Jaroslava Plesla, Václava Neužila a Jany Plodkové. Do domácích kin se pak toto trio chystá už 15. srpna.

Když už jsme u domácích novinek, tak v uplynulém týdnu proběhla první tisková konference k čtyřiapadesátému ročníku Mezinárodními filmovému festivalu Karlovy Vary. Organizátoři v čele s Jiřím Bartoškou odhalili letošní vizuál. Prozrazena byla i první cena, tedy Cena prezidenta MFF KV, kterou si odnese kameraman Vladimír Suchý. Dále byly přiblíženy kousky programu, a na co se mohou letos návštěvníci těšit. Festival pak proběhne od 28. června do 6. července.

Na závěr je tu pak smutná zpráva, na sklonku týdne zemřela ve věku dvaadevadesáti let paranormální vyšetřovatelka Lorraine Warren. Ta, spolu se svým již zesnulým manželem Edem, posloužila jako inspirace k řadě slavných hororů. Jmenovitě podle jejich zážitků vzniky snímky V Zajetí démonu 1 a 2, Annabelle, Sestra či Horor v Amityville.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací