Filmové události #20/19: Měsíc seriálových finále

Teorie velkého třesku se dočkala dojemného konce.
 
 
Fanoušci Hry o trůny zase nejsou spokojeni s tím, kam směřuje finální řada epického seriálu. Také už víme, kdo je nominovaný na MTV Movie and TV Awards. Je tu i první trailer ke snímku Zloba: Královna všeho zlého. A Disney také oznámilo, koho letos poctí zařazením do Disney Legends. Z Roberta Pattinsona zase možná bude nový Batman. A v neposlední řadě pak byl zahájen filmový festival v Cannes.

#20/19

Seriál Teorie velkého třesku už oficiálně skončil. Ve středu 15. 5. byla odvysílána jeho poslední epizoda. Populární sitcom se zaměřoval na skupinku brilantních vědců (Sheldon, Leonard, Howard a Rajesh) a jejich novou blonďatou sousedku Penny. Za dvanáct let, co seriál běžel, se z nich však stala rodina a přibyly k nim do party Bernadette a Amy. Poslední řada se pak zaměřovala především na Sheldona s Amy a jejich cestu za Nobelovkou. Teorie velkého třesku však není jediný seriál, který letos končí. Mimo jiné se svého závěru dočká i Hra o trůny.

A právě té se týká další zpráva. Velké rozuzlení Hry o trůny je bezesporu jednou z nejočekávanější televizních události letošního roku, ale mnozí fanoušci nejsou spokojeni s finální osmou řadou. A ve spojitosti s tím dokonce sepsali online petici, kde žádají o přepsání poslední sezóny. Petici přes internet podepsalo již téměř milión a půl diváků, zda se však jejich přání splní, je v nedohlednu. Poslední díl jednoho z nejpopulárnějších seriálů vůbec odvysílá HBO již tuto neděli (pro nás v pondělí).

Na druhé straně pak MTV představilo nominace na své filmové a televizní ocenění MTV Movie and TV Awards. Ve filmové kategorii se utkají snímky jako Avengers: Endgame, BlacKkKlansman, Spider-Man: Paralelní světy, To All the Boys I’ve Loved Before a My. Ze seriálů pak byly nominované Big Mouth, Hra o trůny, The Haunting of Hill House, Riverdale a Schitt’s Creek. Z herců se pak o sošku utkají Sandra Bullock, Lady Gaga, Lupita Nyong’o, Rami Malek, Amandla Stenberg, Emilia Clarke, Jason Mitchell, Elisabeth Moss, Gina Rodriguez či Kiernan Shipka a  další. MTV pak nabízí i nevšední kategorie jako nejlepší komediální výkon, nejlepší hrdina, nejlepší padouch, nejlepší polibek, nejvystrašenější výkon a mnohé další. Ceny pak budou rozdány 17. června a celým večer provede herec Zachary Levi.

Ovšem, co by to bylo za týden bez trailerů. Tentokráte jeden takový nabídlo studio Disney, kdy představilo film Zloba: Královna všeho zlého. Jedná se o pokračování snímku Zloba – Královna černé magie a do titulní role se vrací Angelina Jolie. Příběh, inspirující se pohádkou o Šípkové Růžence, zaměřující se na její záporačku Maleficent, bude v kinech k vidění od poloviny října.

To však není jediná zpráva vztahující se ke studiu Disney. To oznámilo, koho letos poctí zařazením do své síně slávy nazvané Disney Legends. Disney totiž vždy vybere několik herců, umělců, zpěváků apod., kteří se studiem úzce spolupracují, a jmenuje je svými Disney Legends. Letos mezi jedenáct šťastlivců patří například Robert Downey Jr., Ming-Na Wen, Hans Zimmer, Jon Favreau, James Earl Jones, Bette Midler či Kenny Ortega.

Kde je Disney je i jeho protivník Warner Brothers a DC. To v poslední době hledá nového Batmana zdá se, že ho našlo. V uplynulých dnech totiž vyplula na povrch zpráva, že by kostým netopýřího muže měl tentokrát nahodit Robert Pattinson, známý především z filmové série Twilight saga.

 

V poslední řadě je tu pak festivalová novinka. V úterý 14. května odstartoval letošní ročník filmového festivalu v Cannes. Svou návštěvou pak Cannes poctily hvězdy jako Elle Fanning, Penélope Cruz, Richard Madden, Julianne Moore, Eva Longoria, Pedro Almodovar, Antonio Banderas, Elton John, Taron Egerton, Selena Gomez, Helen Mirren, Bill Murray, Adam Driver, Javier Bardem či Tilda Swinton a mnozí další. Festival pak potrvá do soboty 25. května.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací