Filmové události #21/19: Vrací se Terminátor i Panství Downton

Týden plný trailerů.
 
 
S ukázkou přišel i nový Tarantino. A Toy Story 4 se také předvedlo v druhém traileru. Na druhou stranu oficiálně skončila Hra o trůny. Byl zahájen i 59. ročník Zlín Film Festivalu.

#21/19

Uplynulý týden přinesl řadu očekávaných ukázek snímků všech možných žánrů, zkrátka našlo se tu něco pro každého. Jedním z největších trailerů byl ten k šestému pokračování Terminátora. Ve videu se vrací nejen Arnold Schwarzenegger alias titulní protagonista, ale i Linda Hamilton coby nebojácná Sarah Connor. Do kin se pak chystají na letošní podzim.

V druhém traileru se pak předvedla chystaná filmová adaptace populárního britského seriálu Panství Downton. Zpátky jsou všechny oblíbené paničky, lordové i služebnictvo. Sledujeme pak zde jejich osudy na konci dvacátých let.

Do třetice tu pak máme novinku Quentina Tarantina, Tenkrát v Hollywoodu. Trailer odhaluje něco více z postav a příběhu, který se točí kolem sériového vraha Charlese Mansona a vraždy herečky Sharon Tate. Objevují se zde pak hvězdy jako Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Luke Perry, Al Pacion, Kurt Russell a mnozí další. V uplynulém týdnu měl pak snímek předpremiéru na právě probíhajícím festivalu v Cannes a sklidil zde od diváků ohromné ovace. Do tuzemských kin se pak chystá až začátkem srpna.

Na závěr se pak v již druhé oficiální ukázce předvedl animák Toy Story 4. Ten sleduje osudy hraček Woodyho, Buzze a dalších, kteří musí zachránit svého nového parťáka jménem Sporky. Po cestě pak potkávají nové hračky, ale i staré známé tváře. V hlavních rolích se pak opět vrací Tom Hanks a Tim Allen, hlasy novým postavám pak propůjčili například Christina Hendricks, Jordan Peele, Keegan-Michael Key, Laurie Metcalf, Timothy Dalton či dokonce Keanu Reeves. A i když ve většině zemí po celém světě bude Toy Story k vidění už za necelý měsíc, tak my si na něj počkáme až do srpna.

Dosti už však bylo trailerů. Jednou z velkých událostí uplynulého týdne byla poslední epizoda Hry o trůny, která znamenala konec tohoto populárního seriálů. Vše však nešlo tak hladce, neboť závěrečný díl vyvolal rozpačité reakce u velké části diváků, kteří nebyli spokojeni s tím, jak tvůrci zakončili tento ohromný seriál. Není však nutno zoufat, HBO již totiž chystá prequelový seriál ke Hře o trůny. Ten se má zabývat událostmi, které se odehrály stovky let před původním příběhem.

A na konec pak něco málo z domácí scény. Na sklonku týdne byl totiž zahájen Zlín Film Festival. Dopoledne proběhlo slavnostní zahájení pro děti, kterým provedli Jan Čenský a Eduard Ingriš, navečer se pak konal ceremoniál pro dospělé. Po červeném koberci se prošli například Dana Morávková, Roman Zach, Lenka Krobotová či Rima Das a mnozí další. V průběhu večera byly předány i první ocenění. Celý festival pak potrvá do soboty 1. června.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací