Štědrý večer nadělí pohádku Princezna a půl království s Matoušem Rumlem a Evou Josefíkovou

Sladké Vánoce s Českou televizí přinesou nejen pohádky, ale i sladkou a voňavou soutěž.
 
 
Nejen venkovní počasí, ale i výzdoba obchodů a obchodních center naznačuje, že se blíží období Vánoc. O slovo se tedy hlásí nejen pečení cukroví a shánění dárečků, ale i sváteční televizní nabídka. Co nám nabídne Česká televize bylo oznámeno na tiskové konferenci, na které nechyběli zástupci vybraných pořadů a pohádek.

Jako každý rok, i letos na nás čeká nová štědrovečerní pohádka. Tentokrát se režie ujal Karel Janák, který nám spolu se scénáristou Petrem Hudským odvypráví, co se děje potom, když Honza zabije draka a získá ruku spanilé princezny. V pohádce Princezna a půl království se v hlavních rolích představí Eva Josefíková a Matouš Ruml. Dále se můžeme těšit na Marka Ebena, Maroše Kramára, Jakuba Prachaře, Veroniku Freimanovou, Ondřeje Malého, Pavlu Tomicovou, Moniku Timkovou a další.

Dále je připravena televizní premiéra pohádky Čertí brko s Janem Cinou, Ondřejem Vetchým, Judit Bárdos, Janem Budařem či Jakubem Žáčkem. Pohádka se pyšní třemi nominacemi na ocenění Český lev a zlatou souškou v kategorii Nejlepší masky. Vánoce nám zpestří i koprodukční projekt Čarovný kamínek o víře v lidské dobro. Tuto pohádku na TK zastupovala česko-slovenská dvojice Pavel Kříž a Ivana Wojtylová.
Chybět nebudou ani oblíbené kousky, jako jsou Tři oříšky pro Popelku, Anděl Páně 1 a 2 či Dvanáct měsíčků nebo kultovní komedie Pelíšky a Snowboarďáci. Program dále zpestří například vánoční klasika Láska nebeská či Adventní koncerty, kterými nás provede Ester Ledecká a Jan Potměšil. To ale není z ranečku „hudba“ všechno. Česká televize nám zprostředkuje vánoční galakoncert Lucie Bílé.

Nový rok přinese hned několik novinek. Těšit se můžeme na pokračování historické minisérie Marie Terezie. V roli Františka Štěpána se vrací herec Vojta Kotek, který nám prozradil nejen to, jak probíhalo natáčení v bohatých dobových kostýmech. Také se staneme svědky soutěžního klání dvanácti amatérských pekařů a cukrářů. V pořadu Peče celá rodina (britský originál The Great British Bake Off) budou výkony soutěžících hodnotit porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Jako moderátorská dvojice se představí Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací