Princezna a půl království, Tři bratři, Pretty Woman, Sedmero krkavců i Sám doma poběží na televizních obrazovkách na Štědrý den

Romantiku, pohádky i vánoční dobrodružství nabídne letošní 24. prosinec.
 
 
Vánoce už klepou na dveře, Ježíšek obléká kabát a balí poslední dárky. Štědrý den tu máme co nevidět. Dýchne na nás vánoční atmosféra i z televizních obrazovek? Programová nabídka jednotlivých televizních stanic nabídne osvědčené kousky i novinky, jako jsou Princezna a půl království, Anděl Páně 2, Vánoční koncert Karla Gotta, Sedmero krkavců, Sám doma, Trollové, Tři bratři, Pretty Woman a mnoho dalších.

Jako každý rok, i letos Česká televize naděluje novou štědrovečerní pohádku. Princezna a půl království vznikla v režii Karla Janáka a začíná tam, kde většina vyprávění končí. Honza v podání Matouše Rumla zabije draka, získá princeznu Evu Josefíkovou a s ní půl království. Obyčejný kluk z vesnice se ovšem neumí chovat, nemá ty správné královské způsoby a princezně se nelíbí. Na ČT 1 dále uvidíme například Anděl Páně 2, Pelíšky, Kouzla králů, Princeznu ze mlejna či Tři veterány. ČT 2 nabídne především hudební program, a to Vánoční galakoncert Lucie Bílé či Vánoční koncert Karla Gotta.

Na Primu během podávání slavnostní večeře přiletí Sedmero krkavců v režii Alice Nellis. Ve známé pohádce, kde matka prokleje svých sedm synů, kteří se promění v krkavce a zachránit je musí jejich sestra Bohdanka se tentokrát představí Martha Issová, Lukáš Příkazký, Václav Neužil ml. a Sabina Remundová. Pohádka z roku 2015 se dokonce pyšní třemi cenami Český lev, a to za nejlepší masky, kostýmy a výpravu. Tím ale nekončíme. Vánoční zmatky a mnoho rodinných příslušníků zaviní, že Macaulay Culkin opět zůstane Sám doma, Princ Bajaja svede těžký boj s drakem, Arnold Schwarzenegger uvidí Rolničky, kam se podíváš a kluci a holky si zazpívají s pestrobarevným animákem Trollové. Prima MAX rozesměje všechny dospěláky krimikomedií Loupež na úrovni a Prima COOL obohatí tradiční dávku seriálů o Partičku XXL.

TV Nova se ocitne pod nadvládou Tří bratrů. Tomáš Klus, Vojtěch Dyk a Zdeněk Piškula vyjedou do světa za nevěstami a zkušenou. Nejen jejich cesta ovšem přinesla úspěch. Pro ocenění Český lev vyrazili i tvůrci, a to za výpravu, kostýmy a masky. Poté čeká na všechny milovníky pohádek pro dospělé romantika v podobě Pretty Woman. Dopolední a odpolední program nabídne komedii Veselé Vánoce přejí chobotnice, Z pekla štěstí, Hledá se Nemo či krátké návštěvy Ledového království. Vánoční tématika dýchla i na Nova Cinema, kde uvidíme Vánoční prázdniny, Tajemství Vánoc či Královské Vánoce.

(Úvodní foto: Princezna a půl království – Česká televize, Tři bratři – Bioscop, Sedmero krkavců – Honys Motion) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací