Filmové události #51/19: Do kin vstoupil očekávaný poslední díl Star Wars a na Netflix seriál Zaklínač

A jsou tu i poslední trailery letoška.
 
 
Star Wars: Vzestup Skywalkera byly slavnostně uvedeny do kin. Na Netflixu měl zas premiéru očekávaný Zaklínač. V prvním traileru se představilo i pokračování snímku Všem klukům, které jsem milovala. Ukázku nabídl i Tenet Christophera Nolana. Již druhý klip pak přinesl animák Frčíme. A pozadu nezůstal ani Top Gun: Maverick. Do nové Mission: Impossible pak přibyl další herec. Na závěr tu pak máme i první foto Natalie Dormer coby nové Penny Dreadful.

#51/19

Největší a nejdiskutovanější událostí minulého týdne je beze sporu nový a poslední díl z filmové série Star Wars. Devátá epizoda s podnázvem Vzestup Skywalkera oficiálně do českých kin vstoupila ve čtvrtek 19. prosince. Mezi fanoušky pak snímek vyvolal četné diskuze a rozpolcené reakce.

Na druhé straně pak měl na streamovacím kanálu Netflix premiéru dlouho očekávaný seriál Zaklínač. Ten se inspiruje stejnojmennou hrou a titulní roli zde ztvárňuje Henry Cavill známý především coby Superman. Všechny díly pak byly vpuštěny na Netflix v pátek 20. prosince.

Samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. Uplynulé dny přinesli jedny z poslední ukázek letoška. Jednu takovou nabídlo i pokračování netflixovského snímku Všem klukům, které jsem milovala. Druhý díl nese zdlouhavý název To All the Boys: P. S. I Still Love You. Opět se tu setkáváme s Petem a Larou Jean a sledujeme jejich příběh. Jak se to vyvine, zjistíme již začátkem následujícího února.

Další trailer se pak vztahuje k filmu Tenet. Za jeho vznikem stojí režisér Christopher Nolan. Podle všeho by mělo jít o akční drama s trochou sci-fi. Nolan pak ve svém díle nabízí i hvězdné obsazení, objeví se tu například John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh či Michael Caine. Do kin se pak Tenet chystá až v polovině července.

Do třetice tu pak máme druhou ukázku k animáku studia Pixar Frčíme. Příběh se zde zaměřuje na dva elfí bratry, kteří se společně vydávají na velké dobrodružství. Hlavním hrdinům pak vypůjčili hlasy Tom Holland a Chris Pratt.

Poslední trailer na seznamu pak patří očekávanému pokračování akčňáku Top Gun. Druhý díl nese podtitul Maverick, podle titulního hrdiny, kterého ztvárňuje Tom Cruise. Vrací se zde staré postavy a snímek vypráví jejich osudy téměř po pětatřiceti letech. V kinech pak bude k vidění od příštího července.

Zmiňovaný Tom Cruise je však ještě mnohem známější pro svou akční filmovou sérii Mission: Impossible. Tvůrci již dávno oznámili, že plánují osmý a sedmý díl. Před pár dny pak do snímku obsadili i nového herce, kterým je Shea Whigham (Joker, První člověk, Vice atp.). Jeho role je však zatím nespecifikovaná.

A na závěr tu máme ukázku první fotografie herečky Natalie Dormer v sequelu k seriálu Penny Dreadful. Ten nese podnázev City of Angels, jak se přezdívá Los Angels. Děj se má odehrávat ve třicátých letech a Dormer zde ztvárňuje démonku Magdu.

(Zdroj: ew.com, Justin Lubin/SHOWTIME)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací