Remaky 2020: Mulan, Jeníček a Mařenka, Dolittle a jaké další slavné postavy se dočkají nových ztvárnění?

Přehled remaků 2020 je tu.
 
 
Jak již je tradicí, tak i následující rok si pro nás přichystal řadu remaků, ve kterých uvidíme staré známé postavy v nových podobách. Na seznamu nechybí jak slavné pohádky, tak ani horory, muzikály či akčňáky. Pojďme si je tedy představit chronologicky, podle vstupu do kin:

Nenávist

česká premiéra: 2. ledna 2020, režie: Nicolas Pesce


Nenávist je takový remake remaku, dalo by se říct. Původní horor pochází z Japonska z roku 2002, o dva roky později pak Američané uvedli do kin svoji verzi a v současnosti se dočkáme již třetí adaptace stejného filmu, ve kterém jde o to, že když někdo zemře, zrodí se kletba. A ta kletba se usídlí v místě smrti. Ti, kteří se s ní pak setkají, budou pohlceni její zuřivostí. Zároveň jde také o jeden z prvních snímků, které budou uvedeny do kin v novém provedení.

 

Dolittle

česká premiéra: 16. ledna 2020, režie: Stephen Gaghan

Coby veterinář Dolittle, který rozumí zvířatům, se už před léty proslavil Eddie Murphy. Nyní se této ikonické role ujímá Robert Downey Jr. a vydává se na nebezpečné dobrodružství se svými zvířecími přáteli. Hvězdné obsazení pak čítá herce jako je Tom Holland, Rami Malek, Emma Thompson, Marion Cotillard, Ralph Fiennes, Michael Sheen, Selena Gomez, Antonio Banderas, John Cena, Octavia Spencer, Jim Broadbent nebo Kumail Nanjiani.

Charlie’s Angels

česká premiéra: 23. ledna 2020, režie: Elizabeth Banks

Všichni jistě pamatují Cameron Diaz, Lucy Liu a Drew Barrymore jako nebojácné tajné agentky, jejichž šéfem je tajuplný Charlie. Elizabeth Banks si pro fanoušky připravila remake Charlie’s Angels s Kristen Stewart, Naomi Scott a Ellou Balinskou. Zajímavostí je, že snímek měl již světovou premiéru v polovině listopadu, ovšem do českých kin se dostane až o pár měsíců později.

(Foto: Nenávist, Dolittle, Charlie’s Angels)

Fantasy Island

česká premiéra: 13. února 2020, režie: Jeff Wadlow

První byl seriál v 70. letech, nyní se tvůrci rozhodli pro filmové zpracování. Tento tajuplný horor sleduje Pana Roarkeho (v této verzi Michael Peña), který plní sny svým hostům na svém luxusním a vzdáleném ostrově. Když se však z těchto snů stávají noční můry, musí návštěvníci vyřešit záhadu ostrova, aby se z něj dostali naživu pryč.

Gretel & Hansel

česká premiéra: 20. února 2020, režie: Oz Perkins

Tuhle pohádku bratří Grimmů již všichni určitě známe, ale jistě ne v hororovém podání. Zde mladá dívka se svým bratrem putuje lesem ve snaze najít obživu a práci, místo toho však narazí jen na skryté a hrůzostrašné zlo. A kdo jiný by měl v tomto děsivém remaku ztvárnit jednu z hlavních postav než Sophia Lillis čili Beverly z hororů To a To Kapitola 2?

Emma

česká premiéra: 26. března 2020, režie: Autumn de Wilde

Kolik existuje filmových i televizních zpracování této novely spisovatelky Jane Austin již ani nejde spočítat. A za nedlouho se dočkáme další verze. Tentokráte se titulní role zhostila Anya Taylor-Joy známá ze snímků Rozpolcený nebo Skleněný.

(Foto: Fantasy Island, Emma, Gretel & Hansel)

Mulan

česká premiéra: 26. března 2020, režie: Niki Caro

Disneyovskou pohádku o Mulan snad ani není třeba představovat. Mladá a odvážná Mulan vezme místo v armádě za svého stařičkého otce a jde se v přestrojení za muže připravit na boj proti Hunům. Samotný příběh se inspiruje čínskou legendou o válečnici Fa Mulan a nový live action reboot se více koncentruje na tuto historickou část příběhu než na samotnou pohádku, neboť nemá obsahovat žádnou hudbu ani mluvícího dráčka Mushu.

Tajemná zahrada

česká premiéra: 30. dubna 2020, režie: Marc Munden

Nejznámější adaptace stejnojmenné knihy pochází z roku 1993 a vznikla v režii Agnieszky Holland. Příběh se zaměřuje na mladičkou Mary, která po smrti svých rodičů přichází bydlet na venkov ke svému strýci Archibaldovi Cravenovi, kde na svých toulkách jednoho dne objevuje tajuplnou skrytou zahradu. V remaku se pak objeví například Colin Firth či Julie Walters.

The Witches

česká premiéra: 15. října 2020, režie: Robert Zemeckis

Když malý kluk náhodou narazí na konferenci čarodějnic v hotelu, kde pobývá se svojí babičkou, je proměněn v myšáka. Tak zní jednoduchá premisa této temné fantasy komedie podle novely Roalda Dahla. V nové verzi se pak objeví Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci a Chris Rock.

Dune

česká premiéra: 17. prosince 2020, režie: Denis Villeneuve

Tato adaptace stejnojmenného snímku z roku 1984 se točí kolem dějin rodu Altreidů válčícími s tyranskými Harkonneny, a kolem svobodného pouštního kmene Fremenů. Ti všichni bojují o planetku Dune, na které se nachází poslední úložiště vzácného koření zvláštního druhu. Nová verze pak čítá poměrně bohaté obsazení, ve kterém figurují například Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Zendaya, Oscar Isaac, Javier Bardem či Dave Bautista.

West Side Story

česká premiéra: 17. prosince 2020, režie: Steven Spielberg

Kdo by neznal zamilovaný příběh Tonyho a Marii inspirovaným Romeem a Julií. Mezi jejich znepřátelenými gangsterskými rodinami vře válka, a tak se jí tento milostný pár musí pokusit zastavit. A to za zvuků klasických písní z pera Leonarda Bernsteina a Stephena Sondheima. V roce 1961 vznikla první filmová adaptace tohoto původně broadwayského muzikálu a koncem roku 2020 se téměř po šedesáti letech chystá do kin nové zpracování. To vzniklo pod taktovkou Stevena Spielberga a z herců se zde objeví například Ansel Elgort, Rachel Zegler, Maddie Ziegler, Corey Stoll či Rita Moreno.

(Foto: Mulan, Tajemná zahrada, West Side Story)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací