Harley Quinn, Black Widow, Morbius či Snake Eyes: V roce 2020 budou spin-offy ve znamení superhrdinů

Čeká nás hlavně samý Marvel a DC.
 
 
Spin-off lze jednoduše definovat jako snímek, který se odvozuje od hlavní dějové linie nějaké filmové série a něčím ji rozšiřuje. Většinou se zaměřuje na jednu z postav a přibližuje její příběh divákovi. Zpravidla mají spin-offy především různé akčňáky a superhrdinské filmy. Jinak tomu nebude ani v následujícím roce. Podívejme se na to tedy chronologicky:

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

česká premiéra: 6. únor 2020, režie: Cathy Yan


S Harley Quinn jsme se poprvé setkali ve filmu Sebevražedný oddíl, nyní se jí dostává vlastního sólo snímku Birds of Prey. Margot Robbie se vrací jako ikonická záporačka, která se spojí s dalšími prominentními ženskými postavami studia DC, jako jsou Huntress, Black Canary či Renee Montoya, aby se společně postavily padouchovi, který si říká Black Mask v podání Ewana McGregora. Správná psycho jízda tak může začít.

Black Widow

česká premiéra: 30. duben 2020, režie: Cate Shortland

Po Harley Quinn tu máme další sólo pro významnou ženskou komiksovou postavu, ovšem tentokrát ze studia Marvel. Je to tak, tajná agenta Shieldu a ruská zabijačka s temnou minulostí Black Widow se konečně po letech dočkala svého samostatného filmu. Ten by se měl časově odehrávat mezi událostmi z Captain America: Občanská válka a Avengers: Infinity War, jedná se tak v jistém smyslu i o prequel. Z prvního traileru pak vyplývá, že se titulní hrdinka vrací do svého rodného Ruska, kde se setkává se svými bývalými kolegy a rodinou, aby dokončila, co někdy započali. V ústřední roli se opět představí Scarlett Johansson a po jejím boku se objeví například Florence Pugh, Rachel Weisz či David Harbour a cameo přislíbil i Robert Downey Jr. coby Iron Man.

Morbius

česká premiéra: 30. červenec 2020, režie: Daniel Espinosa

Morbius, čili žijící Upír je jednou z ikonických komiksových postav objevujících se v příbězích Spider-Mana. Nyní si pro něj tvůrci připravili samostatný origin story, který figuruje jako spin-off pro Spider-Manovské snímky studia Sony. Titulní role se pak ujal Jared Leto, vedle něj se pak ve filmu objeví například Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris a Tyrese Gibson.

The Many Saints of Newark

česká premiéra: 8. říjen 2020, režie: Alan Taylor


O populárním mafiánském seriálu Rodina Sopránů jistě slyšel kdekdo, teď se mohou jeho příznivci těšit na spin-off v podobě samostatného filmu. Příběhově by mělo jít o jakýsi prequel zaměřující se na rodiče Tonyho Soprana, který byl v původním seriálu stanice HBO hlavní postavou. Pestré obsazení pak nabízí herce jako je Jon Bernthal, Vera Farmiga, Corey Stoll, Billy Magnussen, Ray Liotta či Leslie Odom Jr.

Snake Eyes

česká premiéra: 15. říjen 2020, režie: Robert Schwenke

Snakes Eyes je znám jako jedna z hlavních postav filmové i hračkářské série G. I. Joe. V roce 2020 se pak dočká samostatného snímku, o jehož ději zatím není mnoho známo. Zmíněného titulního hrdinu pak ztvární Henry Golding.

Eternals

česká premiéra: 5. listopad 2020, režie: Chloé Zhao

A na závěr ještě jedna marvelovka, jinak by to ani nešlo. Filmová série Marvel Cinematic Universe (čili MCU), kam spadají snímky o Iron Manovi, Thorovi, Avengers, Strážcích Galaxie apod., se rozšíří o další spin-offový snímek. Eternals jsou vesmírnou rasu vytvořenou Celestiály, aby ochránili lidstvo před jejich zlými protějšky, kteří si říkají Deviants. Příběh se pak má odehrávat po 7000 let. Mimo jiné film nabízí i vskutku hvězdné obsazení, které čítá jména, jako jsou Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Gemma Chan či Kit Harington.

(Foto: Birds of Prey, Black Widow, Instagram Jared Leto, Eternals)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací