Filmové události #25/20: Oscaři dostali odsun a opustil nás představitel Bilba z Pána prstenů

Jsou tu i novinky z domova.
 
 
Příští Oscaři se kvůli koronaviru posunuli na pozdější datum. Přesunuty byly již po několikáté i snímky Tenet nebo Wonder Woman 1984. V traileru se pak představil slavný Snyder Cut. S ukázkou přišla i chystaná netflixovka Prokletá. Klip nabídlo i drama Retaliation.  Dále tu jsou i první fotografie k druhé řadě seriálu Psychiatr. Chystá se také šermovací thriller s Tessou Thompson.  Do Prahy se vrátí zahraniční filmové produkce. A na závěr smutná zpráva, opustil nás herec Ian Holm.

#25/20

A je to tu, koronavirus oficiálně zasáhl i prestižní filmové ocenění Oscary. V příštím roce se předávání cen neuskuteční tak, jak bylo původně plánováno. Slavnostní ceremoniál byl z originálního únorového data přesunut na 25. duben. Prodlouženo bylo i datum pro odeslání snímků do soutěže. Nově bylo též ustanoveno, že se mohou o sošky utkat i filmy, které nebyly uvedeny v kinech, pokud tam původně měly mít premiéru. Je to počtvrté v historii Oscarů, co bylo udílení přesunuto.

A Oscaři nejsou jediní, kteří se dočkali nového data. Odsunuty byly znovu další snímky. Jedním z nich je třeba očekávány film Christophera Nolana Tenet. Ten se z původního 17. července posunul na 30. července. V originálním datu budou kina promítat Nolanův snímek Počátek, který v té době oslaví deset let od vzniku. Krom toho bylo přemístěno i pokračování Wonder Woman nesoucí podtitul 1984. To měli fanoušci úplně původně vidět již v červnu, pak se vlivem covidu posunulo na 13. srpen a nyní se očekává uvedení až 1. října.

Hrdinku Wonder Woman si však její příznivci mohli nedávno užít v první ukázce k Snyder Cutu, režisérským sestřihem snímku Liga spravedlnosti. Klip představil jinou verzi známého snímku, kterou bude možno zhlédnout již příští rok na HBO Max.

S trailerem pak přišlo i historické fantasy Prokletá. To představuje novou verzi známé artušovské legendy, ve kterém hraje významnou roli čarodějnice Nimue v podání Katherine Langford. Desetidílný seriál pak bude uveden na Netflixu již 17. července.

Do třetice tu pak máme klip k dramatu Retaliation. V tom se představuje například Orlando Bloom, který mimo jiné sdílel ukázku i na svém Instagramu.

Podobné praktiky má i Luke Evans, který naopak na svém Twitteru sdílel novinky ohledně svého seriálu Psychiatr, kde po boku Dakoty Fanning a Daniela Brühla hraje jednu z hlavních rolí. Welšský herec nabídl plakát a informaci ohledně premiéry chystané druhé řady nesoucí název Angel of Darkness.

Takovou zvláštnost si pak připravila herečka Tessa Thompson, známá coby Valkýra z Thor: Ragnarok. Ta se má nově objevit v akčním thriller ze světa šermování pojmenovaném Balestra. Thompson si zde zahraje olympijskou šermířku, která utrpěla ostudu a horlivě chce odplatu. Po jejím boku se tu pak objeví například Marwan Kenzari, který se nedávno proslavil jako Jafar v hraném Aladinovi.

Krátce se také přesuneme na domácí scénu. Sem se údajně za nedlouho vrátí po pauze způsobené koronavirem zahraniční filmové a seriálové produkce, aby zde dotočilY své projekty. Mezi ty patří třeba Wheel of Time, Carnival Row nebo marvelovka Falcon & Winter Soldier. Štáby by se do tuzemska měly navrátit na přelomu července a srpna.

A na závěr jedna smutná zpráva. Na sklonku uplynulého týdne nás ve věku osmaosmdesáti let opustil britský herec Ian Holm. Holm se již léta potýkal s Parkinsonovou nemocí, jejímž následkům také podlehl. Proslavil se zejména jako Bilbo v trilogii Pán prstenů, mezi jeho další slavné role pak patří Ash z Vetřelce nebo otec Vito Cornelius z Pátého elementu.

(Foto: Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, New Line Cinema)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací