Filmové události #30/20: Tenet je znovu odložen a Bill s Tedem se chystají na VOD

Jsou tu i novinky z Disney+.
 
 
Proběhl Comic-Con at Home. Ten přinesl i další trailer k Novým mutantům. S ukázkou se pochlubil i chystaný seriál Truth Seekers. Chris Evans a Ryan Gosling pak chystají společný film pro Netflix. Konkurenční Disney+ pak přineslo pár novinek ohledně svých marvelovských projektů. Black Adam pak nabídl první info o svém obsazení. Komedie Bill & Ted Face the Music zase potenciálně poputuje na VOD. Nolanův Tenet naopak dostal další odklad. A na závěr něco domácího, Karel Roden se objeví v thrilleru Promlčeno.

#30/20

Uplynulý týden přinesl každoroční Comic-Con v San Diegu, akorát tentokráte se konal on-line, vlivem pandemie koronaviru. Ve středu 22. července odstartoval první ročník fanouškovského festivalu Comic-Con at Home. Organizátoři nabídli bohatý program plný hostů, který zahrnoval novinky z filmů a seriálů jako jsou Živí mrtví, Noví mutanti, Bill & Ted a mnohých dalších.

S tím souvisí i nová ukázka k neustále odkládanému snímku Noví mutanti, kterou tvůrci nabídli právě v rámci Comic-Con. Dlouho očekávaný příběh ze světa X-Menů by se měl po několika odkladech dostat na velká plátna 27. srpna.

V prvním traileru se pak představil i chystaný seriál Truth Seekers. V tomto komediálním sci-fi pořadu s prvky hororu se po dlouhé době představí herecké duo Simon Pegg a Nick Frost, známé ze snímků Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení či U Konce světa. Truth Seekers by měli být k vidění na Amazon Prime Video již letos na podzim.

Naopak poněkud neočekávané herecké duo Chris Evans a Ryan Gosling chystá nový projekt pro konkurenční Netflix. Jedná se o thriller pojmenovaný The Grey Man inspirovaný stejnojmennou knižní sérií. Evans a Gosling zde mají hrát dva agenty CIA, kteří se navzájem pronásledují. Režie se pak ujali bratři Russoovi, pro které se jedná o první velký film po pauze po Avengers: Endgame. Údajně by také mělo jít o jeden z největší projektů Netflixu s potenciálem stát se filmovou franšízou na úrovni Jamese Bonda.

Další streamovací servis Disney+ pak přišel s vlastními novinkami. Ty se týkaly především jeho chystaných marvelovských seriálů. Většina z nich dostala totiž opětovný odklad kvůli situaci s covid-19. Pořad WandaVision nakonec uvidíme pravděpodobně až na jaře příštího roku, podobně se posunul i Falcon a Winter Soldier, který se má mimo jiné točit i u nás. V poslední řadě pak tvůrci Hawkeye odhalili potenciální režiséry pořadu, mezi kterými jsou například Amber Finlayson či Rhys Thomas.

Konkurenční DC pak přišlo s novinkou ohledně svého plánovaného snímku Black Adam, ve kterém titulní roli ztvární Dwayne Johnson. Vedle něj by se tu pak nově měl objevit i Noah Centineo (Všem klukům, které jsem milovala apod.) v roli superhrdiny jménem Atom Smasher.

Jsou pak i novinky k již zmiňovanému třetímu dílu filmové trilogie Bill & Ted nesoucím podtitul Face the Music. Ten měl původně vstoupit do kin na začátku září, nyní však tvůrci zvažují vypuštění na VOD. Snímek pak také nabídl novou ukázku v rámci festivalu Comic-Con at Home.

Nejistému osudu pak čelí očekávané akční sci-fi režiséra Christophera Nolana Tenet. To se pod vlivem pandemie dočkalo již několika odkladů a nyní byl oznámen další. Snímek měl původně do kin vstoupit v polovině července, poté v srpnu, nejnovější datum pak zatím nebylo určeno.

Na závěr pak něco z domácí filmové scény. V thrilleru Promlčeno režiséra Roberta Sedláčka se objeví řada hvězdných jmen. Po boku Karla Rodena a Barbory Bočkové v hlavních rolích se objeví například Igor Bareš, Vilma Cibulková, Vladimír Kratina, Denisa Barešová, Karel Jirák, Michal Dalecký, Ernesto Čekan či Michal Holán.


(Foto: archiv Promlčeno)

(Úvodní foto: archiv Promlčeno, Tenet, Warner Bros. Pictures)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací