Zjistěte, jak se tvoří vizuální styl filmů Larse von Triera na on-line přednášce s jeho kameramanem

Dánsko-chilský tvůrce Manuel Alberto Claro se podílel na snímcích Melancholia, Nymfomanka či Jack staví dům.
 
 
Tvorbu Larse von Triera zná každý, kdo se zabývá kinematografií. Mezi jeho dlouhodobé a nejužší spolupracovníky patří chilsko-dánský tvůrce a jeden z nejvlivnějších kameramanů současnosti Manuel Alberto Claro. Mezi jejich společné projekty patří například psychologické drama Melancholia, erotické povídkové drama Nymfomanka (1. část a 2. část) či dramatický horor Jack staví dům.

Na svém kameramanském kontě má Manuel Alberto Claro již mnoho titulů. Hned jeho druhý celovečerní film, Rekonstrukce z roku 2003 režiséra Christoffera Boea, vyhrál Camera d’Or na filmovém festivalu v Cannes. Jeho spolupráce s Von Trierem začala Melancholií z roku 2011, jenž se pyšní mnoha cenami a nominacemi. Jeho práce ho spojila i s dalším kontroverzním režisérem, a to Amatem Escalante. S ním natočil horor Divý kraj.

I když se teď nemůže cestovat, můžeme se s kameramanem Manuelem Albertem Clarem osobně setkat, a to prostřednictvím internetu. V rámci projektu Cinergy se na platformě Moje kino LIVE odehraje v úterý 8. prosince 2020 on-line přednáška, během které se například dozvíme, jak se tvoří vizuální styl filmů Larse von Triera. Přednáškou, která se odehraje v anglickém jazyce bez českého překladu, bude provázet festivalová dramaturgyně Louise H. Johansen. Tematickou tečkou se stane projekce již zmíněného snímku Jack staví dům, která je naplánovaná na středu 9. prosince 2020. Vstupenky na obě akce jsou již v prodeji.

(Zdroj foto: Cinergy)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací