Doba ledová 4: Země v pohybu / Ice Age: Continental Drift – recenze

[singlepic id=2219 w=200 h=200 float=left]Pod roztomilými chlupáči se otřásá země.

 

 

Série filmů o prehistorických zvířatech se během tří dílů posunula od dojemné cesty s lidským dítětem ke grotesce s dinosaury. Ukecaný lenochod Sid si sám z předešlé zápletky v nejnovějším příběhu utahuje, ale je na tom dějově „Země v pohybu“ lépe ?

To zcela jistě ano, i když je to právě především proto, že tentokrát scénáristé nepřišli s něčím tak očividně přehnaným. Stále však mysleli na to, jak do pravěkého prostředí dosadit za každou cenu prvek prokazatelně úspěšný u dětí. Takže se známá parta lenochoda, mamuta a šavlozubého tygra utká se zvířecími piráty. Aby to bylo zajímavější, tak na počátku dobrodružství je opět nějaká globální katastrofa, tentokrát dělení zemské kůry (pochopitelně zaviněné známým šavlozubým veverčákem Scratem). Takže tu máme solidní zdroj pro dva druhy klasického humoru – vizuální hrátky se zvířátky a „flinstoneovské“ vtipy asociující moderní dobu. Obojí bude asi většině dětí stačit, navzdory tomu, jak je to předvídatelné. Starší diváci si budou muset počkat, než se také upřímně zasmějí, ale naštěstí k tomu i oni dostanou dost příležitostí. Ostatně, Sid a Scrat by vtipnou linii udrželi sami. Na druhou stranu musí být pochváleny i některé nové postavy, zejména Sidova babička.

Přírodní katastrofy opět umožnily animátorům pořádně si pohrát s kreslenou krajinou, takže i na dětský film se z tohoto důvodu vyplatí spíš jít do kina, než čekat na jeho verzi pro malé obrazovky. Filmu navíc předchází pohodový simpsonovský filmeček o Maggie, který také překvapí mistrným technickým zpracováním.

Čtvrtou Dobu ledovou každopádně trochu sráží její příběh – zvlášť peripetie mamutky Broskvičky jsou nejen klišovité, ale také příliš překotně ukončené. Ze série se prostě stala trochu rutina, ale zároveň v ní zůstalo vše, co z ní dělá roztomilou pohádku a zdařilou ukázku animace.

Odevšad krom Karibiku

[singlepic id=2226 w=400 h=300 float=center]

Všichni jsme věděli, že Diego musí něco žrát.

[singlepic id=2228 w=400 h=300 float=center]

„To ten žalud je můj svět!“

[singlepic id=2227 w=400 h=300 float=center]

0%

Čtvrtou Dobu ledovou trochu sráží její příběh – zvlášť peripetie mamutky Broskvičky jsou nejen klišovité, ale také příliš překotně ukončené. Ze série se prostě stala trochu rutina, ale zároveň v ní zůstalo vše, co z ní dělá roztomilou pohádku a zdařilou ukázku animace.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací