Filmové události #15/21: Jude Law je Kapitán Hook, nový trailer nabídla Cruella i Loki

Týden plný záporáků.

Proběhlo slavnostní udílení cen SAG Awards. Blíží se i britské Bafta. Jude Law se objeví v novém hrané verzi Petra Pana na Disney+. Tam se objeví i Cruella, která nabídla druhý trailer. V nové ukázce se představil i seriál Loki, jenž bude k vidění na stejné platformě. Sem se chystá i marvelovka Black Widow, i ta si přichystala krátký klip. A je tu i trailer k trochu jinému superhrdinskému projektu stanice Netflix jménem Jupiter’s Legacy. Netflix pak také pracuje na dohodě se studiem Sony. Na závěr pak smutná zpráva, zemřel herec Paul Ritter.

#15/21

Na sklonku předešlého týdne, tedy v neděli 4. dubna, proběhlo udílení každoročních Screen Actor Guild Awards (zkr. SAG), filmových ocenění udílených pouze hercům akademií. Sošku si zde posmrtně odnesl Chadwick Boseman za svou roli v dramatu Ma Rainey – matka blues. Poprvé v historii se také stalo, že ve čtyřech hlavních kategoriích zvítězili herci barevné pleti, kromě Bosemana se pak jednalo o Violu Davis, Daniela Kaluuyu a Youn Yuh-jung. Za zmínku také stojí Michael Keaton, který zbořil rekord, když se stal po třetí vítězem v kategorii Nejlepší výkon hereckého obsazení za snímek Chicagský tribunál (v minulosti si za to odnesl ocenění za filmy Birdman a Spotlight.

Takzvaná Awards Season je již opravdu v plném proudu, neboť se blíží i další významné ceremoniálu. Tuto neděli, tedy 11. dubna, se totiž uskuteční britské BAFTA. Ty proběhnou zcela virtuálně, kdy na místě budou přítomní pouze moderátoři, nominovaní se pak zúčastní akce on-line. V podobném duchu se pak ponesou i Oscaři, kteří proběhnou o dva týdny později.

Nyní však něco z jiného soudku. Disney chystá další ze svých live action adaptací populárních animovaných pohádek. Tentokráte se vrhnou na Petra Pana. Většina obsazení již byla oznámena, v minulém týdnu se k nim však přidal i Jude Law jako záporák Kapitán Hook. Vedle Dustina Hoffmana v Hookovi a Jasona Isaacse v Petru Panovi se jedná už o několikátou jeho iteraci. Film pak bude k vidění příští rok na platformě Disney+.

Skrz stejný streamovací servis pak bude zanedlouho k dostání i Cruella, hraný snímek o stejnojmenné záporačce ze 101 Dalmatinů. V titulní roli se zde představí Emma Stone. Tu mohli fanoušci vidět i v nejnovějším traileru, který odkryl něco více z chystaného projektu. Ten bude dostupný od konce května.

Za nedlouho poté, tedy v polovině letošního červa, pak na Disney+ přistane, po úspěchu WandaVision a Falcon and the Winter Soldier, další marvelovský seriál Loki zaměřující se na stejnojmenného záporáka z filmů o Thorovi.  I ten nabídl novou ukázku, v níž se představil i Owen Wilson jako Mobius, šéf organizace Time Variance Authority.

Do čtveřice se pak na platformu Disney+ chystá i marvelovka Black Widow, která bude částečně k vidění i v kinech od 8. července. Ta se také představila v krátké ukázce, jenž nabídla nové informace o chystaném snímku.

Abychom se však stále nedrželi Disneyho a Marvelu, tak je tu i trailer k novince od Netflixu, a to k superhrdinskému seriálu Jupiter’s Legacy. Stojí za ním Steven S. DeKnight, tvůrce pořadů Daredevil nebo Spartakus. Z herců se zde pak objeví například Josh Duhamel nebo Leslie Bibb.

Netflix pak také uzavřel docela zajímavou smlouvu se studiem Sony. Tou si získal práva k distribuci a streamingu veškerých Sonyho projektů, mezi které patří i snímku o Spider-Manovi s Tomem Hollandem, po jejich uvedení v kinech.

Na závěr je tu pak jedna smutná zpráva, zemřel britský herec Paul Ritter, který ve věku čtyřiapadesáti let podlehl nádorovému onemocnění na mozku. Ritter se proslavil zejména v britském sitcomu Páteční večeře, nebo v dramatu Černobyl, objevil se také krátce v šestém dílu Harryho Pottera.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací