Američtí a kanadští diváci budou moci zhlédnout snímky Havel, Šarlatán, Modelář, 3Bobule, Smečka a další

Finále Plzeň spolupracuje s festivalem Czech That Film.

Letos proběhne již jubilejní 10. ročník Czech That Film (největší přehlídka českých filmů v Severní Americe). Uskuteční se od 23. dubna do 2. května 2021 on-line. Američtí a kanadští diváci budou moci vidět 16 českých filmů, jejichž výběr poprvé proběhl ve spolupráci s filmovým festivalem Finále Plzeň.

„Při sestavování dramaturgie bylo velmi zajímavé podívat se na české filmy očima zahraničního diváka. Myslím, že v tomto kroku máme jistou výhodu díky mezinárodním porotám, které každoročně na Finále Plzeň českou tvorbu hodnotí, a rovněž zahraničním filmovým profesionálům, kteří pravidelně festival navštěvují. Ten pohled je skutečně jiný, i proto na Finále zpravidla vyhrávají filmy, které na ostatních tuzemských cenách tolik nerezonovaly,“ uvedla ředitelka festivalu Finále Plzeň Eva Veruňková Košařová.

Do konečného programu se dostalo těchto deset titulů: Havel s Viktorem Dvořákem v hlavní roli, Šarlatán oceněný Českým lvem v kategorii Nejlepší film, TV minisérie Herec s Janem Cinou, filmy Modelář, 3Bobule, Smečka, #martyisdead, Na krev, Postiženi muzikou, K2 vlastní cestou, Athanor – Alchymická pec, Dcera, Pouštět draka, SH_T HAPPENS, Schovka a ZOO. 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací