Filmové události #21/21: Blíží se Reunion Přátel i marvelovky Loki a Black Widow

Uplynulý týden přinesl i spoustu klipů a trailerů.

Na úvod týdne byly rozdány ocenění MTV Awards. Nevšední hrdinové The Boys pak slaví třetí řadu i příchod nového kolegy. Jsou tu i novinky z DC ze světa televizního Flashe. Je tu i nový klip k Lokimu nebo Black Widow. V traileru se také představil nový animák ze svět Příšerek s.r.o.. Muzikál Dear Evan Hansen také nabídl ukázku. Ve videu se ukázal i akčňák G. I. Joe: Snake Eyes. Video ze zákulisí pak nabídlo třetí pokračování série V zajetí démonů. A je tu i klip k blížícímu se speciálnímu dílu Přátel. Pokračování se pak dočká čarodějnický horor Hokus pokus. Warner Media se chtějí spojit s Discovery a Amazon chce také učinit jistou koupi. K závěru pak něco z domova, chystá se letošní Zlín Film Festival.

#21/21

Hned na úvod tu máme jedno filmové ocenění. Minulý týden, či spíše na sklonku toho předchozího, proběhlo slavnostní udílení cen MTV Awards. Ty jsou udíleny hercům a filmům v nejrůznějších kategoriích, od nejlepšího hrdiny přes nejlepší duo po nejlepší polibek. Pro své oblíbence pak hlasují diváci. Nejúspěšnějším snímkem se stala romantická komedie Všem klukům: Navždy s láskou, seriálem pak marvelovka WandaVision. Z herců si pak odnesli sošky v nejrůznějších kategoriích Elizabeth Olsen, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Kathryn Hahn a další. Nejlepším hrdinou se pak stal zmíněný Mackie, který v seriálu The Falcon and The Winter Soldier převzal roli Kapitána Ameriky, top záporačkou pak byla oceněna Hahn za roli Agathy Harkness ve WandaVision. Oceněna pak byla i další popkulturní díla.

A jedním takovým je i seriál The Boys sledující nevšední skupinku superhrdinů, kteří vlastně ani superhrdiny nechtějí být. Tento populární pořad stanice Amazon chystá již svou třetí řadu, kterou nedávno začal natáčet. V nadcházející sezóně se jako jako Soldier Boy objeví Jensen Ackles.

Jsou tu pak i novinky ze superhrdinského světa DC. Jeho seriál The Flash přivítal novou hereckou posilu v podobě Jordana Fishera, který se zde má objevit jako Bart Allen čili The Impuls, budoucí syn titulního Flashe. Herec k tomu sdílel fotografii na svém Instagramu.

Pozadu nezůstal ani konkurenční Marvel. Ten nabídl hned dva klipy. Ten první se týkal chystaného seriálu Loki, který poběží na Disney+ od 9. června. Druhý klip pak byl k očekávanému snímku Black Widow, jenž bude k vidění jak v kinech, tak taktéž i na Disney+.

Na této streamovací platformě poběží i nový seriál studia Pixar nesoucí jméno Monsters At Work. I tento spin-off ze světa Příšerek s.r.o. pak také nabídl první trailer, ve kterém byli k vidění i hrdinové Mike a Sully.

Trailer je tu dále k muzikálu Dear Evan Hansen, který je inspirován stejnojmenným broadwayským muzikálem. V tom se proslavil Ben Platt jako titulní hrdina, který si tuto roli zopakuje i ve snímku. Vedle něj se zde pak objeví například Julianne Moore, Kaitlyn Dever, Amandla Stenberg nebo Amy Adams a další.

S ukázkou neotálel ani akčňák ze světa hrdinů G. I. Joe nesoucí podtitul Snake Eyes. Tohoto titulního protagonistu zde ztvární Henry Golding. Film by pak měl být k vidění v kinech od druhé poloviny července.

Zajímavé video pak nabídl horor V zajetí démonů 3. Klip ze zákulisí vypráví skutečné události, které stály za vznikem tohoto filmu skrz rozhovor s ženou, která to vše údajně zažila. Třetí pokračování této filmové série pak budou moci diváci zhlédnout jak na HBO Max, tak v kinech již v červnu.

Aby toho nebylo málo, tak krátký klip představili i tvůrci očekávaného speciálního dílu seriálu Přátelé pořádaného k jeho pětadvacátému výročí od začátku vysílání. Tzv. Friends Reunion nabídne rozhovory se všemi šesti představiteli ústředních Přátel, procházku ikonickými kulisami a dojde i k připomenutí několika legendárních momentů ze seriálu. Chybět pak nebudou ani hosté, v klipu mohli fanoušci vidět Maggie Wheeler, představitelku uječené Janice, nebo Toma Sellecka, který se v prvních řadách objevoval jako Moničin přítel Richard. Speciální díl pak bude k vidění na HBO Max 27. května.

Speciální pokračování pak chystá i oblíbený rodinný horor o třech čarodějnických sestrách Hokus pokus. Informaci o sequelu na svém Instagramovém účtu potvrdila herečka Bette Midler, představitelka Winifred.

Velké věci se zase dějí u filmových studií a mediálních domů. Tak například společnost AT&T, která vlastní Warner Media oznámila, že toto studio plánuje spojit s mediální organizací Discovery. Tento merger by mohl znamenat velké změny pro Warner Brothers, HBO Max i Discovery Plus. Na druhé straně pak organizace Amazon má v úmyslu odkoupit filmové studio MGM.

Na závěr pak něco z domova. U nás jsou v plném proudu přípravy letošního ročníku Zlín Film Festival, který poběží ve dvou vlnách. Ta první, která potrvá od 28. května do 1. června, poběží v on-line podobě a za pomocí autokina. Druhá část by se pak měla uskutečnit již v reálné podobě, a to až v září. Tématem letošního ročníku je pak literatura ve filmu. Mimo to pak v současnosti již běží letošní ročník festivalu Jeden Svět, a to ve virtuálním prostředí.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací