Filmové události #25/21: Ewan McGregor a další budou mít své hvězdy na Hollywoodském chodníku slávy

Jsou mezi nimi i Carrie Fisher, Michael B. Jordan nebo Ricky Gervais a další.

V Česku byl otevřen nový multiplex. Zahájeny byly i Dny evropského filmu. V druhém traileru se představil Free Guy. Ukázku nabídlo i akční sci-fi The Tomorrow War. Je tu i video k druhé řadě The Morning Show. Skrze klip se představil i hvězdně obsazený seriál Nine Perfect Strangers. Hereckou posilu pak má chystaná marvelovka She-Hulk. Pořad Big Mouth zase chystá svůj vlastní spin-off. A na závěr byl uveřejněn seznam celebrit, které v příštím roce dostanou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

#25/21

Na začátek tu máme něco z domova. V tuzemsku byl po letech otevřen nový multiplex. Jedná se o slovenský Cinemax. Šestisálové kino má svou první pobočku v zemi v Olomouci, kde 17. června proběhlo slavnostní přestřižení pásky.

V Praze pak byly zahájeny Dny evropského filmu. Filmový festival zaměřený na evropskou kinematografii byl odstartován ve středu 16. června a potrvá celý týden, tedy až do 23. června. V rámci akce mohou diváci zhlédnout snímky jako je Šarlatán, Chlast, Corpus Christi nebo Přípitek. V Praze pak budou filmy k vidění v Lucerně, Světozoru, Kině Pilotů, Přítomnosti, Betlémském Biografu či Kině Evropský dům.

Samozřejmě by to však nebyl týden bez trailerů. Jeden takový nabídli tvůrci akční komedie Free Guy. Zde sledujeme obyčejného bankovního úředníka (Ryan Reynolds), který zjišťuje, že žije v počítačové simulaci a jeho život vlastně není skutečný. V kinech pak bude snímek k vidění od 12. srpna.

Další ukázku si pak přichystalo sci-fi The Tomorrow War, ve kterém hraje jednu z hlavních rolí třeba Chris Pratt. Děj se zde točí kolem toho, že lidstvo vede neúprosný boj s mimozemskou civilizací. Protože však prohrává, vyvinou přední vědci technologii, aby přivedli vojáky z minulosti, kteří budou bojovat v této válce. Film bude dostupný skrze Amazon Prime Video od 2. července.

První klip ke své chystané druhé řadě si připravil i seriál The Morning Show, sledující redakci populárního newyorského ranního pořadu, která se vypořádává s následky #metoo aféry poté co je jeden z jejich moderátorů obviněn ze zneužívání jeho kolegyň. Pořad pak nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell či Billy Crudup. Druhá sezónu vypustí AppleTV+ 17. září.

Trailer je tu i k hvězdně obsazenému chystanému seriálu platforem Hulu a Amazonu nazvaném Nine Perfect Strangers. Pořad se inspiruje stejnojmennou knihou autorky Liane Moriarty, která stojí též za úspěšným seriálem Sedmilhářky. Objevit se zde pak mají například Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Luke Evans, Samara Weaving nebo Manny Jacinto a další. Nine Perfect Stranger budou moci diváci zhlédnout již v polovině letošního srpna.

Další streamovací stanice, Disney+, pak nešetří novými pořady, zvláště pak těmi z komiksového světa Marvelu. A právě jedním takovým je i chystaná She-Hulk, která má sledovat osud dámské verze Hulka. Podle nejnovějších informací se zde pak coby hlavní záporačka objeví herečka Jameela Jamil, která se proslavila v seriálu Dobré místo (The Good Place).

Pozadu nezůstal ani Netflix, jehož animovaný pořad Big Mouth se pak dočká spin-offu pod názvem Human Resources. V uplynulých dnech pak bylo oznámeno hvězdné obsazení, které zde propůjčí hlasy kresleným postavičkám. Vedle tvůrce Nicka Krolla se zde pak objeví Maya Rudolph, Randall Park, Keke Palmer, David Thewlis, Brandon Kyle Goodman nebo Aidy Bryant a další.

A hvězdný je pak i seznam celebrit, které v příštím roce dostanou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Této pocty se tak dočkají filmové a televizní osobnosti jako Francis Ford Coppola, Macaulay Culkin, Willem Dafoe, Salma Hayek, Helen Hunt, Michael B. Jordan, Regina King, Ray Liotta, Ewan McGregor, Adam McKay, Jason Momoa, Tessa Thompson, Carrie Fisher (posmrtně), Bob Odenkirk, Ricky Gervais, Norman Reedus, Ming-Na Wen nebo Kenan Thompson a mnozí další.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací