Filmové události #44/21: Změny ve StarDance a novinky v MCU i DCEU

Chaotický uplynulý týden.

Kvůli covidu musely ve StarDance nastat změny. Proběhlo i slavnostní zahájení Ji.hlavy. Jsou tu také novinky k festivalu 3Kino. V Praze dotočil slavný režisér Darren Lynn Bousman. Chystá se dokument o Bratři Bluesovi. Brendan Fraser si zahraje záporáka v Batgirl. Bill Murray se naopak oficiálně objeví v Marvelovském snímku.  Je tu také trailer k animovanému seriálu Lightyear. Ukázku nabídla i druhá řada Zaklínače. Klip představili i tvůrci pořadu Kolo času. A do čtveřice je tu i video k biografickému dramatu Klan Gucci. Duna pak bude mít pokračování. John Krasinski a Ryan Reynolds oznámili společný chystaný projekt. Na závěr pak smutná zpráva, zemřel James Michael Tyler, Gunther z Přátel.

#44/21

Velké změny se uplynulý týden děly ve štábu zábavného tanečního pořadu StarDance. Moderátorka Tereza Kostková totiž byla pozitivně testovaná na covid-19. Kvůli tomu muselo dojít ke změně moderátora, tuto sobotu tak po boku Marka Ebena stanul Aleš Háma. Některé páry měly také ztíženou účast, protože někteří neočkovaní tanečníci a účastníci museli do karantény. Tereza Černochová si tak zatančila s Michalem Kurtišem, Andrea Sestini Hlaváčková s Jakubem Necpálem a Marika Šoposká s Michalem Burešem. Páry Simona Babčáková a Martin Prágr a Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková se třetího večera nezúčastnily vůbec. Tuto sobotu se také nevypadávalo.

Minulý týden pak byl také slavnostně zahájen festival dokumentárních filmů Ji.hlava. Celá akce probíhala od 26. do 31. října a nabídla bohatý program pro fanoušky dokumentů. Při příležitosti festivalu představil v rámci programu Masterclass svou tvorbu i oceňovaný americký režisér Oliver Stone.

Jsou tu pak i novinky ke 3KinoFestu. Ten bude zahájen příští středu, tedy 3. listopadu a v Praze potrvá celých devět dní. Promítány budou filmové novinky ze čtyř středoevropských zemí, Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky, a to v sálech pražské Městské knihovny a Kina Atlas.

Aby toho nebylo dost, tak v Praze nedávno pobíhal a natáčel slavný režisér Darren Lynn Bousman, který zde tvořil svůj tajný projekt, o kterém není mnoho známo. Lynn stojí například za několika snímky z hororové série Saw.

Svůj vlastní dokument pak bude mít komediální muzikál Bratři Bluesovi. V tom se kdysi proslavili Dan Aykroyd a John Belushi. Mělo by se jednat o dokumentární seriál, který představí zákulisí tvorby slavného filmu a nabídne i zatím nikdy neviděné záběry. Na projektu pracují Aykroyd a Belushiho ovdovělá manželka se synem.

Novinky pak přinesl i svět komiksů. V chystané Batgirl se objeví Brendan Fraser. Ten by si v tom připravovaném snímku měl zahrát hlavního záporáka, kterým zde bude Firefly. Snímek Batgirl by měl být dostupný exkluzivně pouze na streamovací platformě HBO Max.

Pozadu nezůstal ani konkurenční Marvel. Ten do svých hereckých řad rekrutoval další legendu, kterou je Bill Murray. Sám herec zveřejnil, že se konečně stal také součástí MCU, objevit se má ve filmu Ant-Man and the Wasp: Quantumania, jeho role však zatím nebyla specifikovaná.

Nebylo by to však ono bez pár trailerů. V jednom takovém se představil Lightyear, chystaný animovaný seriál z produkce Pixaru a Disney. Pořad se má zaměřovat na postavu Buzze Lightyeara, kterou znají fanoušci z filmové série Příběh hraček. Zde se však příběh točí kolem skutečného Lightyeara, který inspiroval vytvoření oblíbené hračky. Dabovat ho zde bude Chris Evans, namísto Tima Allena, který Buzzovi propůjčil svůj hlas ve snímcích. Lightyear bude dostupný skrze Disney+ od příštího června.

 

Oficiální ukázku ke své druhé řadě pak nabídl i Zaklínač. V klipu se vrací oblíbené postavy, včetně titulního Zaklínače a jeho chráněnky Ciri. Druhá řada oblíbené fantasy bude k vidění na Netflixu od 17. prosince.

 

Do třetice tu pak máme i nový klip k pořadu Kolo času, kterou bude od 19. listopadu vysílat streamovací platforma Amazon Prime Video. Většina seriálu se pak natáčela v České republice.

 

A je tu také jeden filmový trailer, ten se týká očekávaného životopisného dramatu Klan Gucci. Hvězdně obsazený snímek má vyprávět osudy návrhářské rodiny Gucci. Premiéru pak má Klan Gucci naplánovanou na druhou polovinu letošního listopadu.

 

Nedávno vstoupil do kina další očekávaný film, kterým je Duna. Ta sklidila u diváků i kritiků téměř okamžitý úspěch. Není tak divu, že tvůrci v čele s režisérem Denisem Villeneuvem v uplynulém týdnu oznámili, že se již oficiálně připravuje její pokračování. Detaily však zatím nejsou známy.

Nový projekt se pak chystá režírovat John Krasinski. Do svého tvůrčího týmu pak rekrutoval Ryana Reynoldse, Phoebe Waller-Bridge a Fionu Shaw. Podle dostupných informací by se mělo jednat o fantasy komedii.

Na závěr pak jedna smutná zpráva. Zemřel herec James Michael Tyler. Ten ve věku devětapadesáti let podlehl rakovině prostaty, se kterou už několik let bojoval. Tyler se proslavil především coby barman Gunther v populárním seriálu Přátelé. Jeho kolegové ze zmíněného pořadu na něj pak v uplynulém týdnu zavzpomínali v dojemných příspěvcích na sociálních sítích.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací