Štědrovečerní pohádka Jak si nevzít princeznu, silvestrovský Největší flám s Jiřinou Bohdalovou a Marie Terezie na Nový rok

Česká televize zveřejnila sváteční program.

Jako každý rok, i letošní vánoční svátky budou na programech České televize tradiční. Chybět nebude nová štědrovečerní pohádka. Již posedmé se režisérského postu chopil Karel Janák, který má na svém kontě pohádky O vánoční hvězdě, Princezna a půl království, Nejlepší přítel, Korunní princ, Princezna a písař a Dvanáct měsíčků. Tentokrát se budeme zabývat příběhem Jak si nevzít princeznu, ve kterém se v ústřední roli představí Marek Adamczyk a Anna Fialová, a to jako sečtělý princ Leopold a živelná princezna Josefína. Oba se budou snažit zabránit sudbě, která jim předurčuje, že se musí vzít, a to se ani jednomu z nich nelíbí. Autorkami tohoto proroctví jsou sudičky Iva Janžurová, Daniela Kolářová a Naďa Konvalinková.

Tím ale pohádková nálož nekončí. Vysílat se bude i pohádka ve znakovém jazyce O kouzelné rybí kostičce a mnoho oblíbených titulů, jako jsou Anděl Páně 1, Anděl Páně 2, Čertí brko, Láska rohatá či legendární Tři oříšky pro Popelku.

Nejen pohádkové příběhy patří k Vánocům. Odrostlejší publikum si bude moci vychutnat v premiérovém uvedení snímky Havel režiséra Slávka Horáka a Šarlatán s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Adventní koncerty České televize podporující neziskové organizace budou pomáchat již po jednatřicáté.

Silvestrovské oslavy nabídnou Největší flám s Jiřinou Bohdalovou. Česká herečka, která letos oslavuje své 90. narozeniny, ve svém pořadu přivítá Marka Ebena, Lucii Bílou, Boleslava Polívku, Hanu Zagorovou, Milana Kňažka a mnohé další.

Na Nový rok se uzavře výpravná historická série filmů o Marii Terezii. Tentokrát se podíváme do let 1760 až 1780. V roli Františka Štěpána se vrací Vojtěch Kotek. Ústřední postavu si tentokrát zahrála herečka Ursula Straussová a Josefa II. ztvárnil Aaron Friesz. V závěrečném pátém díle dále uvidíme Davida Švehlíka, Tatianu Pauhofovou, Igora Bareše či Stanislava Majera.

Jak to vypadalo na „vánoční“ tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací