Letošní D23 Expo odhalilo novinky z Disney+, Marvelu, Star Wars nebo Pixaru

Dny plné Disneyho.

D23 Expo je festival studia Disney oslavující veškerý jeho majetek a konající se jednou za dva roky. D v názvu odkazuje na Disney a číslo 23 pak na rok 1923, kdy Walt Disney založil tuto společnost. V rámci této akce jsou mimo jiné vždy představeny nové, chystané, očekávané a budoucí plány k projektům spadajícím pod Disney impérium. Sem patří v současnosti Marvel, Star Wars, Pixar, Walt Disney animace, 20th Century Fox, Hulu, National Geographic nebo Disney+. Pojďme se tedy podívat, co všechno přinesl letošní ročník.

MARVEL

Začneme světem MCU. Hned na úvod tu máme novinky k očekávanému pokračování Black Panthera nesoucímu název Black Panther: Nechť žije Wakanda. Jeho režisér Ryan Coogler představil divákům exkluzivní klip, který zobrazuje stav Wakandy a jejich obyvatelů po smrti krále T’Chally. Snímek, který byl poznamenán skutečným úmrtím Chadwicka Bosemana, představitele titulní role, vstoupí do kin již letos v listopadu.

Novou – pátou – fázi MCU pak odstartuje v únoru příštího roku film Ant-Man a Wasp: Quantumania, jehož tvůrci nabídli nový trailer, který odhalil nové střípky z děje. Dále pak bylo oznámeno, že režisér Matt Shakman, který stojí za seriálem WandaVision, se ujme také nové verze Fantastické čtyřky, která by měla vstoupit do kin v listopadu 2024.

Čtvrté pokračování Kapitána Ameriky pojmenované Captain America: New World Order zaznamená návrat herce Tima Blakea Nelsona v roli Samuela Sternse, kterého si poprvé zahrál v Neuvěřitelném Hulkovi. Vrátí se také Joaquin Torres a Isaiah Bradley ze seirálu Falcon a Winter Soldier. Debutuje tu pak postava Sabry, izraelské superhrdinky/agentky Mossadu. Titulního hrdinu ztvární Anthony Mackie, jehož postava Sam Wilson se titulu ujala ve zmíněném seriálu. Snímek má naplánovanou premiéru na květen přespříštího roku.

Ze zmiňovaného seriálu Falcon a Winter Soldier pak také částečně vznikl další snímek pojmenovaný Thunderbolts. Členy tohoto nově zformovaného, ale v komiksech nechvalně známého týmu, jsou Valentina Allegra de Fontaine, Ghost, Red Guardian, Black Widow (v podání Yeleny Belovy), Winter Soldier, US Agent a Taskmaster.

Krátký teaser zase představil ústřední trojici chystaného snímku The Marvels, ve kterém se společně představí Kamal Khan (Ms. Marvel), Monica Rambeau a Carol Danvers (Captain Marvel). Film vstoupí do kin příští rok v červenci.

Marvel také představil své televizní/streamovací projekty. Mezi nimi je i film Werewolf By Night, první MCU Halloweenský speciál, který si mohl fanoušci prohlédnout v prvním traileru. Na Disney+ bude mít snímek premiéru 7. října.

Na příští rok pak Marvel plánuje na Disney+ uvést i pár seriálů, především pak pořad Ironheart, který spojí technologie a magii a představí Anthony Ramose jako Parkera Robbinse/The Hood. Kromě toho také na streaming zavítá špionážně laděná Secret Invasion, jejíž první trailer byl zveřejněn v rámci akce. Příběh odhaluje, že část mimozemské rasy Skrullů, kteří se dokážou proměnit v kohokoliv, už roky infiltruje planetu Zemi a jediní, kdo tomu mohou zabránit jsou Nick Fury a Rhodey alias War Machine. Osud jeho postavy pak bude pokračovat v pořadu Armor Wars, který by se měl začít natáčet příští rok.

V létě 2023 se pak fanoušci konečně dočkají druhé řady Lokiho, jehož novým hereckým přírůstkem je Ke Huy Quan (Indiana Jones a Chrám zkázy, Všechno všude najednou). Exkluzivní trailer pak odhalil, že pořad zavítá do spousty historických událostí.

V ukázce se také představil pořad Echo, který bude též k vidění na Disney+. Vrátí se v něm Wilson Fisk alias Kingpin, který v nosí v ukázce pásku přes oko. Jeho představitel, Vincent D’Onorio se v roli poprvé objevil v pořadu Daredevil jako úhlavní nepřítel titulního hrdiny. Ten se také vrátí v novém 18dílném pořadu pojmenovaném Daredevil: Born Again, který začne natáčet v příštím roce. Fanoušci si však již teď mohli užít krátkou ukázku z nadcházející epizody právě vysílaného seriálu She-Hulk, ve které se Daredevil objeví.

STAR WARS/ LUCASFILM

Další populární součástí Disneyho impéria je i studio Lucasfilm a s ním spojené Star Wars. Mezi fanouškovsky nejočekávanější část D23 Expo z tohoto hlediska jistě patřila první ukázka ke třetí řadě seriálu The Mandalorian. V tom se vrací Pedro Pascal jako titulní protagonista i populární Baby Yoda/Grogu. Třetí sezóna má naplánovanou premiéru na únor 2023.

Ještě o něco dříve však na Disney+ vtrhne pořad Andor, který se také představil v novém traileru. Seriál, jehož první tři epizody debutují skrze streamovací platformu již 21. září, sledují Cassiana Andora, který dává dohromady rebelský odboj proti Impériu v událostech odehrávajících se před filmem Rogue One

Na druhé straně se také představila Ahsoka, jejíž tvůrci nabídli první vizuální podklady k seriálu, jenž má napojení na CGI animovaný pořad Povstalci. Kromě toho si fanoušci na fotografii prohlédnou herce Jude Lawa v nadcházejícím seriálu Skeleton Crew, který představuje příběh mladých Jedi ztracených ve vesmíru.

Dále bylo také oznámeno, že druhá řada animáku Vadná várka, která je spin-offem pořadu Klonové války, bude mít premiéru 4. ledna 2023, kdy budou vypuštění její první dvě epizody. A v neposlední řadě krátká ukázka také představila kreslený seriál Tales of the Jedi, šest krátkých epizod bude k dostání skrze Disney+ již 26. října.

Na závěr pak něco trochu jiného. Pod Lucasfilm totiž kromě Star Wars významně spadá i Indiana Jones. Představitel ikonického titulního architekta, Harrison Ford, v dojemném proslovu představil připravovaný pátý díl a nabídl divákům na D23 exkluzivní první trailer. Do kin pátý Indiana Jones vtrhne 30. června 2023.  

Lucasfilm také uvedlo v nové ukázce svůj chystaný seriál Willow inspirující se stejnojmenným filmem z roku 1988. Pořad bude k vidění na Disney+ od letošního listopadu.

DISNEY LIVE ACTION

Velkou částí jsou samozřejmě i projekty přímo samotného Disney studia, které lze rozdělit na hrané a animované. Mezi ty hrané patří i live action verze Malé mořské víly s Halle Bailey v roli Ariel. Snímek se představil v prvním krátkém klipu. Svou nejnovější hranou verzi pak dostane i Sněhurka, k níž byl také poskytnut krátký teaser. Ve filmu se v roli titulní princezny představí Rachel Zegler (West Side Story) a Zlou královnu si zahraje Gal Gadot (Wonder Woman).

Trailer také odhalil děj k očekávanému sequelu komediálního hororu Hokus Pokus, jehož ústřední trio se vrací na obrazovky po téměř třiceti letech. Snímek bude k vidění skrze Disney+ od 30. září.

Pokračování se dočkal také nový Lví král, který se ve svém prequelu zaměří na Mufasu, otce původního Lvího krále Simby. Režie se ujme Barry Jenkins, který stojí za oscarovým dramatem Moonlight.

V ukázce se představil i snímek Peter Pan & Wendy s Jude Lawem jako kapitánem Hookem. Film bude k vidění na Disney+ již příští rok.

Za rok by také měl vyjít snímek Haunted Mansion inspirovaný stejnojmennou atrakcí v Disney parcích. V hlavní roli jako děsivé Madame Leota se představí Jamie Lee Curtis.

A trailer je tu i k očekávanému pokračování Kouzelné romance nesoucímu název Disenchanted. V něm se vrací hvězdy původního filmu Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden nebo Idina Menzel. Snímek bude dostupný skrze steaming již od 24. listopadu.

DISNEY ANIMACE

Z animovaných projektů pak Disney představilo minisérii Zootopia Plus, která se bude skládat z šesti nových příběhů a odehrávat ve světě filmu Zootropolis: Město zvířat. Na Disney+ vstoupí 9. listopadu. První sneak peek nabídli také tvůrci chystaného kresleného seriálu Iwajú, který má prozkoumat futuristickou verzi města Lagos v Nigérii.

S ukázkou přišel i snímek Divnosvět, v němž hlavní postavu dabuje Jake Gyllenhaal. Do kin byl měl tento animák vstoupit již 23. listopadu.

Oznámen byl také animovaný hudební snímek Wish, který má prozkoumat koncept toho, když padá hvězda a někdo si něco přeje. Premiéru má naplánovanou na podzim příštího roku a hlavním rolím propůjčí hlasy Ariana DeBose a Alan Tudyk.

PIXAR

Studio Pixar pak oznámilo pokračování svého úspěšného animáku z roku 2015 V hlavě. Tuto skutečnost divákům představila herečka Amy Poehler, která v původním filmu dabuje jednu z hlavních postav. Sequel se má zaměřit Riley v pubertě a představit nové emoce.

S první ukázkou přišel snímek Elemental, který má vstoupit do kin v létě 2023. Příběh sleduje Ember, která je tvořena ohněm, a Waka, který se skládá z vody. Ti se postupně sbližují ve městě, kde jsou lidé definování svými živelnými schopnostmi.

https://screenrant.com/elemental-movie-image-story-details-pixar/

Nové informace tu jsou také k filmu Elio, který sleduje malého knihomola, jenž se dostane do prvního kontaktu s mimozemšťany. Ocitá se v jejich světě a stává se zástupcem Země pro zbytek vesmíru. Na Disney+ pak na podzim 2023 vstoupí animovaný seriál Win or lose, který se zaměřuje na středoškolský softbalový tým v týdnu, který vede k jejich velkému zápasu v mistrovství. Každá epizoda pak má být z pohledu jedné z hlavních postav.

20TH CENTURY FOX

Na závěr pak něco z nejnovější propriety Disneyho, kterou je studio 20th Century Fox. Díky tomu mohlo Disney představit první trailer k očekávanému seriálu ze světa Percyho Jacksona. Pořad, pojmenovaný Percy Jackson and the Olympians má vstoupit na Disney+ v příštím roce.

A na závěr pak něco k chystanému pokračování Avatara Jamese Camerona. Ten se připojil z Nového Zélandu, aby divákům představil první trailer k sequelu úspěšného snímku z roku 2009, pojmenovanému Avatar: The Way of Water. Ten má naplánovanou premiéru na 16. srpen letošního roku. Kromě toho bylo také oznámeno, že už oficiálně začalo natáčení čtvrtého filmu (druhý a třetí díl vznikaly zároveň).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací