Filmové události #07/23: Do světa Středozemě se vrací Miranda Otto, Deadpool 3 má svého záporáka

Pražský Comic-Con oznámil dalšího hosta.

Do Česka dorazila streamovací platforma SkyShowtime. Na Comic-Con Prague dorazí John Constantine. Jsou tu novinky ze světa Pána prstenů. Třetí Deadpool obsadil svého záporáka. Pokračování Jokera odhalilo nové fotky s Harley Quinn. V traileru se představila třetí řada seriálu Superman & Lois. Ukázku nabídlo i čtvrté pokračování Johna Wicka. Teaser je tu také k hrané verzi Malé mořské víly. Spot má i druhá řada seriálu Světlo a stíny. Apple TV+ přinesl první klip ke třetí sezóně Teda Lassa. Platforma zveřejnila i ukázku k životopisnému dramatu Tetris. A na závěr tu máme smutné novinky o Bruci Willisovi.

#07/23

Na český trh dorazila v uplynulém týdnu další streamovací platforma. Vedle Netflixu, Apple TV+, Amazon Prime Video, HBO Max a Disney+ si mohou filmoví milovníci pořídit také stanici SkyShowtime. Ta nabízí snímky a seriály jako Jurský park, Top Gun, SpongeBob v kalhotách nebo Tajný život mazlíčků.

Organizátoři pražského Comic-Conu oznámili nového hosta. Do Česka zavítá herec Matt Ryan. Toho mohou fanoušci znát jako Johna Constantina v DC seriálech Constantine, Arrow, Flash a Legends of Tomorrow. Hlasově i fyzicky se pak objevil ve významné roli ve hře Assassin’s Creed IV: Black Flag. Na Matta Ryana se můžeme těšit na čtvrtém ročníku Comic-Con Prague, který se uskuteční od 14. do 16. dubna.

Novinky tu jsou i ze světa Středozemě. Chystaný projekt na motivy příběhů Pána prstenů, kreslené fantasy The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, má potvrzené první herecké obsazení. V roli Helma Kladiva se objeví Brian Cox, coby Éowyn se pak vrátí Miranda Otto, která postavu ztvárnila již v původní trilogii. Děj se pak zaměřuje na nevyřčený příběh Helmova žlebu, stovky let před osudnou válkou, vyprávějící o životě a krví zalitých dobách jeho zakladatele Helma Kladiva, krále Rohanu. Do kin má snímek vstoupit v dubnu příštího roku.

Velmi očekávaným marvelovským projektem je třetí pokračování Deadpoola. A to zejména ze dvou důvodů: snímek má poprvé představit titulního anti-hrdinu ve světě MCU, za druhé se pak má po boku Ryana Reynoldse objevit ve filmu Hugh Jackman coby Wolverine. V uplynulých dnech, pak tvůrci odhalili, kdo bude ústředním záporákem. Této role se ujme Emma Corrin, která se proslavila jako princezna Diana ve čtvrté řadě seriálu Koruna. Koho přesně si zahraje však zatím nebylo potvrzeno.

S novými fotografiemi se pochlubilo pokračování Jokera. Snímky představily postavu Harley Quinn, kterou v sequelu nesoucí název Folie à deus ztvární Lady Gaga. Druhý Joker, který vstoupí do kin v říjnu 2024, by měl být mimo jiné také částečně muzikálový.

V traileru se zase představila třetí řada seriálu Superman & Lois. Ten se opět zaměří na rodinu Clarkových a jejich problémy s utajováním nadpřirozených schopností a tajnými identitami. V nové sezóně by se také měl objevit ikonický Supermanův záporák Lex Luthor, kterého zde ztvární Michael Cudlitz. Nová řada bude k vidění na HBO Max od 14. března.

Finální spot nabídl akčňák John Wick: Kapitola 4. Ve čtvrtém pokračování odhalí John Wick cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Vedle Keanu Reevese se ve snímku objeví  Laurence Fishburne, Ian McShane, Lance Reddick, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Scott Adkins, Clancy Brown nebo Natalia Tena. Snímek se chystá do kin za necelý měsíc.

Teaser pak odhalil něco nového z live action adaptace Malé mořské víly. Fanoušci mohli v krátkém klipu uslyšet verzi ikonické písně Part Of Your World a zahlédnout postavy Ariel i prince Erika. Premiéru má hraná verze této oblíbené pohádky Hanse Christiana Andersena naplánovanou na letošní duben.

Ještě předtím se však můžeme těšit třeba na druhou řadu pořadu Světlo a stíny, která vstoupí na Netflix v polovině března. I ta se představila v první ukázce, která odkrývá pokračování barvitého fantasy příběhu, jenž byl započat před dvěma roky.

 Ve stejnou dobu pak vypustí konkurenční Apple TV+ třetí řadu seriálu Ted Lasso, která se také představila v prvním traileru. Ted získal nečekaně silnou diváckou přízeň, když vstoupil na Apple TV+ v roce 2020 uprostřed největšího covidového lockdownu. Příběh sleduje titulního amerického trenéra oplývajícího bezmezným optimismem, který přijde couchovat upadající britský fotbalový klub, i když nemá ponětí o fotbale.

Spot nabídlo také biografické drama Tetris, které bude na Apple TV+ od konce března. Jak již název napovídá, příběh, inspirovaný skutečnými událostmi, se bude točit kolem slavné titulní hry a jejího licencování na americkém trhu v roce 1996.

Na závěr tu pak máme smutné zprávy o Bruci Willisovi. Rodina hvězdy četných akčních filmů v uplynulém týdnu oznámila, že herec trpí demencí. Willis už v uplynulém roce odešel do hereckého důchodu, protože trpí afázií. Jeho stav se však podle nejnovějších informací zhoršil.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací