Filmové události #27/23: Greta Gerwig bude režírovat novou Narnii, ve třetím Deadpoolovi se vrátí řada známých postav

A skončil MFF Karlovy Vary.

V prvním traileru se představilo pokračování hororu Sestra. Ukázku má i biografie o Bobu Marleym. Nový spot nabídlo i drama Zabijáci rozkvetlého měsíce. Greta Gerwig bude režírovat Narnii pro Netflix. Populární seriál Sexuální výchova se blíží ke konci. Ve třetím Deadpoolovi se vrátí Elektra i Daredevil. A MFF Karlovy Vary byl úspěšně zakončen.

#27/23

Na úvod tu máme pár trailerů. V tom prvním se představil horor Sestra 2. Ten je přímým pokračováním Sestry z roku 2018 a patří do společného sdíleného filmového světa, kam spadají snímky V zajetí démonů nebo Annabelle. Děsivý sequel má vstoupit do kin na začátku letošního září.

S ukázkou pak přišla i biografie Bob Marley: One Love, která sleduje život stejnojmenného slavného titulního hudebníka. Toho si ve snímku zahraje Kingsley Ben-Adir. Kromě něj se zde pak objeví například James Norton, Lashana Lynch, Michael Gandolfini, Anthony Welsh, Tosin Cole nebo Nadine Marshall. Životopisné drama má naplánovanou premiéru na leden 2024.

Nový spot pak nabídli i tvůrci snímku Zabijáci rozkvetlého měsíce. Historické drama Martina Scorseseho se odehrává ve 20. letech 20. století, kdy jsou za záhadných okolností zavražděni příslušníci indiánského kmene Osedžů ve Spojených státech. To vyvolá rozsáhlé vyšetřování FBI, do kterého je zapojen i J. Edgar Hoover. V hlavních rolích se zde objevují Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Brendan Fraser nebo John Lithgow. Film, z produkce Apple TV+ bude k vidění v kinech již letos v říjnu.

Již za necelé dva týdny pak vstoupí do kin dlouho očekávaná Barbie režisérky Grety Gerwig. V uplynulém týdnu pak bylo oznámeno, že se Gerwig ujme nové filmové adaptace populární knižní série Narnie. Nové snímky mají vzniknout v produkci Netflixu a Gerwig zpracuje dva z nich. Více detailů zatím není známo.

Netflixův populární seriál Sexuální výchova pak také přišel s novinkami. Jeho tvůrci oznámili, že chystaná čtvrtá řada bude jeho poslední. Finální sezóna, v níž se završí příběhy oblíbených postav, vstoupí na Netflix již za necelé dva měsíce.

S novinkami pak přišel i Deadpool od Marvelu. Třetí filmové pokračování o oblíbeném hubatém zabijákovi bude plné návratů a zábavných cameí. Již dříve bylo oznámeno, že si role Jean Grey, Storm a Cyclopse zopakují Famke Janssen, Halle Berry a James Marsden. V uplynulých dnech se pak objevily zprávy, že se v Deadpoolovi 3 vrátí i Jennifer Garner jako Elektra a Ben Affleck jako Daredevil, oba se v těchto rolí poprvé objevili v Daredevilovi z roku 2003. Třetí Deadpool má plánovanou premiéru na květen příštího roku.

Na závěr pak něco z domácího prostředí. Minulý týden se pro Česko nesl především ve znamení MFF Karlovy Vary. Ten byl slavnostně zakončen v sobotu 8. července. Na ceremoniálu převzaly cenu ředitele festivalu herečky Daniela Kolářová a Robin Wright. Kromě nich pak letošní ročník navštívili světové celebrity jako Russell Crowe, Ewan McGregor s dcerou Clarou McGregor a manželkou Mary Elizabeth Winstead, Alicia Vikander s manželem Michaelem Fassbenderem, Patricia Clarkson nebo Vincent Perez a další. 57. ročník se také nesl v duchu nové úvodní znělky, ve které si hlavní roli zahrál Johnny Depp. Příští KVIFF pak má odstartovat 28. června 2024.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací