Stážisti / The Internship – recenze

[singlepic id=4408 w=200 h=200 float=left]Rozlučte se s hodinkami, tuto zastaralou technologii už dnes nikdo nepoužívá.

 

Pátráte po letní komedii, ze které bude čišet pohoda a pozitivum? Tak již nehledejte, natočil ji režisér Shawn Levy a jmenuje se Stážisti. V hlavních rolích se vám představí sehrané duo Vince Vaughn a Owen Wilson, kteří již v Nesvatbových dokázali, že jim to na filmovém plátně neskutečně klape.

Billy McMahon (Vaughn) a Nick Campbell (Wilson) jsou nejen kamarádi, ale i ostřílení parťáci, kteří vám prodají téměř cokoliv. Ovšem digitalizace světa postupuje stále kupředu a pro klasické prodejce tu již není uplatnění. Když se dvojice znenadání ocitne na dlažbě, musí si položit zásadní otázku: „Co teď?“ Neúspěšné hledání je přivede až do Googlu, na místo, kde se sny stávají realitou.

V tu chvíli začíná přehlídka nekonečných konfliktů, nedorozumění a trapasů mezi dvěma generacemi. Zejména Billy s Nickem se musí vyrovnat s mnoha vtípky a naschvály směřovaných na jejich osobu z důvodu nevědomosti. Vydají se tak po kampusu hledat nejen profesora Xaviera, ale i mouchu v programovém kódu.

Představte si nejlepší zábavní park, kde jste kdy byli a teď místo milionkrát lepší.

Společnost Google s tvůrci filmu velmi úzce spolupracovala a nám se tak dostává téměř dvouhodinové VIP vstupenky do pracovního ráje. Pokud jste se někdy do Googlu chtěli podívat, nyní máte šanci a stojí to opravdu za to. Nicky pohádkové pracoviště popisuje slovy: „Představte si nejlepší zábavní park, kde jste kdy byli a teď místo milionkrát lepší.“

Všem, co na filmu spolupracovali, šlo hlavně o to, natočit pozitivní a laskavý snímek, který názorně ukazuje, že když se chce, všechno jde. Což znamená, že zlo, v tomto případě nelítostný a namyšlený stážista Graham Hawtrey (Max Minghella), bude po zásluze potrestáno a vše skončí jásavým happy endem. Je to sice trochu pohádka, ale proč ne. Proč si trochu nezasnít a neuvěřit, že vše opravdu je možné a nezáleží, zda je vám 20 či 50 let.

Stážisti jsou lehkým a nenáročným snímek, který umí povzbudit, zvednout náladu a pobavit mladší i starší generaci diváků. I když sem tam zabrnkají na citlivou notu trochu více, než by vyloženě museli, odčiní vše povedeným hudebním doprovodem a výborným castingem.

Takže, sbalte si kufr i vy a vyrazte na pohovor na stáž, která by mohla vést k práci vašich snů. Staňte se toto léto Nooglerem a užívejte si všech zaměstnaneckých výhod. Poznámka na závěr, v kině se s výrazem Noogleři (označení pro stážisty, spojení slov „nový“ a „Google“) a podobnými moc nepotkáme, protože jsou u nás Stážisti uváděni s českým dabingem.

Takto to začíná…

[singlepic id=4418 w=400 h=300 float=center]

…a takto to může skončit.

[singlepic id=4416 w=400 h=300 float=center]

Nechce se vám pracovat? Nevadí, dopřejte si třeba projížďku na firemním bicyklu.

[singlepic id=4410 w=400 h=300 float=center]

0%

Stážisti jsou lehkým a nenáročným snímek, který umí povzbudit, zvednout náladu a pobavit mladší i starší generaci diváků. I když sem tam zabrnkají na citlivou notu trochu více, než by vyloženě museli, odčiní vše povedeným hudebním doprovodem a výborným castingem.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací