Krimi thriller Fentasy s Davidem Švehlíkem o jedné z nejhorších drog současnosti se představuje trailerem

Kolik životů to bude stát?

Režisér Samuel Vičan a režisérka Anastasia Hoppanová si pro nás připravili snímek Fentasy, jehož příběh je inspirovaný skutečnými událostmi, které se staly před několika lety na Slovensku. Autorem námětu a odborným spolupracovníkem na filmu, který vznikal šest let, byl bývalý detektiv Michal Čierny. Ústředních rolí se chopili Kristína Kanátová, Noël Czuczor a David Švehlík.

Prostřednictvím krimi thrilleru Fentasy dostaneme možnost nahlédnout za hranice zákona, do hlubin drogového byznysu, do „varny“ a do nočních klubů plných dychtivých uživatelů fentanylu, drogy padesátkrát silnější než heroin. Tato jedna z nejhorších drog současnosti má na svědomí životy hvězd, jako byli Prince, Coolio, Tom Petty, Mac Miller nebo Lil Peep.

Děj filmu Fentasy se točí kolem Sofie (Kristína Kanátová) milující divoké večírky a peníze a jejího nového přítele Pellera (Noël Czuczor). Tato dvojice se rozhodne podomácku vyrábět fentanyl a vydělat velké peníze. Jejich činnost neunikne ruské mafii či policii v čele s kriminalistou Danielem (David Švehlík). Ve snímu se dále představí Anna Jakab Rakovská, Tomáš Magát, Bronislava Kováčiková, Peter Ondrejička, Viktoria Šuplatová, Vladimír Jedľovský.

„Čím méně se o drogách ve společnosti mluví, tím víc roste počet jejich uživatelů. Téměř všechny filmy o této problematice se točí v zahraničí a přitom je to v Česku i na Slovensku tak aktuální problém. Chtěli jsme proto natočit příběh, který se před časem podobně odehrál v hlavním městě, abychom tak pomohli mladé generaci vnímat rizika spojená s výrobou a užíváním tvrdých drog,“ svěřil se režisér a producent snímku Samuel Vičan.

Co nás 14. března 2024 v kinech čeká, naznačuje dvouminutový trailer.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací