Od Deadpoola přes Planetu opic až po animák V hlavě – letošní Super Bowl přinesl pestrou přehlídku trailerů

Tradice pokračuje.

Jako již každoročně se před pár dny uskutečnil Super Bowl, tedy velký finálový zápas, kterým vrcholí play-off severoamerické National Football League v americkém fotbalu. A právě během něj jsou tradičně zveřejňovány nové trailery očekávaných a nadcházejících snímků pro aktuální rok. Ani letos přehlídka filmových ukázek nezklamala. Čeho všeho jsme se dočkali? Vezměme to postupně.

DEADPOOL & WOLVERINE

Zřejmě nejočekávanějším snímkem letošního roku je třetí pokračování Deadpoola. A podobně očekávaný byl i jeho první trailer. Ten odkryl název nového dílu, který byl pojmenován Deadpool & Wolverine, ale i části jeho děje a zakomponování Wolverina do příběhu. Společné scény Ryana Reynoldse a Hugha Jackmana jsem se však zatím nedočkali. Fanoušci se tak mohou těšit na další parádní deadpoolovskou jízdu, která tentokrát spadá do světa MCU. Film vstoupí do kin v červenci.

IMAGINÁRNÍ PŘÁTELÉ

Ryan Reynolds pak byl k vidění i v další ukázce. V té se představila komedie Imaginární přátelé. Snímek, za kterým stojí John Krasinski, se zaměřuje na dívku, která zjišťuje, že má schopnost vidět imaginární přátele všech ostatních. A tak se vydává na dobrodružství, aby spojila zapomenuté imaginární přátele s jejich dětmi. Kromě Reynoldse a Krasinského má snímek poměrně hvězdné obsazení, které čítá jména jako Steve Carell, Phoebe Waller-Bridge, Fiona Shaw, Emily Blunt, Matt Damon, Maya Rudolph, Jon Stewart, Sam Rockwell, Richard Jenkins, Awkwafina nebo Vince Vaughn.

TICHÉ MÍSTO: PRVNÍ DEN

A stejně jako Reynolds, tak i jeho kamarád Krasinski se podepsal na dvou ze snímků, jejichž trailery debutovaly na Super Bowl. Pro Krasinského je tím druhým prequel jeho hororové série Tiché místo. Na rozdíl od předchozích dílů se zde však nepodílel režisérsky ani scenáristicky, pouze jako producent. Film se pak, jak už název napovídá, zabývá prvními dny po invazi mimozemšťanů citlivých na zvuk na planetu Zemi.

TWISTERS

V Super Bowl klipu se pak představil ještě jeden horor, také sequel. Twisters je pokračování filmu Twister a stejně jako jeho předchůdce se zaměřuje na dvojici lovců bouří, kteří riskují své životy při pokusu vyzkoušet experimentální systém varování před počasím. V hlavních rolích se zde mají objevit Glen Powell a Daisy Edgar-Jones.

KRÁLOVSTVÍ PLANETA OPIC

Jedním z velmi očekávaných letošních filmů je i čtvrté pokračování novodobé adaptace sci-fi Planeta opic. Nový díl se odehrává v budoucnosti, několik generací od vlády lidoopa Cézara. Opice jsou nyní dominantním živočišným druhem a lidé musí přežívat v úkrytech. A zatímco nový opičí tyran buduje své království, tak jistý mladý lidoop podniká strastiplnou cestu, během níž se musí vyrovnat s minulostí a učinit náročná rozhodnutí, důležité pro budoucnost opic i lidí. Plánovanou premiéru má u nás film na letošní květen.

OPIČÍ MUŽ

A v traileru se představil i další tematicky opičí snímek. Tedy aspoň co do názvu. Příběh se zde zaměřuje na mladého muže, který prožívá skromný život v podzemním bojovém klubu, kde se noc co noc v gorilí masce utkává s nejpopulárnějšími bojovníky o peníze. Jenže když po letech potlačovaného vzteku objeví způsob, jak infiltrovat elitu zlověstné enklávy města, tak se vydává na kampaň odplaty, aby vyrovnal skóre s muži, kteří mu kdysi všechno vzali. Opičí muž je režisérský i scenáristický debut herce Deva Patela, který se také ujal hlavní role.

KASKADÉR

Trochu jiný akčňák je pak Kaskadér s Ryanem Goslingem v titulní roli, ke kterému máme díky Super Bowlu také nový trailer. Colt Seavers před rokem opustil kaskadérský byznys, nyní se však vrací do akce poté, co náhle zmizí hvězda velkého studiového filmu. Jak se však záhada kolem pohřešovaného herce prohlubuje, tak se Colt brzy ocitá v pasti zlověstného spiknutí, jež ho dotlačí na pokraj pádu, který je nebezpečnější než jakýkoli jeho dosavadní kaskadérský kousek. Kromě Goslinga se v novince Davida Leitche objeví i Aaron Taylor-Johnson, Emily Blunt, Hannah Waddingham, Winston Duke nebo Stephanie Hsu.

ČARODĚJKA

S ukázkou přišel i jeden muzikál. Čarodějka, neboli v původním znění Wicked, je původně broadwayský muzikál, který má sloužit jako prequel k Čaroději ze země Oz. Odkrýváme v něm počátky Elphaby, Zlé čarodějnice ze západu a Glindy, Hodné čarodějnice z jihu. V původní divadelní adaptaci se v těchto dvou hlavních rolích proslavily Idina Menzel a Kristin Chenoweth, nyní se úloh ujmou Cynthia Erivo a Ariana Grande.

JÁ, PADOUCH 4

V závěru tu pak máme i pár trailerů k animákům. V jednom se představilo i čtvrté pokračování série Já, padouch. V něm má Gru novorozeného synka, který ho zrovna nemusí, manželku a tři adoptované dcerky, když však z vězení uteče uznávaný a nebezpečný padouch, je celá jeho rodina rázem ve velkém nebezpečí. Do kin film vstoupí na začátku července.

KUNG FU PANDA 4

Čtvrtého dílu i traileru se dočkala i Kung Fu Panda. V novém snímku se Po rozhodne stát duchovním vůdcem Údolí míru, a tak musí vycvičit nového válečníka. Když se však mocná čarodějka, která dokáže měnit svůj vzhled, zaměří na jeho Hůl moudrosti, Po si uvědomí, že bude potřebovat pomoc od svých přátel. A tak brzy zjišťuje, že hrdiny lze najít na těch nejneočekávanějších místech. Hlasy postavičkám propůjčili Jack Black, Awkwafina, Dustin Hoffman, James Hong, Bryan Cranston, Ian McShane nebo Ke Huy Quan.

V HLAVĚ 2

A na závěr tu pak máme i ukázku k sequelu k animáku V hlavě. V novém pokračování se opět nacházíme v hlavě Riley, kde v míru vládnou emoce Radost, Smutek, Strach, Vztek a Nechuť. Jejich životy jsou však narušeny, když Riley vstupuje do puberty a s tím přichází na scénu nové emoce, jako je třeba Úzkost. Jak tyto nové emoce ovlivní stav věcí, se dozvíme již v první půlce června.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací