Filmové události #07/24: Fantastická čtyřka má své představitele, seriál X-Men ’97 se představil v traileru

Týden plný superhrdinů.

Proběhla světová premiéra pokračování Duny. Je tu krátký spot k letošním Oscarům. Čtvrtá řada Umbrella Academy má první plakáty. Sequel Jokera se představil v nových fotografiích. Fantastická čtyřka má zase své představitele. X-Menovský animák se představil v prvním traileru. Spot nabídla i druhá část druhé řady pořadu Neporazitelný. Klip má také Netflixova Mladá dáma. A trailer zveřejnili i tvůrci snímku Godzilla x Kong: Nové impérium. Novinky tu jsou i k chystanému seriálu ze světa Harryho Pottera. S těmi přišli i tvůrci pořadu Jen vraždy v budově.

#07/24

V uplynulém týdnu byl internet plný především jedné věci – a to fotografií ze světové premiéry pokračování hvězdného sci-fi Duna v Londýně. Zde proběhlo slavnostní uvedení očekávaného snímku za účast jeho hlavních hvězd. Na premiéře se tak objevili Timothée Chalamet, Zendaya, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Javier Bardem, Christopher Walken, Rebecca Ferguson a další. Do českých kin vstoupí snímek za necelých 10 dní.

Vtipným spotem pak pobavil letošní ročník Oscarů. V klipu, tematizovaném do Barbie světa, se objevil moderátor Jimmy Kimmel spolu s hvězdami zmíněného snímku Kate McKinnon, Americou Ferrera a Ryanem Goslingem. Video chytře naráží nejen na Barbie, ale i ostatní letošní nominované filmy. Udílení prestižních cen se pak uskuteční již 11. března.

Teď se však na chvíli přenesme do světa superhrdinů. V tom překvapili tvůrci seriálu Umbrella Academy, když zveřejnili první plakáty k chystané čtvrté řadě. Na posterech jsou k vidění hlavní protagonisté z nesourodé superhrdinské adoptivní rodiny. Nová sezóna bude k vidění na Netflixu od 8. srpna.

V nových fotografiích se představilo pokračování Jokera. Na nich jsou k vidění Joker a Harley Quinn v podání Joaquina Phoenixe a Lady Gaga. Do kin pak má film vstoupit 3. října.

Snad největší ohlasy však v uplynulém týdnu vyvolalo oznámení hereckého obsazení nové a očekávané adaptace marvelovské Fantastické čtyřky. Pedro Pascal, pro kterého to je už druhá komiksová role po Wonder Woman 1984, si zahraje Reeda Richardse, Vanessa Kirby, která se proslavila v seriálu Koruna, se ujme role Susan Storm, jejího mladšího bratra Johnnyho ztvární Joseph Quinn známý jako Eddie ze čtvrté řady Stranger Things a Bena Grimma si zahraje Ebon Moss-Bachrach, kterého proslavila role v pořadu Medvěd. Film má vstoupit do kin v červenci 2025.

Marvel pak také navázal trailerem k animáku X-Men ’97. Ten je novou a adaptací klasického kresleného seriálu z 90. let ze světa X-Menů. Pořadu bude k vidění na Disney+ a má se nést v nostalgickém duchu zmíněného originálu. Na streamingu bude k dostání od konce letošního března.

Ukázku má i seriál Neporazitelný o stejnojmenném netradičním hrdinovi. Konkrétně tedy druhá část jeho druhé řady. Ta bude k vidění na Amazon Prime Video už v první půlce března.

Klip má také snímek Mladá dáma z produkce konkurenčního Netflixu. Ten se zaměřuje na mladou ženu, která souhlasí s tím, aby si vzala prince, jenž pak zjišťuje, že je to všechno velká past. Je vhozena do díry s drakem a musí se spoléhat jen sama na sebe a svůj um, aby přežila. Na platformu film vstoupí na začátku března.

A do pětice je tu i trailer ke snímku Godzilla x Kong: Nové impérium. V tomto sequelu se opětovně střetávají kaiju monstra Godzilla a King Kong, kteří tentokrát musí spojit síly a postavit se společnému nepříteli. Do kin film vstoupí na konci března.

Svůj vlastní seriál pak bude mít Harry Potter. Má se jednat o nové převyprávění původních oblíbených knižních předloh s novým obsazením.  V uplynulém týdnu pak bylo oznámeno, že pořad bude mít sedm řad, a každá se zaměří na jednu z knih. Seriál pak bude k vidění na HBO Max.

Na závěr přišel s novinkou také seriál Jen vraždy v budově. Tvůrci totiž oznámili, že se ve čtvrté řadě vrátí herečka Meryl Streep. Ta se objevila už v předchozí sezóně jako herečka Loretta Durkin, nová přítelkyně jednoho z protagonistů. Kdy vstoupí čtvrtá sezóna na Disney+ zatím nebylo oznámeno.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací