Hedwig oslavila druhé výročí, nakrojila dort a podělila se o pódium s Ondřejem G. Brzobohatým

Anatomicky nekorektní rocková show má narozeniny.

První české nastudování kultovní broadwayské show Johna Camerona Mitchella a Stephena Traska s názvem Hedwig a její Angry Inch se v Malostranské besedě hraje již dva roky, při této příležitosti proběhla narozeninová oslava, na které nechyběl dort ani speciální host večerního představení.

Na Broadwayi se ústřední role Hedwig chopil Neil Patrick Harris, který za svůj výkon získal v roce 2014 cenu Tony. První českou Hedwig se stal Roman Tomeš. Jeho manžela Yithaka hrají v alternaci Vendula Příhodová nebo Elis Ochmanová. I české nastudování inscenace zdobí několik prestižních nominací a umístění.

Při příležitosti druhého výročí nekorektní show proto proběhla speciální oslava, na kterou nakráčela diva Hedwig v podání Romana Tomeše s velkou parádou a za asistence Elis Ochmanové nakrojila dost se speciální dekorací. Narozeninový dezert byl ozdoben tím, po čem Hedwig velmi touží.

„Dva roky s touhle blonďatou divou utekly jako voda. Naučila mě toho spoustu – a stále učí. Tato postava je samozřejmě ohromná herecká výzva. Pokaždé si říkám: „Tomeši, ty jsi blázen!“. Protože je to jevištní kláda! Ale s každou odehranou reprízou se člověk uklidňuje a zároveň i učí. Dala mi ohromné zkušenosti a pořád mě překapuje, kam až své hranice může člověk posouvat v samostatném bytí na jevišti a v komunikaci s divákem během stand-upu. Každá repríza mě přesvědčuje v tom, že počáteční obavy, jestli tohle kontroverzní dílo bude přijato, byly liché. Témata tohoto titulu jsou tak silná, že diváka občas donutí se i vrátit, a za to jsme nesmírně vděční. Baví mě pozorovat, jak se publikum během show proměňuje. Stejně jako se vyvíjí linka Hedwig, mění se i divákův pohled na ni. Jako by se na jevišti odehrál celý život. Je to pro mě fascinující. Tak přeju tomuto dílu, ať se mu stále daří,“ svěřil se Roman Tomeš.

Největší překvapení přineslo výroční představení. Po narážkách na drag queen Tiffany Richbitch se rozletěly dveře a do sálu vplul hudební, skladatel a herec Ondřej Gregor Brzobohatý v šatech a vysokých podpatcích a zazpíval s Hedwig hit It’s Raining Men.

Jak to na oslavě a výročním představení vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací