64. Zlín Film Festival rozšíří moderátorský tým a Zlatý střevíček si odnesou Bolek Polívka a Hynek Bočan

Nadcházející ročník mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ovládne centrum Zlína.

Již 64. ročník Zlín Film Festivalu získává svoje obrysy. Na první letošní tiskové konferenci organizátoři prozradili smělé plány, jména některých hostů a odtajnili dva budoucí držitele Zlatého střevíčku.

Cenu za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež na slavnostním zahájení ZFF převezme režisér a scenárista Hynek Bočan, mezi jehož nejznámější televizní díla patří například seriály Přítelkyně z domu smutku či Zdivočelá země. „Připomeňme například zdařilou adaptaci Rychlých šípů, která byla uvedena jako seriál pod názvem Záhada hlavolamu (1963), či již kultovní pohádku S čerty nejsou žerty (1984), která letos slaví 40 let,“ doplňuje umělecká ředitelka Markéta Pášmová. O týden později, tedy na slavnostním zakončení, bude oceněn herec, komik a scenárista Bolek Polívka. „Do Zlína se moc těším, mám to z Vizovic jen 14 kilometrů a Zlín Film Festival mám moc rád,“ neskrýval radost oceněný.

Oslavovat se budou nejen noví držitelé Zlatých střevíčků, ale připomenuta bude práce i tří významných režisérů. Jedná se o Karla Kachyňu (100 let), Věru Plívovou-Šimkovou (90 let) a Františka Vláčila (100 let). Festival nabídne nejen jejich filmovou tvorbu, ale i poutavé besedy. „Nemineme ovšem ani osmdesátiny profesora Jana Gogoly, dramaturga neodmyslitelně spjatého se zlínskou filmovou tvorbou a bývalého programového ředitele našeho festivalu,“ doplnila Markéta Pášmová. Chybět nebude ani Salon filmových klapek, a to jeho 27. ročník, sekce Webových seriálů pro mladé publikum či 9. ročník Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2024 a další bohatý doprovodný program.

Navíc, Zlín Film Festival vstupuje do svého čtyřiašedesátého ročníku s velkými cíli. „Letos se chceme ještě více zaměřit na vytvoření atmosféry filmového festivalu v samotném srdci Zlína, pracujeme na tom, aby návštěvníci cítili propojení filmových témat s akcemi doprovodného programu na každém kroku,“ svěřila se výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Na ZFF se budeme moci potkat i s herečkou Simonou Lewandovskou a hercem Šimonem Bilinou. Tato dvojice přijede do Zlína pracovně, protože rozšíří stávající moderátorský tým. Fanoušci se tedy mohou těšit, že se se svými seriálovými, filmovými i divadelními oblíbenci budou moci během konání festivalu od čtvrtka 30. května do středy 5. června 2024 potkávat častěji.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací