Filmové události #10/24: Známe výherce Českého lva, na pražský Comic-Con přijede Patrick Duffy

A je tu také spoustu trailerů.

Na Českých lvech nejvíce uspěla Volha a Bod obnovy. Comic-Con Prague má další hvězdné hosty. V traileru se představilo druhé pokračování animáku V hlavě. Ukázku má i nový kreslený Garfield. Spot nabídlo drama The Idea of You z produkce Amazonu. Klip má i Ripley od konkurenčního Netflixu. A Apple TV+ nabídlo video k seriálu Sugar.

#10/24

Sobotní večer se nesl v duchu slavnostního udílení cen Český lev, kterým prováděl Marek Eben. Úspěch slavili především seriál Volha, který si odnesl pět sošek, v těsném závěsu byl pak Bod obnovy se čtyřmi. Nejlepším celovečerním hraným filmem se stali Bratři. V hereckých kategoriích pak slavili Milena Steinmasslová, Tomáš Jeřábek, Simona Peková a Kryštof Hádek. Cenu za nejlepší animovaný film si pak odnesl Tonda, Slávka a kouzelné světlo a cenou za mimořádný přínos české kinematografii byl ověnčen kameraman Vladimír Smutný.

Pátý ročník akce Comic-Con Prague se již blíží, a tak organizátoři neustále oznamují nové hosty. Tím nejnovějším je herec Patrick Duffy, který se proslavil v seriálech Krok za krokem a Dallas. Naopak svou účast zrušil Erick Avari, herec známý například z Mumie, a to kvůli pracovním povinnostem. A dalším zajímavým jménem na seznamu hostů se stala i česká jaderná inženýrka Dana Drábová, která povede debatu na téma jaderná energie ve službách lidí a zmíní i souvislost s komiksovým světem. Letošní Comic-Con Prague se uskuteční během prvního dubnového víkendu.

Kromě toho byl pak uplynulý týden bohatý především na trailery. Ve svém druhém se představilo pokračování animáku V hlavě. Ve videu jsou k vidění další nové emoce, které se ve snímku objeví vedle již pěti známých. Sequel oblíbeného kresleného filmu studia Pixar vstoupí do kin v první polovině června.

Trailer k animáku V hlavě 2 a nové emoce Závist, Znuděnost či Stud

Ukázku má také nová animovaná filmová adaptace příběhů komiksového kocoura Garfielda. Snímek Garfield ve filmu nabídne svěží pohled na dobrodružství oblíbeného rezavého kocourka a jeho kamarádů. Hlavní postavě v původním znění propůjčil hlas Chris Pratt. Premiéru má nová verze Garfielda naplánovanou na 16. květen.

Klip nabídlo i romantické drama The Idea of You. To se inspiruje stejnojmennou knižní předlohou a zaměřuje se na matku čtyřicátnici, která si začne s o mnoho let mladším slavným muzikantem. V hlavních rolí se zde objevují Anne Hathaway a Nicholas Galitzine. Film pak bude k vidění na platformě Amazon Prime Video od začátku května.

Spot tu je také pro televizní adaptaci novely a ještě známějšího snímku Talentovaný pan Ripley. Osmidílný seriál Ripley se zaměřuje na Toma Ripleyho, kterého najme bohatý muž, aby vycestoval do Itálie a přiměl jeho toulavého syna, aby se vrátil domů. A tak se Ripley dostává do života plného lží, podvodů a vražd. Pořad vstoupí na Netflix již v dubnu.

A na závěru tu je i trailer ke kriminálnímu pořadu Sugar. Ten se zaměřuje na titulního detektiva Johna Sugara, který vyšetřuje záhadné zmizení milované vnučky hollywoodského producenta Jonathana Siegela. Jak se však Sugar dostává do případu hlouběji a hlouběji začíná postupně odkrývat stará i nová tajemství rodiny Siegelů. Seriál budek k vidění na Apple TV+ od začátku dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací