Filmové události #12/24: Uplynulý týden přinesl trailer k novému Vetřelci i pokračování Beetlejuice

A do českých kin se vrátí Harry Potter.

Potenciální nový představitel Bonda se rýsuje. Margot Robbie připravuje snímek ze světa The Sims. Televizní adaptaci bude mít také videohra Among Us. Timothée Chalamet se představil jako Bob Dylan. Nové fotografie pak nabídl muzikál Čarodějka. Tvůrci pokračování Beetlejuice si zase připravili první teaser. Trailer má dále i nejnovější snímek ze světa Vetřelce. V novém spotu se představil Kaskadér. První ukázku má druhá řada Rodu draka. Klip tu je i k nejnovějšímu pořadu ze světa Star Wars. A DC si připravilo trailer k seriálu Tučňák. A na závěr je tu druhá ukázka ke snímku Furiosa: Sága Šíleného Maxe. Cillian Murphy se vrátí ke Gangům z Birminghamu. Své obsazení pak má i druhá řada seriálu Úplně cizí lidé. Harry Potter se vrátí do českých kin. A na Comic-Con Prague dorazí sám Hercules.

#12/24

Uplynulý týden se částečně nesl v duchu agenta 007. Internetem rozvířily novinky ohledně jeho nového potencionálního představitele. Role Jamese Bonda byla údajně nabídnuta Aaronu Tayloru-Johnsonovi. Nyní se pouze čeká na to, zda herec tuto roli přijme. Taylor-Johnson se objevil ve snímcích jako jsou Kick-Ass, Avengers: Age of Ultron nebo Bullet Train.

Dle novinek z minulého týdne se pak filmových a televizních adaptací dočkají také některé hry. Tou první je The Sims. Snímek na bázi populární hry vzniká v produkci Margot Robbie. Ta si má v něm také zahrát jednu z rolí, zatím nebylo specifikováno, kterou konkrétně.

Televizní adaptace se pak dočká mobilní hra Among Us, která se těšila velké oblíbenosti za doby covidu. Má se jednat o animovaný seriál a hlavním postavám propůjčí hlasy herci Randall Park, Yvette Nicole Brown, Elijah Wood nebo Ashley Johnson.

Biografie o slavných hudebnících nejsou žádnou novinkou, v posledních letech se s nimi docela roztrhl pytel. Dočkali jsme se tak snímků o skupině Queen, hudebníkovi Eltonovi Johnovi nebo letos biografie o Bobu Marleym. Další v řadě je film o životě zpěváka Boba Dylana. Hlavní roli zde ztvární Timothée Chalamet, který se v ní představil v první snímcích z natáčení.

Fotky ve spolupráci s magazínem Vanity Fair pak zveřejnili tvůrci snímku Čarodějka. Na fotografiích jsou k vidění všechny hlavní postavy v podání Ariany Grande, Cynthie Erivo, Michelle Yeoh nebo Jeffa Goldbluma. Filmová adaptace slavného broadwayského muzikálu bude k vidění v kinech letos v listopadu.

V prvním teaseru se pak představilo také pokračování oblíbeného filmu Tima Burtona Beetlejuice. Sequel pod názvem Beetlejuice Beetlejuice se odehrává více než třicet let po událostech předchozího snímku a zaměřujeme se na již dospělou Lydii a její dceru, kterým se do života opět připlete titulní chaotický duch. Pokračování vstoupí do kin již v září. A Beetlejuice přicestoval i do Česka. V Hudebním divadle Karlín se totiž připravuje jeho muzikálová adaptace, která se k nám dostává přímo z Broadwaye. Muzikál má mít premiéru letos na podzim.

Teaser trailer Beetlejuice Beetlejuice a Michael Keaton, Winona Ryder či Jenna Ortega

Další, kdo nás potěšil s teaserem byl mimozemský Vetřelec. Jeho nové pokračování se totiž představilo v první krátké ukázce. Vetřelec: Romulus vzniká pod taktovkou režiséra a scenáristy Fedea Alvareze a zaměřuje se na skupinu mladých lidí ze vzdáleného světa, která čelí jedné z nejděsivějších a nejničivějších forem života ve vesmíru. Premiéru má film naplánovanou na polovinu srpna.

V již druhém traileru se pak představil Kaskadér s Ryanem Goslingem v hlavní roli. Příběh se zaměřuje na Colta Seaverse, jednoho z nejlepších kaskadérů, který však po nevydařeném kousku musel pověsit své umění na hřebíček. Po několika letech však přijímá nabídku dělat kaskadéra za herce Toma Rydera ve filmu, který natáčí jeho bývalá láska Jody. Natáčení se však zvrtává ve chvíli, kdy Tom záhadně mizí a Colt je nechtěnou souhrou okolností pasován do role hrdiny. Kaskadér se chystá do kin již za dva měsíce.

Ukázku nabídli také tvůrci seriálu Rod draka. Představili v ní chystanou řadu, ve které se vrátí hrdinové z předchozí série i jejich představitelé. Příběh pak bude vyprávět další etapu ze ságy rodu Targaryenů. Druhá sezóna bude na HBO a HBO Max k vidění již od půlky června.

Na konkurenční Disney+ se pak chystá novinka ze světa Star Wars, která se též představila v krátkém klipu. V seriálu Akolytka se při vyšetřování šokujícího zločinu postaví uznávaný mistr Jedi proti nebezpečné bojovnici z minulosti. Další a další stopy však odhalují zlověstné síly, které dokazují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá. Na streaming vstoupí první epizoda již 4. června.

Pozadu nezůstalo ani studio DC. To si připravilo spot k seriál Tučňák, který je spin-offem ke snímku Batman z roku 2022, kde jako netopýří muž debutoval Robert Pattinson. Tučňák se zaměří na jeho ikonického záporáka, kterého ve zmíněném filmu i novém seriálu ztvárňuje Colin Farrell. Pořad bude k vidění na HBO Max později v letošním roce.

A na závěr tu máme také trailer ke snímku Furiosa: Sága Šíleného Maxe. Jak již název napovídá, jedná se o spin-off ze světa Šíleného Maxe a zaměřuje se na imperátorku Furiosu a její začátky. Mladičkou Furiosu zde ztvárňuje Anya Taylor-Joy, která roli přebírá od Charlize Theron. Ve filmu se dále objeví Chris Hemsworth, Tom Hardy nebo Nicholas Hoult a další. Do kin Furiosa vtrhne již letos v květnu.

Trailer Furiosa: Sága Šíleného Maxe a Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth v hlavních rolích

S dobrými zprávami neotálí ani čerstvý držitel Oscara Cillian Murphy. Ten v uplynulých dnech potvrdil, že se vrátí do světa seriálu Gangy z Birminghamu. Ten se totiž dočká filmového spin-offu a Murphy se těší z návratu do role Tommyho Shelbyho. Natáčení snímku by mělo začít letos v září.

Druhá řada se pak připravuje pro pořad Úplně cizí lidé. Jeho tvůrci pak v uplynulých dnech oznámili herecké obsazení. V hlavní roli se vrátí Nicole Kidman, po jejím boku se zde pak objeví Henry Golding, Mark Strong nebo Lena Olin. Další podrobnosti ohledně druhé sezóny zatím nejsou známy.

Na závěr pak něco málo z domácího prostředí. Na plátna českých kin se vrátí Harry Potter. Film ze světa čar a kouzel bude promítat síť kin CineStar. První čtyři díly budou k vidění od 4. do 28. dubna. Projekce budou uvedeny v Ostravě, Hradci Králové, Liberci, Plzni, IGY centru v Českých Budějovicích a Praze na Černém Mostě.

Přesně za dva týdny odstartuje pátý ročník Comic-Con Prague. A tak není divu, že tvůrci neustále oznamují nové hosty. V uplynulém týdnu tak do seznamu přibyl herec Kevin Sorbo. Ten se proslavil jako Herkules ve stejnojmenné filmové sérii z 90. let. Dále se také objevil v pořadech Andromeda nebo Supergirl či ve snímku Tohle je Sparta!. Letošní Comic-Con Prague proběhne od 5. do 7. dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací