Frajeři ve Vegas / Last Vegas – recenze

[singlepic id=5498 w=200 h=200 float=left]Ve Vegas je hranice mezi celebritou a obyčejným člověkem nesmírně tenká.

 

Už víme, jak to vypadá, když se do Las Vegas vydá Vlčí smečka. Co se ale stane, když se do města hříchu a hazardu vydá tak trochu starší parta? Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) a Sam (Kevin Kline) už sice nejsou žádní mladíci, ale jejich energii by jim mohl závidět nejeden teenager.

Billy se žení a svoji rozlučku se svobodou touží prožít se svými nejlepšími kamarády z dětství. Někteří z nich se vydají na akci s propustkou od manželky, jiní musí předstírat nevolnost a utéci oknem. Ať už je jejich cesta k cíli jakkoliv obtížná, všichni se sejdou na letišti uprostřed Nevadské pouště plné světel a nezapomenutelný víkend jejich životů může začít.

Jsou to zkrátka čtyři muži v nejlepších letech, kteří si užívají plnými doušky mejdan bez dozoru.Příběh Frajerů rozhodně není žádná inovativní pecka. Ať již chcete nebo nechcete, minimálně tušíte, kam celých 104 minut směřuje. Ale opravdu to tolik vadí? Herecká esa Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman a Kevin Kline nádherně dokazují, že není důležité, jaké datum narození skrývá váš občanský průkaz. Jejich elán, zkušenosti a nesporný umělecký talent dodávají filmu nezměrnou dávku kvality a noblesy. Jsou to zkrátka čtyři muži v nejlepších letech, kteří si užívají plnými doušky mejdan bez dozoru manželek a přehnaně starostlivých dětí. Nesmíme zapomenout ani na překrásnou a elegantní dámu, která do děje vnáší špetku dramatičnosti. Řeč je o neobyčejné Mary Steenburgen.

Vtipné scénky, gagy a narážky nesmírně těží z faktu, že obsazení je více než kvalitní. Právě proto i ohranější humorné prvky působí daleko lépe, než v případě jiné sestavy a z průměrné pohodové komedie se tak stává nadprůměrná pohodová komedie. Frajeři ve Vegas nejsou světoborným dílem, ale svůj účel, pobavit, splňují dokonale.

 

Ježkovy voči, asi mám před očima hvězdičky.

[singlepic id=5850 w=400 h=300 float=center]

 

Poradíte mi, jak se dostanu domů? Já jsem to zapomněl.

[singlepic id=5851 w=400 h=300 float=center]

 

Pokračování Rockyho mám v kapse.

[singlepic id=5860 w=400 h=300 float=center]

0%

Vtipné scénky, gagy a narážky nesmírně těží z faktu, že obsazení je více než kvalitní. Právě proto i ohranější humorné prvky působí daleko lépe, než v případě jiné sestavy a z průměrné pohodové komedie se tak stává nadprůměrná pohodová komedie. Frajeři ve Vegas nejsou světoborným dílem, ale svůj účel, pobavit, splňují dokonale.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací