Filmové události #01/14: Tlačenice v Gothamu, Teror v Neverlandu, Tom nechce do sedla

[singlepic id=4222 w=150 h=150 float=left]Drby jsou stále divoké a žádná pohádka neunikne hněvu Hollywoodu.

 
 

Nečtěte dál, je-li vám rozum milý! Kvóty otevírají stále více černochům práci v komiksových snímcích, zázračný scientolog bude chybět na Divokém západě a další klasický příběh bude možná zprzněn. I když to prznění si vezme na starost mimo jiné i Hugh Jackman.


 

Kolik hrdinů bude následovat Muže z oceli?

O režiséru Zacku Snyderovi se už dávno mluví jako o možném rivalovi Josse Whedona. Zatímco Jossovi Avengers si podrobili svět po pečlivé přípravě, superhrdinský tým Justice League by měl zaútočit  bez filmů o jednotlivých členech. Nyní se ovšem nějaké postupná skládačka přece jen rýsuje. Muž z oceli představil nového Supermana (Henry Cavill) v příběhu pochybných kvalit, ale svůj účel jednoznačně splnil a možná brzy najdou své tváře nové postavy superhrdinů z DC Comics. Jako první spoluhráč, nebo možná protihráč, se v dalším Snyderově snímku určitě objeví Batman v podání Bena Afflecka. Zřejmě jste již slyšeli o účasti nejslavnější superhrdinky Wonder Woman (Gal Gadot). Už tuším, o co budou Batman se Supermanem bojovat… Hej, (super)lidi! Stvořitel Wonder Woman žil se dvěma ženskejma, můžete ho následovat a žít v míru! Kohosi zřejmě bude představovat Joaquin Phoenix. Otázkou je však, jestli se někdejší císař Commodus znovu ukáže jako padouch, například Supermanův protivník Lex Luthor, nebo jestli se připojí na stranu dobra.

Podle další porce drbů se totiž ve filmu možná mihnou i někteří další kolegové ústřední trojice. Údajně se totiž hledá další Green Lantern. Ryan Raynolds jako Hal Jordan budiž proklet, tato Zelená lucerna by měla být černá, stejně jako její cílená inkarnace John Stewart. V této souvislosti padají zmínky o Denzelu Washingtonovi, či Dwayneu „The Rockovi“ Johnsonovi.


 

Mrtvého Walkera pošlou do důchodu 

Tragické úmrtí Paula Walkera 30. listopadu 2013 znamenalo dlouho i konec dosavadního natáčení sedmého dílu příběhů o Dominicu Torettovi (Vin Diesel) a jeho přátelích v sérii Rychle a zběsile. Takže se spustily spekulace o použití natočeného materiálu. Pokusy o digitální rekonstrukci hercovy tváře by vyvolaly pochopitelná obvinění z uměleckého hyenismu. O něco morálněji zněla myšlenka nahradit Paula jeho bratrem Codym.

Společnost Universal se zjevně nechtěla vzdát rozjetého pokračování úplně, tak požádalo scénáristu Chrise Morgana, aby na scénáři dodatečně zapracoval. Nedávno se na serveru The Hollywood Reporter objevila zpráva, podle níž nebožtíkův hrdina Brian O´Conner nebude v nejnovějším filmu zabit, nýbrž „vyřazen způsobem, o kterém studio věří, že uspokojí příznivce franšízy a využije vzrušujících scén pořízených s Walkerem.“

15. dubna 2015 tak Američané zjistí, do jaké míry se Morganovi podařilo s O´Connerem vypořádat. Doufejme, že šikovně i uctivě.


 

Cruise nepatří k Sedmi statečným

Doufejme, že jeden z nejpopulárnějších amerických herců nepožádal členství například u Tuctu zbabělců. V remaku populárního westernu z roku 1960 se mají prý sejít také Kevin Costner, Morgan Freeman nebo Matt Damon. Po výměně scénáristy Nica Pizzolatta za Johna Lee Hancocka však projekt opustil i představitel hlavní role.

Pro samotného herce to sotva bude újmou, jelikož mu stále zbývá spousta blockbusterů. Letos jej uvidíme v akční sci-fi Na hraně zítřka, jímž se tvůrci pravděpodobně pokusí přivést do extáze každého milovníka áčkové i béčkové vědeckofantastické zábavy. Cruisův voják William Cage se bude bránit mimozemšťanům, ale klíčovou bitvu bude díky časové smyčce prožívat neustále dokola. Roku 2015 se střetne s monstry v remaku Van Helsinga (snad zde zůstane projektu věrný na rozdíl od nějakého pitomého westernu), s režisérem Josephem Kosinskim (Tron: Legacy, Nevědomí) se opět spojí při natáčení závodního filmu Go Like Hell. Podle nedávných zvěstí ho brzy čeká návrat do role Jacka Reachera, postavy stvořené spisovatelem Lee Childem. Má jít o adaptaci nedávno vydané 18. knihy s titulem Never Go Back. Hříchem by pochopitelně bylo nezmínit Mission: Impossible 5…


 

Petře Pane, rozseknu tě drápem!

Sedm statečných není jediným majestátním eposem o velké odvaze. Nová verze se chystá i pro krásnou pohádku o lidském dětství, Petru Panovi. Režisér Joe Wright (Pokání, Anna Karenina) bude v nabitém roce 2015 vyprávět příběh o původu samotného létajícího chlapce v zeleném. Obsazení filmu Pan zatím není příliš známo, ale jednoho ze záporáků, piráta Černovouse (Blackbeard) si zřejmě střihne Hugh Jackman, Tomův předchůdce v roli Van Helsinga (viz výše). Samotného kapitána Háka (Hook) by mu nikdo nevěřil, protože Jackman má přece regenerativní superschopnost a ruka by mu opět narostla. Přesto se z Černovouse vyklube hlavní antagonista snímku, zatímco Hák bude Petrovi zprvu pomáhat.

Kristepane, ochraňuj nás od dalšího Oze.

Hugha Jackmana příští rok uvidíme jako Wolverina mezi ostatními zmutovanými hrdiny očekávaného dobrodružství X-Men: Budoucí minulost. V těchto dnech točí sci-fi komedii od Neilla Blomkampa s názvem Chappie o uneseném policejním robotovi.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací