Já, Frankenstein / I, Frankenstein – recenze

[singlepic id=6549 w=150 h=150 float=left]Může mít živoucí mrtvola bez duše mužné charisma? Ano, může!
 
 
Snímek Já, Frankenstein začíná prakticky v okamžiku, kdy se s ním rozloučíme v předchozích filmových zpracováních. Viktor Frankenstein a jeho výtvor se potácí v ledové bouři, přitom jen jeden z nich je odolný proti chladu. Hádejte, kdo to je? Váš tip byl správný, šílený vědec umírá a jeho odvrhnutý „syn“ se ho rozhodne pohřbít. V tu chvíli se naše sešívané monstrum, později pojmenované Adam, poprvé setkává s Chrliči a Démony, kteří mezi sebou již dlouho bojují. A jak se zdá, Adam je klíč k tomu, aby jedna z nespřátelených stran získala navrch.

Já, sestupovatel démonů. Já, syn svého otce. Já, Frankenstein.Adam se více jak 200 let drží v ústraní a je až podezřelé, že tak dlouho se mu nikdo nedostal na zoubek, ale budiž. V současnosti si můžeme obě znepřátelené strany prohlédnout blíže. Vzhledem k tomu, že na jejich celkovém vzhledu pracovala i kostýmní výtvarnice Cappi Ireland (držitelka dvou cen Australian Film Institute Award za nejlepší kostýmy), dalo se očekávat něco jedinečného. Ovšem představa a realita bývá mnohdy rozdílná.

Nikoho nepřekvapí, že Já, Frankenstein je od začátku do konce nabitý zvláštními efekty. Z větší části se tvůrci vyřádili, například sestupování démonů je povedené. Ale najdou se tu i lahůdky, jako je třeba let královny Chrličů Leonare, který nás vrací několik let v čase.

Děj je opravdu jednoduchoučký a prostinký. Máme tu dvě znepřátelené rasy, které prahnou po moci, lidi, kteří netuší, která bije a (ne)čekanou romanci. Všichni víme, jak tato patálie skončí. Při prohlížení programu kin si tento titul z většiny případů nejspíše vyberou muži a kluci, ale ani dámy by rozhodně tento titul neměly zavrhovat. Adama totiž nehraje nikdo jiný než Aaron Eckhart a i když je zjizvený a špinavý, tak mu to proklatě sluší. Eckhart je celkově největší ozdobou filmu a nemyslím tím jen po fyzické stránce, ale i po té herecké. Miranda Otto či Bill Nighy, tu rozhodně nepředvádí to, co skutečně umí.

Hledáte-li krátkou (stopáž 92 minut) nenáročnou fantasy pohádku pro zpestření sobotního odpoledne, je Já, Frankenstein to pravé. Do paměti se sice nevryje, ale alespoň na chvíli pobaví. A co 3D? Netuším, jak snímek vypadá v IMAXu nebo ve 4DX, ale v obyčejném kině se bez speciálních plastových brýlí rozhodně obejdeme.
 
 

Toto asi nebude romantická schůzka v dešti.

[singlepic id=6553 w=400 h=300 float=center]
 
 

I takto může vypadat jedna z podob konce světa.

[singlepic id=6558 w=400 h=300 float=center]
 
 

Tato kniha se nejspíše stane jejich osobním bestsellerem.

[singlepic id=6557 w=400 h=300 float=center]
 

0%

Já, Frankenstein / I, Frankenstein

Hledáte-li krátkou (stopáž 92 minut) nenáročnou fantasy pohádku pro zpestření sobotního odpoledne, je Já, Frankenstein to pravé. Do paměti se sice nevryje, ale alespoň na chvíli pobaví. A co 3D? Netuším, jak snímek vypadá v IMAXu nebo ve 4DX, ale v obyčejném kině se bez speciálních plastových brýlí rozhodně obejdeme.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací