Miluj souseda svého / St. Vincent – recenze

miluj_souseda_sveho_plakat„Nemá rád lidi. Lidi nemají rádi jeho.“
 
 
 
Když se do vedlejšího domu přistěhují noví nájemníci, jedná se vždy o krok do neznáma i velkou změnu. Své o tom ví Vincent (Bill Murray), který má rád svůj klid, soukromí a nešnáší jiné lidi. Dvanáctiletý Oliver (Jaeden Lieberher) ovšem jeho poklidný samotářský život obrátí vzhůru nohama.

Nesourodější dvojici, bychom hledali jen těžko.Nesourodější dvojici, kolem které se všechno ve filmu Miluj souseda svého točí, bychom hledali jen těžko. Vincent je stárnoucí válečný veterán a mrzout téměř 24 hodin denně, navíc má finanční potíže. Oliver se vyrovnává se stěhováním, rozvodem rodičů, novou školou i šikanou od spolužáků. Ztvárnění obou rolí vyžadovalo obrovskou dávku hereckého talentu a Bill Murray (Krotitelé duchů, Památkáři) i Jaeden Lieberher se s touto výzvou poprali na jedničku. Jejich postavy působí neskonale opravdově. My je musíme oba milovat, a to od začátku do konce. Perfektně jim sekunduje Naomi Watts (Diana, Birdman) jako ruská lehká žena Daka.

I když se film otírá o poměrně vážná témata (šikana, sázení, dluhy, prostituce, péče o staré a nemocné…), dělá to s grácií a hezky hořkým humorem. Celý příběh o tom, jak si dva lidé mohou navzájem pomoci, ubíhá s lehkostí a umožní nám několikrát zamáčknout slzu jak dojetí, tak smíchu. Navíc, zhlédnutí Miluj souseda svého nám názorně ukazuje, že první dojem nemusí být vždy správný a pod nepřívětivou slupkou můžeme nalézt dobré jádro.
 
 

Chlapi najdou společnou řeč v jakémkoliv věku.

miluj_souseda_sveho_foto_08
 
 

„Jsou staří?“ „Mrtví! Takže úplně nejstarší.“

miluj_souseda_sveho_foto_01
 
 

Každý správný sázkař se před závodem pomodlí.

miluj_souseda_sveho_foto_05
 
 

0%

Miluj souseda svého / St. Vincent

I když se film otírá o poměrně vážná témata (šikana, sázení, dluhy, prostituce, péče o staré a nemocné…), dělá to s grácií a hezky hořkým humorem. Celý příběh o tom, jak si dva lidé mohou navzájem pomoci, ubíhá s lehkostí a umožní nám několikrát zamáčknout slzu jak dojetí, tak smíchu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací