Filmové události #06/15: O medvědech a dracích, Milla se ztrácí, Roboti nestárnou

berlinale_65_plakatBerlin přeje perverzní lásce, v Park City zvítězila smrt.
 
 
Festival v Sundance skončil, Berlinale budiž pozdraveno! Zatímco Němci se snaží šlechtit ducha, Američané i Japonci vyznávají kult robotů a mimozemšťanů. Bůh jim za to žehnej. Brzy však tenkou hranici mezi spotřební a vysokou kulturou možná opět překročí spisovatel George R. R. Martin, nyní mnohem slavnější díky Hře o trůny. Snad se mu bude rychleji psát.
 

 
Zápas o medvědy

Ve čtvrtek 5. února začal v německém hlavním městě 65. ročník festivalu Berlinale. Jako první bylo návštěvníkům promítnuto španělské drama Nadie quiere la noche režisérky Isabel Coixet. Vřelého přijetí se mu však nedostalo, stejně jako historické Queen of the Desert, nejnovějšímu dílu Wernera Herzoga. Mezi další zajímavé tituly patří romantický Knight of Cups od Terrence Malicka, nová Popelka Kennetha Branagha, životopisný Eisenstein in Guanajuato z dílny Petera Greenawaye nebo erotické drama Padesát odstínů šedi, slavný bestseller v podání Sam Taylor – Johnson. Mezi filmy o pedofilii bude na festivale promítán i Danielův svět, český dokument Veroniky Liškové. Akce potrvá do 15. února.


 

Amerika má ráda umírání

Na festivalu v Sundance byl porotou i diváky mezi americkými příspěvky v hlavní kategorii oceněn snímek Me and Earl and the Dying Girl. Režisér Alfonso Gomez-Rejon vypráví o dobrovolně se izolujícím středoškolákovi a amatérském filmaři Gregovi, jehož milovaná samota je ohrožena, když jej matka přinutí se spřátelit s dívkou umírající na leukémii. Ze zahraničních kandidátů se na vrchol dostal britský Slow West (porota) a indická Umrika (diváci).


 

Cvičený drak vyhrál na soutěži!

Za krále mezi animáky může být považován snímek Jak vycvičit draka 2, neboť získal 6 cen Annie, tedy Oscarů kresleného světa. Kromě titulu Nejlepší snímek se mu také podařilo uspět v kategoriích Režie, Hudba, Animovaná postava, Výprava a Střih.


 

Vyvolený si opět zastřílí

Režiséři Chad Stahelski a David Leitch oznámili přípravy na pokračování thrilleru John Wick s Keanu Reevesem.


 

Kdo bude se Snowdenem vyzrazovat tajemství?

Oliver Stone obsazuje svůj film o Edwardu Snowdenovi. Někdejšího zaměstnance agentury NSA získal Joseph Gordon-Levitt a jeho přítelkyni Lindsay Mills si zahraje Shailene Woodley. Nyní k nim zřejmě přibudou Zachary Quinto (Star Trek) jako právník a politický komentátor Glenn Greeenwald, Melissa Leo (Equalizer) v roli dokumentaristky Laury Poitras a Tom Wilkinson (Nepovedenj kšeft) se jménem Ewena MacAskilla, korespondenta deníku The Guardian.


 

Vzhůru za zlatem!

Charlie Hunnam (Pacific Rim – Útok na Zemi) převzal po Benedictu Cumberbatchovi postavu plukovníka Percivala Fawcetta z knihy Ztracené město v Amazonii. Spisovatel David Grann popisuje  skutečnou osudnou výpravu za legendárním Eldorádem. Cumberbatch projekt opustil zřejmě kvůli svému obsazení v Dr. Strangeovi. Do džungle se s Hunnamem vypraví Sienna Miller (Nepovedenj kšeft) a Robert Pattinson (Twilight sága).


 

Jablečný říjen, Rocky bez Rockyho, Boží hod zlomu

Steve Jobs, snímek o zakladateli společnosti Apple, se do kin dostane 9. října 2015.

Creed, spin-off k sérii Rocky, si odbude premiéru 25. listopadu 2015.

Remake akčního thrilleru Bod zlomu se divákům představí 25. prosince 2015.


 

Chlupatí, muklove a rozmrzlíci

Nepoctiví policisté Nicolas Cage a Elijah Wood se v The Trust zmocní obsahu skrytého sejfu, což je ještě víc uvrtá do paranoii a špíny korupce.

Luke Evans (Drákula: Neznámá legenda) vstoupil do adaptace švédského knižního bestselleru Tři vteřiny autorské dvojice Anders Roslund a Börge Hellström. Jako agent FBI musí infiltrovat přísně střežené vězení, aby později navázal styky s polskými narkobarony. Bohužel je náhle svými zaměstnavateli opuštěn…

Jennifer Lawrence a Chris Pratt jednají o ztvárnění hrdinů romantické sci-fi Passangers. Příběh se točí kolem páru, předčasně probuzeného z hibernace na kolonizační vesmírné lodi.


 

Teorie Síly

Herečka Felicity Jones (Teorie všeho, Inferno) má podle serveru The Hollywood Reporter největší šanci na ztělesnění hrdinky spin-offu k sáze Star Wars. Vedle ní by se měl v pánské úloze objevit buď Aaron Paul (Need for Speed), nebo Édgar Ramírez (Chraň nás od zlého).


 

Perníkový mimozemšťan?

Padoucha ve třetím rebootovém Star Treku si možná zahraje Bryan Cranston, hlavní hvězda seriálu Perníkový táta. Do sci-fi filmu mají být obsazeny také tři nové ženské postavy. Prezidentka Spojené federace planet, kapitánka Hvězdné flotily soupeřící s Jamesem T. Kirkem a exmanželka Dr. McCoye.


 

Avengers bez otce zakladatele

Režisér Joss Whedon potvrdil, že po dokončení dvou dílů superhrdinských Avengers chce vytvořit své vlastní „filmové univerzum“, tentokrát zaměřené na jednoho hrdinu. Avengers 3: Infinitiy Wars by se tedy měli poohlížet po jeho nástupci.


 

Symboly na Hvězdné bráně zadají…

Reboot sci-fi série Hvězdná brána napíší scénáristé Nicolas Wright a James A. Woods. Oba spolupracují s režisérem Rolandem Emmerichem, mimo jiné i na pokračování Dne nezávislosti.


 

Překvapí nás i starší Martin?

Milla Jovovich míří do In the Lost Lands, kompilátu tří povídek George R.R. Martina, jemuž vděčíme za knižní Píseň ledu a ohně, tudíž i seriál Hra o trůny. Na čarodějku Gray Alys čeká cesta do Ztracených zemí, aby poznala tajemství změny podoby. S její výpravou budou spojeny strasti Sharry, válečnice cestující mezi světy a dobrodružství mladé dívky, jež k sobě zláká čarodějnice do vraku vesmírného korábu.


 

Obří roboti nikdy neomrzí

Studio Warner Bros. se zřejmě opět pokusí natočit celovečerní hranou verzi animovaného seriálu Robotech. Režie bude zřejmě svěřena Andreovi Muschiettimu (Mama). V americkém pořadu, složeném ze tří různých japonských anime, využilo lidstvo technologie ztroskotané mimozemské lodi, aby postavilo obří pilotované roboty. S jejich pomocí se pak mohlo ubránit následujícím invazím z vesmíru.


 

Ti malí taky ne

Když mluvíme o Japoncích, nemůžeme zapomenout na chystaný hraný celovečerák podle slavné mangy/anime Astro Boy. Robot s dětskou tváří byl v příběhu stvořen vědcem jako náhrada za zesnulého syna. Kvůli stvořitelově nespokojenosti se dostal do cirkusu, ovšem nakonec skončil jako odvážný bojovník proti zlu. Producent Zareh Nalbandian jej přirovnává k Iron Manovi.


 

Ovšem gigantičtí…

Společnost Sony se ještě před vydáním prvního dílu rozhodla k zfilmování komiksové série Descender. Android TIM-21 disponuje unikátní syntetickou DNA, o jejíž prostudování touží celý známý vesmír. Objasnil by tak původ robotů planetárních rozměrů, kteří zpustošili řadu světů. Na filmu se budou podílet autoři komiksu Jeff Lemire a Dustin Nguyen.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací