Padoušský Trumper představuje rozezlené preview Ovečka Shaun ve filmu

ovecka_shaun_ve_filmu_plakat1Připravte se na Velikonoce se lstivým beránkem!
 
 
 
Dobrý den! Jmenuji se Trumper. Své krásné velkoměsto chráním před zvířecí havětí. Léta dřiny jej víceméně zbavila těch nejhorších šelem. Ani já jsem nedokázal porazit šváby a mouchy domácí, ale to je stejně jiná divize. Bohužel, idyla končí a náš malý Eden chtějí spást vyslanci britského seriálu pro děti, polidštěná zvířata anarchického venkova. Hannibal ante portas. Svůj večírek u nás spustí Ovečka Shaun ve filmu.

Ztráta paměti, nalezení zápletky

Rovnou vám říkám, o filmy se většinou nezajímám, hlavně teďka sleduju novinky kolem dalšího Terminátora, ale o tomhle vám musím říct, jelikož v něm hraju. Seriál Ovečka Shaun, z něhož vycházíme, začal v Británii roku 2007 jako spin-off populárního cyklu Wallace and Gromit, tudíž s ním sdílí tvůrce Nicka Parka. Občas jsem se na to díval se sousedovic dětma. Shaun je ovce sice malá (menší je už jen jeho bratranec Timmy), ale zato obratná. Jeho stádo patří farmáři, takovýmu chudákovi, bezmocnýmu vůči jejich neustálejm alotriím. Taky ho trápí pes Bitzer… Místo, aby to tam úspěšně srovnal do latě, tak spíš drží s ostatníma zvířatama. A nikdo v seriálu nevydá nic srozumitelnýho, jenom nezřetelný zvuky. Mlčení jehňátek, chápete?

ovecka_shaun_ve_filmu_foto_02Běžná epizoda Ovečky Shauna má jen kolem takových sedmi minut. Až dvanáctkrát tolik, celou hodinu a půl, strávíte sledováním jeho trapasu a mého slavného boje. Ten syčák s bílou vlnou se chtěl prachsprostě flákat… Jenže tím způsobil svému pánu nehodu, kvůli níž ztratil paměť! Naštěstí se muž octl ve městě a zde, mimo zapadákov, může bez zbytečných vzpomínek nalézt skutečnou kariéru. Něco z předchozího života se mu přeci jen vybavuje. Třeba právě Shaunův „účes“, podle něhož omylem zhyzdí vlasy lidské osobě, a tak se stane slavným hairstylistou. Shaun, ostatní ovce i Bitzer mi od té doby budou přidělávat starosti se svou infiltrací města, za účelem jeho záchrany. Možná je to dobře… Nikdo přece nechce, aby na farmě povstal v mezidobí prasečí Lenin a přišel s režimem volajícím po prasečím Gorbačovovi.

Však já jim ještě zatopím, a když jednou budou muset o svého majitele bojovat, snad si ty jelita uvědomí, co v panu farmáři mají.

100% Trumper: Vyrobili mě, rozpohybovali a udělali o tom video

 

Kdo si tohle vůbec vymyslel?!

Já se z toho snad pominu. O těhletěch dvou režisérech a scénáristech jsem nikdy neslyšel. Richard Starzak se zřejmě musí skrývat před zákonem, jelikož jeho pravé jméno je Richard Goleszowski. Pro společnost studio Aardman Animations, která Shauna produkuje, zrežíroval a napsal kromě krátkometrážních projektů televizní seriály Rex the Runt, Mezi námi zvířaty a mnoho epizod samotného Shauna. Pár mých přátel lovců kleplo, když viděli v televizi jeho nerealistické sportovní drama Sob Robbie a Velké sobí závody. Němá tvář nám kafrala do života v třiadvacetiminutovém speciálu Mezi námi zvířaty – Veselé vánoce všem!.

ovecka_shaun_ve_filmu_foto_04To Mark Burton je činnej v plození scénářů. Z rádia přešel na BBC, kde si dělal srandu ze života satirickou loutkovou show Spitting Image, krimi-komediálním seriálem Murder Most Horrid nebo třeba televizním snímkem Live from the Lighthouse. Pak si ovšem taky vzal do hlavy, že musí pomáhat kreslenejm zvířatům v celovečerních filmech. Do kinodistribuce převedl jednoho balíka jeho vořecha ve Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka. Spolu s dlouholetým parťákem Johnem O’Farrellem upřesnil dodatečný dialog pěkně zlodějského Slepičího úletu. Narušil řád celý jedný newyorský zoo jako spolupachatel počátku série Madagaskar. Nic snad nezkazil čtvrthodinovou komedií One of Those Days. Na naše nebohé děti vypustil Příšerky z podkroví. Anarchii způsobil i ve světě zahradnických trpajzlíků, jak jej ukázali „shakespearovští“ Gnomeo & Julie.

V různých rozhovorech kladou oba tvůrci důraz na to, že když začínali pracovat na celovečerním „němém“ filmu, přišlo jim to jako šílenost. O to větší pro ně musela být výzva, aby nás rozchechtali vším kromě dialogu a získali sympatie pro postavy jen za pomoci srozumitelné situace, pár gest a zabručení. Té pitomé ovci se to daří už osm let. Že by na nás tentokrát nevyzrála? Má větší ambice než jen pokořit naši metropoli!

Těšte se, české ovce budu lovit už od 2. dubna 2015.

Trailer: Ovčí zákeřnost ničí člověka, Pomáhám dámě v nouzi, Triumfuji!, Dál už to nebudu ani komentovat

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací