Filmové události #20/15: Alfonso na gondole, Natalie je žádaná, Opice válčí

festival_de_cannes_68_posterSláva hispáncům!
 
Zatímco masivní festival v Cannes teprve začíná, prťavý třeboňský již skončil a my sledujeme vzestup hispánského světa. Chystanou akci v Benátkách ovládne mexický režisér Cuarón, pomalu stoupá hvězda Alfonse Gomeze-Rejona, do předaleké galaxie cestuje Diego Luna, my oslavujeme španělský animák a filmoví vypravěči nemohou zapomenout na Pabla Escobara. Dnes se ale dozvíte o budoucích rolích herců, mezi nimiž kraluje Natalie Portman, začínající režisérka.
 

 
V Cannes poběží Skotský film, čínská zabijačka i americký blázen

Ve středu 13. května byl odstartován 68. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Přehlídku tentokrát zahájilo francouzské drama La tête haute. O Zlatou palmu se bude nakonec ucházet 19 filmů, včetně sci-fi lovestory The Lobster, historického Nie Yinninag / The Assassin nebo shakespearovského Macbetha. Vítěze vybere porota, již předsedají bratři Coenové. Natalie Portman zde mimo soutěžní sekci představuje svůj celovečerní režijní debut A Tale of Love and Darkness. Významná však je například i novinka od Woodyho Allena Iracionální muž (nejde o autobiografii). Akce bude zakončena 24. května.

Benátky v gravitačním poli

Předsedou poroty nadcházejícího Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách se stal mexický režisér Alfonso Cuarón (Harry Potter a Vězeň z Azkabanu, Gravitace). 72. ročník proběhne od 2. do 12. září 2015.

Posedlé princezny zpívaly na moři díky cenám Anifilmu

Anifilm 06, česká přehlídka animovaných snímků ve Třeboni, rozdala své ceny. V Mezinárodní soutěži celovečerních filmů pro dospělé si nejvyšší místo vydobyla španělská hororová komedie Posedlý. Dětská kategorie umožnila zazářit dílu japonského Studia Ghibli Příběh o princezně Kaguje. Čestné uznání získala irská Píseň moře. Z krátkých filmečků na sebe upozornily americký Svět zítřka a česká Anatomie Pavouka. Cenu za celoživotní přínos animovanému filmu obdržela režisérka a scénáristka Vlasta Pospíšilová.

Utíkej, doktore, utíkej!

Uprchlík, fenomén, který začal na amerických televizních obrazovkách a skončil slavným filmem s Harrisonem Fordem, se vrací do kin. Zatím nevíme, jestli společnost Warner Bros. plánuje remake, sequel, či něco jiného. Ve známém příběhu byl Dr. Kimble nespravedlivě obviněn z vraždy své manželky, a proto musel uniknout ze spárů policie, aby našel skutečného vraha – Jednorukého muže.

Natalie Portman a základy sexu v divočině

Herečce Natalii Portman se přihnalo několik nových nabídek. Už teď získala v dramatu On the Basis of Sex roli slavné soudkyně Ruth Bader Ginsburg, bojovnice za rovnoprávnost žen. Zároveň bude někdejší první dámou Spojených států v historickém životopise Jackie o manželce prezidenta Kennedyho, krátce po jeho vraždě. Jedná však i o vedoucí úloze ve sci-fi thrilleru Annihilation. Jeho scénář pochází z pera Alexe Garlanda (Ex Machina) podle románu Jeffa VanderMeera o průzkumnících Oblasti X – území plném zmutované přírody. S Lily Rose Deep, dcerou Johnnyho Deppa, si zřejmě zahraje v dramatu Planetarium. Francouzská režisérka Rebecca Zlotowski z nich chce udělat dvě sestry komunikující s duchy.

Vlastenec svolný ke všemu

Liam Neeson si s největší pravděpodobností střihne dalšího akčního hrdinu, agenta CIA pronásledujícího teroristu ve snímku A Willing Patriot.

Nejstudenější město

Charlieze Theron (Sněhurka a lovec, Prometheus) také uspokojí tužby fandů akčňáků. V režii Davida Leitche a Chada Stahelskiho (John Wick) se drsná blondýna zúčastní konce studené války v adaptaci komiksu The Coldest City. Její špiónka musí získat soupis agentů působících ve stále rozděleném Berlíně poté, co byl zabit jejich předchozí vlastník.

Drogy jsou věčné

Javier Bardem a Penélope Cruz se objeví v hlavních rolích nového projektu o kolumbijském narkobaronovi Pablu Escobarovi.

Ženy, které zpívají mužům

Noomi Rapace (Muži, kteří nenávidí ženy) si zahraje operní zpěvačku Mariu Callas. Životopis, jenž se má jmenovat podle příjmení hvězdy, má režírovat autorka jeho scénáře Niki Caro (Pán velryb, Její případ).

Vedlejší kráska

Hugh Jackman si prožije tragédii a následnou depresi ve snímku Collateral Beauty od režiséra Alfonsa Gomeze–Rejona (Me and Earl and the Dying Girl).

Světlá a Temná Strana bez Síly

Ve Star Wars: Rogue One si vedle Felicity Jones zahraje vojáka povstalců Diego Luna (Elysium) a zloducha pak Ben Mendelsohn (EXODUS: Bohové a králové).

Dr. King by byl pyšný…

Afroamerická režisérka Ava DuVernay, známá snímkem Selma o Martinu Lutheru Kingovi, je údajně žádána Marvelem, aby vdechla život jednomu z nových superhrdinů. Měla by prý skončit buď u filmů Captain Marvel nebo Black Panther.

Původní mutanti do důchodu!

Josh Boone (Hvězdy nám nepřály) bude režírovat spin-off k sérii o X-Menech s názvem The New Mutants. Pokud následuje komiksovou předlohu, čeká nás nový tým mutantů složený například ze Sunspota,Wolfsbanea nebo Cannonballa.

Už žádný hodný Caesar!

Příští díl Planety opic údajně ponese název War of the Planet of the Apes, tedy Válka Planety opic.

Underworld neztratil to nejdůležitější

Kate Beckinsale se popáté propůjčí sérii Underworld jako bojovná upírka Selene.

Mlok Scamander a herci z druhé strany oceánu

Eddie Redmayne je podle zpráv serveru Variety spokojen se scénářem harrypotterovského spin-offu Fantastická zvířata a kde je najít, tudíž se pravděpodobně skutečně stane jeho hrdinou Mlokem Scamanderem. Tento snímek, potažmo budoucí série, je zpřístupněn i americkým hercům. Kromě Mloka mají v příběhu hrát významnou roli dvě dívky a dva chlapci z USA.

Za dva roky v 28. století

Luc Besson nám v létě 2017 představí adaptaci francouzského komiksu Valerian. Stejnojmenný člen elitních pořádkových sil (Dane DeHaan) a jeho parťačka Laureline (Cara Delevingne) cestují v 28. století napříč časem i vesmírem, aby chránili Zemi. Ve filmu se dostanou do křížku s dekadentní aristokratickou společností planety Syrte, středu mocné hvězdné říše.

Rock Lord

Dwayne Johnson přijal hlavní roli ve sci-fi komedii Alpha Squad Seven. Její autoři Jeremiah Friedman a Beau Flynn za inspiraci označili například Den nezávislosti nebo Strážce Galaxie.

Annzilla

Anne Hathaway získá podivuhodnou schopnost ve variaci na filmy o ořích monstrech Colossal. Příšera začne ničit tradičně Tokyo, tentokrát bude ovšem řízena pocity jisté Glorie (Hathaway), ženy, jež právě přišla o zaměstnání i snoubence.

April v důchodu

Sequel loňských Želv Ninja osvěží Judith Hoag, představitelka April O’Neilové z roku 1990. Nechme se překvapit, koho bude ve svém cameu představovat…

Úžasňákovi jsou nezadržitelní

Režisér Brad Bird ujistil milovníky pixarovské animace, že jeho příštím filmem bude sequel o rodince superhrdinů – Úžasňákovi 2. Do budoucna nadále připouští možnost natáčení snímku z prostředí Star Wars.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací