Filmové události #30/15: Italové žasnou, Rob hraje Minecraft, Artuš vytahuje meč

letni_filmova_skola_uh_41_plakatNechceme přece vymřít!
 
 
Zatímco my obdivujeme Finy, Italové se nepřímo klaní nám. je vidět, že v něčem umějí být evropské národy stále přáteli. Navzdory teroristickým útokům, jako tomu z maratonu v Bostonu, doufáme, že nedopadneme jako dinosauři z období jury, abychom ožívali pouze ve filmech budoucí hmyzí civilizace. Učme se stavět, ne ničit! V obojím nás však může vycvičit Minecraft.
 

 
Letní filmová škola ve finských barvách začala!

Jak jsme vás již navnadili před měsícem, v pátek 24. 7. začal kratší, ale zároveň zábavnější školní rok, totiž Letní filmové škola Uherské Hradiště. 41. ročník této akce je zaměřen na finskou tvorbu. Dočkáme se tak snímků líčících Finsko ve válce a retrospektivu tvorby režiséra Mikka Niskanena. Přímo na místo dorazí jeho krajan a kolega Mika Kaurismäki. Z již zesnulých tvůrců se pocty dočká Orson Wells, Alfred Hitchcock či náš Karel Zeman (restaurovaný Vynález zkázy). Seznámit se účastníci mohou se slovensko-českou road movie Koza nebo dramatickou komedií Domácí péče. Vyučování skončí 1. 8. 2015. Pro detailnější informace sledujte články věnované Letní filmové škole Uherské Hradiště.


 

Zeman okouzluje Italy

V sobotu 18. 7. byla v italském Miláně zahájena výstava Filmový kouzelník Karel Zeman. Akci zorganizovalo České centrum Milán, Muzeum Karla Zemana v Praze a Nadace italského filmu. Slavného českého režiséra reprezentují hned čtyři jeho celé filmy – Baron Prášil, Ukradená vzducholoď, Cesta do pravěku a již zmíněný digitálně zrestaurovaný Vynález zkázy. Návštěvníci se dále dočkají řady ukázek z natáčení, dobových rozhovorů, použitých kostýmů, replik i fotografií. Výstava potrvá do 20. 9. 2015.


 

Hudba mrtvého muže

Remake westernu Sedm statečných doprovodí hudba zesnulého skladatele Jamese Hornera. Prozradil to režisér Antoine Fuqua. Sám se o tom dozvěděl až nedávno, kdy jej informovali Hornerovi spolupracovníci. Skladatel zemřel při nehodě osobního letadla (viz Filmové události #26/15).


 

Režíruješ jenom dvakrát

Sam Mendes prohlásil v rozhovoru pro BBC, že po bondovce Spectre se již nenechá zlákat k režírování třetího dobrodružství agenta 007. Hlavní píseň toho posledního byla již dokončena, ovšem režisér neprozradil, čí hlas na začátku listopadu uslyšíme zpívat.


 

Tahle země je tu pro gangstery

Ridley Scott se po výletu na rudou planetu v Marťanovi vydá do Mexika, které inspirovalo spisovatele Dona Cheadla (Divoši) k napsání knihy El Chapo. Osudy dvojice přátel Arta Kellera a Adana Berrery se ve filmu The Cartel rozdělí, když se Keller přidá k protidrogové policii a Berrera do služeb vyhlášeného narkobarona El Chapa. O bossovi podsvětí jste mohli nedávno slyšet v souvislosti s jeho útěkem z vězení. Kellerova role je nabízena Leonardu Di Capriovi.


 

Co nás nezabije…

Jeden z chystaných snímků o teroristickém útoku na Bostonský maraton natočí režisér David Gordon Green (Spratci na zabití, Princ a pruďas). Drama Stronger vychází z knihy Jeffa Baumana, jenž při tragédii přišel o obě nohy.


 

Darth Sběratel

Benicio del Toro dostal podle serveru The Wrap nabídku na roli záporáka ve sci-fi Star Wars: Epizoda VIII. Temná strana si nemůže stěžovat na nedostatek následovníků. Na Comic-Conu byla ostatně již před časem odhalena postava Domhnalla Gleesona – nepřátelský generál Hux ze základny Starkiller.


 

Dinosauři nevyhynou

Jurský svět se stal třetím nejziskovějším filmem všech dob, takže jej budou následovat sequely. Šestý díl ságy má premiéru naplánovanou na 22. června 2018. Scénář opět napíší Colin Trevorrow s Dereckem Connollym. Do hlavních rolí se vracejí Chris Pratt a Bryce Dallas Howard.


 

Panenka pro King Konga

Herečka Brie Larson (Don on, Vykolejená) si zřejmě zahraje spolu s Tomem Hiddlestonem v Kong: Skull Island, pokračování k vystoupení slavného obřího opičáka.


 

Ve světě Minecraftu je vždy slunečno

Film podle videohry Minecraft vznikne v režii Roba McElhenneyho, stvořitele seriálu It’s Always Sunny in Philadelphia. Nedávno si jej také získal rodinný akční snímek Figment.


 

Dwayneovy katastrofy nemají konce

Starší videohra Rampage pro sebe již uzmula Dwayna Johnsona (viz Filmové události #26/15) a s ním se z dramatu San Andreas stěhuje režisér Brad Peyton, aby zajistil hladký průběh rvaček se třemi netvory. Jenže Dwayneovi slíbili také hlavního hrdinu Pobřežní hlídky… Plavčíky a plavčice bude možná organizovat Seth Gordon (Šéfové na zabití, Z cizího krev neteče).


 

Koho (jménem) zavoláte?

Na veřejnost se dostala čtyři filmová jména týmu Krotitelek duchů. Kristen Wiig představuje Erin Gilbertovou, Melissa McCarthy je Abby Yatesová, Kate McKinnon se stala Jillian Holtzmannovou a Leslie Jones hraje Patty Tolanovou.


 

Aby se dva osamělí nezbláznili…

Herec Michael Sheen (Twilight sága: Rozbřesk, Daleko od hlučícího davu) se připojil k Jennifer Lawrence a Chrisi Prattovi ve sci-fi Passengers. Jako robot bude obsluhovat tuto lidskou dvojici, předčasně probuzenou z hibernace na dlouhé cestě vesmírem.


 

Kinbergův zásah

Činorodý scénárista a producent Simon Kinberg napíše příběh a prvotní náčrt scénáře pro odkládaný remake sci-fi Loganův útěk. Bůh ví, že si všichni přejeme návrat do společnosti, kde vás ve třiceti odkráglují…


 

Ze Zimohradu na Camelot

Disneyho remakové šílenství si po necelém týdnu vybralo další oběť. Tešte se na hranou verzi artušovského příběhu Meč v kameni. Scénář napíše Bryan Cogman, autor mnoha epizod Hry o trůny a nadcházejícího snímku Magic: The Gathering.


 

V hlavní roli veselý obličej

Japonským smajlíkům Emoji nestačilo ovládnout internet, oni ještě potřebují kina… Ambicemi oplývá společnost Sony, která zaplatila sedmimístnou částku za plánovaný animák. Scénář napíše Eric Siegel (Muži při práci) a jakožto režisér poslouží Anthony Leondis (Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy, Kung Fu Panda: Secrets of the Masters).


 

Vysílání ze strašidelných pokojů

Ubytovací středisko pro monstra se tohoto září v animáku Hotel Transylvánie 2 otevře i lidským návštěvníkům. Někdy začátkem roku 2017 se všichni do Drákulova podniku vrátíme ještě jednou, tentokrát skrze televizní seriál.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací