Předpremiérové projekce filmu Everest v českých multikinech

cinestar_gac_pc_imax_logoVystoupejte na filmový Everest jako první.

Filmové zpracování jedné z nejtragičtějších expedic, která se pokoušela pokořit majestátný Everest, vstupuje do našich kin ve čtvrtek 24. září 2015. Již od 17. září se tento velkofilm promítá na obřím plátně kina IMAX. Multikina Premiere Cinemas, CineStar a Golden Apple Cinema nezůstala pozadu a připravila pro vás celou řadu předpremiérových projekcí.

Co: Předpremiéra filmu Everest

Kdy: 23. září 2015

Kde: Premiere Cinemas ČR

Podrobnosti naleznete zde: Premiere Cinemas

everest_pc


Co: Předpremiéra filmu Everest

Kdy a kde:

22. 9. 2015 CineStar Liberec
22. 9. 2015 CineStar Mladá Boleslav
22. 9. 2015 CineStar Plzeň
22. 9. 2015 CineStar Praha Černý Most
22. 9. 2015 CineStar Praha Anděl
23. 9. 2015 CineStar Praha Hradec Králové
23. 9. 2015 CineStar Pardubice
22. 9. 2015 CineStar Jihlava
21. 9. 2015 CineStar Ostrava
22. 9. 2015 CineStar Olomouc
22. 9. 2015 CineStar Opava

Podrobnosti naleznete zde: CineStar

 


Co: Předpremiéra filmu Everest

Kdy: 23. září 2015

Kde: Golden Apple Cinema

Podrobnosti naleznete zde: GAC

everest_gac

Oficiální synopse filmu Everest:everest_2015_plakat

Nejnebezpečnější místo na Zemi

V letové výšce Boeingu nemá lidské tělo šanci dlouho přežít. Přesto se najdou lidé, kteří do téhle výšky šplhají, aby pokořili Everest, nejvyšší horu světa. Kašlou na nepohodlí, zimu, nástrahy počasí i na to, že se dolů už taky nikdy nemusí vrátit. Everest v režii Baltasara Kormákura rekapituluje jednu z nejtragičtějších expedic, při které majestátní masív poslal svým vyzyvatelům mrazivé varování. Píše se polovina devadesátých let a Himaláje se stávají oblíbenou turistickou destinací. Na osmitisícovky už nešplhají jen zkušení horolezci, ale táhnou se tam celá procesí dobrodruhů z celého světa. Horští vůdci Rob Hall (Jason Clarke) a Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) přesto nic nepodceňují a do své expedice na nejvyšší bod naší Země berou jen lidi, kteří mají něco za sebou. Všichni jsou skvěle připravení a vybavení, splnění snů jejich klientů by nic nemělo stát v cestě. Stačí však drobná odchylka od plánu, náhlá změna počasí a klíčovou otázku „Podaří se nám horu zdolat?“ vystřídá otázka mnohem zásadnější. „Dokážeme přežít?“ Maximální autenticity dosáhli tvůrci mimo jiné tím, že do lokací, kde se natáčelo, zařadili kromě Alp a Islandu také základní tábor na úpatí Everestu. „Všichni tihle slavní herci poznali na vlastní kůži, jaké to je být v základním táboře, zažívat ukrutnou zimu, fyzicky náročné výšlapy a ve finále stanout tváří v tvář hoře. Každý z nich přiznával, že z tohoto zážitku při natáčení dost čerpal,“ říká režisér Kormákur. Díky dokonalému 3D zážitku si stejně intenzívní pocity z filmu odnesou i horám neholdující diváci.

Režie: Baltasar Kormákur
Hrají: Jason Clarke, Keira Knightley, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Sam Worthington, Robin Wrigt, Emily Watson

Premiera v ČR: 24. 9. 2015 (CinemArt)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací