Filmové události #41/15: Rychlý Gary, Hrdá Vosa, Růžová strážkyně

ant-man_comic_con_poster1Výlet v zemi bojovnic.
 
 
Pokud dnes vyhlédne superhrdina Flash ze svého rychlého a zběsilého auta, může letmo spatřit Edwarda Snowdena. I když ten se asi někde schovává společně s Aryou Stark, která ho zavedla k dalším silným ženám – superšpionce Charlize Theron, Wasp, Mystique a Růžovému rangerovi. Až pak došlo nejrychlejšímu muži na světě, že vůz vlastně nepotřebuje…. Navíc autům není radno důvěřovat, když najednou začínají mluvit.
 

 
Rychle a zběsile s jasným řidičem

Za osmý díl Rychle a zběsile ponese zodpovědnost režisér F. Gary Gray. „Šedý černoch“ zvládl v minulosti natočit komedii (Pátek), thrillery (Vyjednavač, Loupež po italsku) i životopisný dokument (Straight Outta Compton).


 

Berlín podávaný za studena

David Leitch, jeden z režisérů připravovaného Johna Wicka 2, jej nedávno opustil kvůli jinému snímku (viz Filmové události #39/15). Nyní se svět dozvěděl, o jaký projekt jde. Režisér na vlastní pěst zfilmuje komiks The Coldest City, na němž se měl původně podílet i jeho tvůrčí partner Chad Stahelski (viz Filmové události #20/15). Tajná agentka MI6 v podání Charlize Theron musí v Berlíně před koncem studené války najít ztracený seznam všech místních špionů z obou stran.


 

Květnové sněhy

Snowden, životopisné drama o bývalém analytikovi CIA, dostalo nové datum premiéry. Oliver Stone a Joseph Gordon-Levitt světu předají kontroverzi k posouzení 13. května 2016.


 

Smrtonosný seriál

Místo očekávaného rebootu Smrtonosné zbrani chce společnost Fox natočit podle čtyřdílné ságy televizní seriál. Příhody policistů Rigse (původně představovaný Melem Gibsonem) a Murtaugha (původně představovaný Dannym Gloverem) jsou pro televizní obrazovku koncipovány především jako „drama“.


 

Seth pospíchá k Flashovi

Film o nejrychlejším muži na světě, superhrdinovi Flashovi, našel svého režiséra a scénáristu. Seth Grahame-Smith zatím pracoval na scénářích pro fantasy Temné stíny, Abraham Lincoln: Lovec upírů (podle vlastní knihy) a v říši superhrdinů se v budoucnu postará i o Lego Batmana.


 

Mravenec a Vosa

Druhý díl Ant-Mana byl pojmenován Ant-Man and the Wasp a dočkáme se jej 6. července 2018. Identitu superhrdinky Wasp (Vosa) zjevně po své zesnulé matce převezme Hope Van Dyne (Evangeline Lilly). Snad se nedočkáme jedné neslavné facky…


 

A další otřesy z Marvelu

Oslavovat může i superhrdina Black Panther, jenž se místo výše uvedeného termínu dostane do kin 16. února 2018. Ostrouhal nicméně Captain Marvel, původně plánovaný na 2. listopadu 2018, teď bude muset čekat až na 8. března 2019. Roku 2020 vypustí Marvel zatím tři neznámé tituly – 1. května, 10. července a 6. listopadu.


 

Měnička podob odvrátí apokalypsu

Mutantka Raven/Mystique (Jennifer Lawrence) povede v ději X-Men Apocalypse své zmutované příbuzné v boji proti padouchovi. Vyplývá to z nově zveřejněné synopse děje. Někdejší protivnice nezmutované lidské rasy ji nyní bude chránit před prastarým protivníkem Apocalypse (Oscar Isaac), do jehož služeb vstoupil i Magneto (Michael Fassbender).


 

Kaiju morghulis

Režisér Guillermo Del Toro po nedávném setkání vychválil herečku Maisie Williams (Arya Stark ze Hry o trůny), a dokonce na Twitteru naznačil, že by se mohla objevit v pokračování Picific Rim – Útok na Zemi jako pilotka obřích robotů Jaegerů.


 

Transformeři jen tak neodejdou

Stephen J. Davies, prezident společnosti Hasbro Studios, oznámil, že série o transformerech je plánována na minimálně příštích deset let. V první řadě se dočkáme určitě čtyř dalších dílů a mnoha již avizovaných spin-offů.


 

Ať má Zordon z čeho vybírat

Strážci vesmíru alias Power Rangers alias zneuctívači vrcholného japonského umění obsazují svůj pestrobarevný tým. V boji o možnost zahrát si Kimberley / Růžového rangera zvítězila Naomi Scott (Marťan)! Podle stránek magazínu Variety se v rebootovém snímku vůdcem záračných mladíků, Jasonem / Červeným rangerem může stát buď KJ Apa (seriál Shortland Street), Austin Butler (Narušitelé, The Shannara Chronicles), nebo Mitchell Hope (disneyovský tv film Následníci). Na Zacke / Černého rangera si brousí zuby Daniel Zovatto (Neutečeš), Ross Butler (seriál Chasing Life) a Brian „Sene“ Marc. Kandidáti na zbylé členy týmu jsou zatím zahaleni tajemstvím.


 

Znovushledání z Vesnice se nekoná

Joaquin Phoenix si nakonec nezahraje v chystaném filmu M. Nighta Shyamalana. Jeho neznámou roli ve stejně neznámém filmu nejspíše dostane James McAvoy.


 

Pixarovská pokračování

Auta 3 nás znovu rozveselí mluvícími vozy 16. června 2017.

To ovšem také znamená, že Toy Story 4: Příběh hraček bude na pořadu dne až 15. června 2018.

Úžasňákovi 2 vrátí na plátna milovanou rodinku superhrdinů 21. června 2019.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací