18. Festival francouzského filmu byl slavnostně zahájen projekcí komedie Rodinka Bélierových

festival_francouzskeho_filmu_18_zahajeni_obr_00Chystáte se do kina na francouzské filmy?

 

Ve středu večer se v pražském kině Lucerna sešli příznivci francouzské kinematografie, aby nejen zhlédli předpremiéru komedie Rodinka Bélierových, ale zároveň uvedli v život již 18. ročník Festivalu francouzského filmu. Zájemci si mohli na klopu saka či šaty připnout tematický odznáček. Zahajovací snímek nás seznámí s hluchoněmými rodiči šestnáctileté Pauly, která se o maminku a tatínka s láskou stará. Dívka má ovšem sen, zúčastnit se konkursu do pěveckého sboru Francouzského rozhlasu a začít žít svůj vlastní život.

Festival nabízí kromě Rodinky Bélierových projekce dalších 56 snímků. V předpremiéře můžeme vidět například Deník komorné, Cenu slávy, Ve stínu žen, Malého prince, Rodinku k pronájmu a mnoho dalších. Bohatá filmová nabídka nás čeká od 18. do 29. listopadu 2015 nejen v Praze, ale i Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a Hradci Králové.

festival_francouzskeho_filmu_18_zahajeni_obr_02

Co: 18. Festival francouzského filmu

Kdy: 18. – 29. listopadu 2015

Kde: Praha, Brno, Ostrava, České Budějovice, Hradec Králové

Podrobnosti: Festival FF

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací