Křest DVD Domácí péče byl zapit slivovicí

domaci_pece_krest_dvd_obr_00Horák, Mihulová, Polívka a další hosté do světa vyprovodili DVD Domácí péče.
 
 
 
Letos v létě jsme mohli na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v premiéře spatřit prvotinu režiséra Slávka Horáka. Domácí péče tehdy získala nejen srdce diváků, ale i Křišťálový globus pro Alenu Mihulovou za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. Tím ovšem řada uznání a ocenění teprve začala. Na Vancouver International Film Festivalu v Kanadě snímek slavil úspěch jako nejlepší cizojazyčný film, z Internationales Filmfestivalu v německém Mannheimu si odnesl Cenu kinodistributorů, na Valladolid International Film Festivalu ve Španělsku okouzlil mladé publikum a porota na francouzském Festival International du Film d´Arras Domácí péči udělila Zvláštní uznání. To je ale jen zlomek festivalů, kam se Slávek Horák, zařazený magazínem Variety mezi „10 Directors to Watch“, se svým filmem podíval. Ve hře je i zlatá soška Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film.

Festivalovými cenami ověnčený snímek si nyní můžeme pořídit i na DVD. Kromě samotného filmu je disk plný bonusového materiálu, jako je film o filmu, „nepoužitelné“ záběry či vtipný a fundovaný komentář Slávka Horáka a kameramana Jana Šťastného.

Herci Bolek Polívka a Alena Mihulová, tvůrci a milí hosté se sešli ve vinárně, kde si připili na mnoho spokojených diváků panákem slivovice. Slavnostní akt si nenechala ujít ani maminka režiséra Slávka Horáka, jež byla předobrazem zdravotní sestry Vlasty (Alena Mihulová).

Jak to na akci vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací