Filmové události #18/16: Rey v Česku, Lara má novou tvář, V DC přišli o filmaře

mimoni_cz_plakatSilné bojovnice, zpěvačky a Wolverinky.
 
 
Dnešní vydání můžeme řadit k těm feministickým, neboť oslavujeme výrazné herečky a ženské ikony z fikce. U nás v Karlových Varech brzy ocení Jiřinu Bohdalovou, naší vlast pozná Daisy Ridley a Lara Croft byla konečně (znovu)obsazena. A to ani nemluvě o budoucnosti filmu Battle Angel Alita, ženském Wolverinovi nebo vikinské válečnici Lagarthě.
 

 
Karlovy Vary ocení Bohdalovou

Na letošním 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary převezme cenu jeho prezidenta česká herečka Jiřina Bohdalová. Na její počest zde bude promítáno psychologické drama Ucho z roku 1970. Další novinky o akci si můžete přečíst v našem samostatném článku.


Ztracená Rey objevuje Prahu

Daisy Ridley (Rey z nové trilogie Star Wars) nebude navzdory spekulacím novou Larou Croft (viz níže), ale Židovkou v době druhé světové války. Vlastně se vypraví do naší vlasti, jelikož snímek podle knihy Ztracená manželka od Alyson Richmanové začíná v Praze. Lenka (Ridley) se zamiluje do Josefa, staršího bratra své nejlepší kamarádky. Bohužel, jejich osudy jsou rozděleny postupující nacistickou mašinérií. Pro oba si však budoucnost chystá překvapení…


Slečna Croftová, zlatem ověnčená

Lara Croft, sexy archeoložka z videoher Tomb Raider konečně získala svou druhou filmovou představitelku. Angelinu Jolie vystřídá Alicia Vikander, držitelka Oscara za vedlejší roli v historickém dramatu Dánská dívka.


Svědeckou výpověď Holmesovu zapisuje…

Nedávná slova Roberta Downeyho Jr. (viz Filmové události #17/16) se potvrdila. Třetí Sherlock Holmes v režii Guye Ritchieho je skutečně na spadnutí a scénář k němu napíše James Coyne (Království Víkingů). Stejný autor napsal nedávno pro Warner Bros. svou verzi Ostrova pokladů.


Blíží se dokument Whitney?

Společnost Altitude, která nám přinesla oscarový dokument o životě zesnulé zpěvačky Amy Winehouse, se nyní chystá podobně zpracovat její kolegyni Whitney Houston (1963-2012). Její nelehký osud prozkoumá režisér Kevin Macdonald (Poslední skotský král).


Star Wars: Další zločinný otec povstalce

Mads Mikkelsen v pořadu Sky News prozradil důležitou informaci o své postavě v Rogue One: A Star Wars Story. Hraje totiž otce hlavní hrdinky Jyn Erso (Felicity Jones). Možná, že také patří mezi architekty Hvězdy smrti a dceři pomáhá ukrást její plány. Snad své ratolesti neusekne ruku.


Nahradí noví padouši Wolverina ženou?

Wolverine 3 nabírá nové herce i spekulace. Boyd Holbrook z televizního seriálu Narcos nebo thrilleru noční běžec bude hlavním Wolverinovým protivníkem, šéfem globální bezpečnostní společnosti. Richard E. Grant (Za vlast a královnu, Panství Downtown) se předvede jako šílený vědec. Nedávno jejich tým rozšířil Stephen Merchant (Týden bez závazků, Dávám tomu rok) bez jakéhokoliv popisu role. Kromě zpráv o jejich obsazení existují i zvěsti o příběhu, tedy, že do něj zasáhne X-23, Wolverinův ženský klon.


Flash bez udavače tempa

Nejrychlejší muž na světě si musí hledat nového režiséra. Seth Grahame-Smith opustil samostatný příběh superhrdiny Flashe (Ezra Miller) kvůli údajným „tvůrčím rozporům“. Flash se má v kinech objevit 3. března 2018.


Amerika hledá Bojového anděla

S hraným snímkem podle mangy/anime Battle Angel Alita to vypadá stále nadějněji. James Cameron nám utekl, tak bude projekt režírovat Robert Rodriguez (Sin City: Město hříchu), nyní se hledá představitelka hlavní role ženského kyborga Ality. V úvahu přichází Maika Monroe (Neutečeš, Den nezávislosti: Nový útok), Rosa Salazar (Labyrint: Zkoušky ohněm) a Zendaya (Spider-Man: Homecoming).


Labyrint: Nutná léčba

Práce na dalším dílu ze sci-fi série Labyrint bylo pozastaveno. Dylan O’Brien, představitel hlavního hrdiny Thomase, byl již dříve zraněn přímo na place během natáčení závěrečného snímku Labyrint: Vražedná léčba. Nyní se ukázalo, že mladý herec si z nehody odnesl otřes mozku, frakturu obličeje a tržné rány. Film tak zřejmě nedostane svému stanovenému datu premiéry 17. února 2017.


Temná věž pod náporem vikinské válečnice

Lagartha ze seriálu Vikings nebude jen nečinně sedět, zatímco její manžel válčí ve Warcraftu. Její představitelka Katheryn Winnick vstoupila do fantasy opusu Stephena Kinga – Temná věž. Mezi hlavními hrdiny přijme své místo jako Susannah, žena s rozdvojenou osobností. Zatímco pistolník Roland Deschain (Idris Elba) byl v adaptaci změněn z bělocha na černocha, se Susannah to bude naopak.


Kronikář té druhé Pandory

Snímek podle sci-fi videohry Borderlands získal scénáristu. S hledáním pokladu na westernové planetě Pandora se popere Aaron Berg, jeden z tvůrců G.I. Joe 3.


Satan přichází: První znamení

Fox plánuje prequel k taškařicím antikrista Damiena Thorna ze série Přichází Satan (Omen). Scénář s názvem The First Omen napsal Ben Jacoby (Bleed).


Mimoni koupili konkurenci

Společnost NBC Universal koupila za 3,8 miliard dolarů sudio DreamWorks Animation. Vzhledem k tomu, že první jmenovaní mají již pod palcem Illumination Mac Guff s Já, padouchem a Mimoni, měl by se svět připravit na vzestup nezastavitelného animátorského giganta.


Tajemné disneyovské premiéry

Disney představil data premiér svých chystaných hraných pohádek. Zatím k nim nebyly přiřazeny konkrétní tituly, nicméně se s největší pravděpodobností jedná o Cruellu, A Wrinkle in Time, Jungle Cruise, Dumbo, pokračování Mary Poppins, Zlobu – Královnu černé magie 2, The Nutcracker and the Four realms (Louskáček), Knihu džunglí 2 a Zvonilku. Data, v nichž k nám přijdou, jsou 28. 7. 2017 (přesunuto z prosince), 6. 4. 2018, 3. 8. 2018, 25. 12. 2018 a 20. 12. 2019.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací