Filmové události #20/16: V Cannes pijí Woodyho kávu, Zorro má veřejnou identitu, Justice League získala soupeře

anomalisa_2015_posterBudeme se bát…
 
 
Nový ročník Festivalu v Cannes a vlastně i náš Anifilm ukáží jako vždy nadějné talenty do budoucna. Teď však musím apelovat na váš strach. Bojíte se Mumie, Slender Mana, vesmírných vojevůdců nebo krvežíznivých loutek? Možná byste měli mít hlavně strach z vilných choutek Johnnyho Deppa. Třeba by i nebohou hotelovou pokojskou zachránil Zorro Mstitel.
 

 
Woodyho kavárna a česká sci-fi v Cannes

Ve středu započal 69. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Zahájila jej projekce Café Society, nového snímku Woodyho Allena. Do soutěžní sekce se dostalo 21 filmů, například Julieta, drama španělského režiséra Pedra Almodóvara, americký The Last Face od Seana Penna nebo horor Personal Shopper, jenž ve francouzsko-české koprodukci natočil Olivier Assayases. Ten však není vším, co reprezentuje českou tvorbu. Ze starších kusů se tam dostala digitálně restaurovaná sci-fi Ikarie XB-1 z roku 1963 a Jan Saska se může chlubit úspěšným animovaným kraťasem Happy End. Festival potrvá do 22. května.


Anifest mezi anomálií, fantomem a nepřítomností

Letošní festival Anifilm, který v Třeboni probíhal od 3. do 8. května, rozdal své ceny pro nejlepší kreslené výtvory. V mezinárodní soutěži celovečerních filmů pro dospělé uspěla Anomalisa (režie Charlie Kaufman a Duke Johnson). Zvláštní uznání míří do Belgie a Francie za Janem Bultheelem, režisérem snímku Cafard z doby první světové války. Ve stejné koprodukci byl natočen i Phantom boy (Jean-Loup Felicioli a Alain Gagnol), vítěz Mezinárodní soutěže celovečerních filmů pro děti. Ze studentských filmů byl oceněn Happy End (Jan Saska – viz výše) a chorvatské Vlčí hrátky (Jelena Oroz). Hlavní cena v Mezinárodní soutěži abstraktních a nenarativních animací připadla rakouskému filmu Nepřítomný (Nikky Schuster). Z videoklipů se porotě zalíbil doprovod písně The Eye of the Storm skupiny EZ3kiel. Na festivalu se poprvé soutěžilo i o diváckou cenu. Uspěla tuzemská pohádka Až po uši v mechu (Filip Pošivač a Barbora Valecká).


Geal Mstitel

Hlavního hrdinu si v novém Zorrovi zahraje Gael García Bernal, známý v současnosti hlavně ze seriálu Mozart in the Jungle nebo chilského historického dramatu No.


Bílé maso na Divokém západě

Ridley Scott opět převede ve skutečnost scénář Drewa Goddarda (Marťan), tentokrát western Wraiths of the Broken Land, adaptaci knihy S. Craiga Zahlera. Stateční muži s kolty u pasu musejí zachránit dvojici sester nucených k prostituci.


Deppova chlípnost

Johnny Depp se rád předvede jako chlípný predátor. Režisér Brett Ratner (X-Men: Poslední vzdor, Mistrovský plán) jej získal pro drama The Libertine, volně založené na skandále Dominiqua Strausse-Kahna. Tak, jako ve skutečnosti půjde i ve filmu o vlivného francouzského politika, očekávajícího soud za sexuální útok na hotelovou pokojskou.


Neuvěřitelná cesta protáhlého muže

Svůj celovečerní příběh dostane dokonce i Slender Man, známý internetový mem, vzniklý v roce 2009 na diskusním fóru Something Awful. Postava vyzáblého dlouhána údajně unáší děti, takže asi nepůjde o dobráka.


Idris hraje poker s Jessicou

Idris Elba se přidal k Jessice Chastain do filmu podle skutečné události Molly’s Game. Děj vychází z životního příběhu Molly Bloom (Jessica Chastain), lyžařky, jež hostila neslavné pokerové partie plné hollywoodských celebrit a dostala se tak do křížku se zákonem. Elba má hrát jejího obhájce. Od díla scénáristy Aarona Sorkina (The Social Network, Steve Jobs) dala ovšem ruce pryč společnost Sony…


Poslední dny noci

Režisér Morten Tyldum a scénárista Graham Moore, kteří spolu nedávno natočili Kód Enigmy, se v dalším společném projektu The Last Days of Night vrátí do dnů počátku elektrifikace USA. Thomas Edison získal patent na elektrické osvětlení a nyní žaluje zbývajícího konkurenta George Westinghouse. Konkurent si kupodivu najme na svou obhajobu čerstvého absolventa práv Paula Cravatha. Jak obstojí mladík ve střetu se „žralokem“ jako je Edison?


Pocta „nestvůrnému“ silákovi

Producenti Scott Steindorff a Dylan Russell chtějí na plátno dostat životopis Andrého Roussimoffa, přezdívaného Obr André. Zesnulého francouzského wrestlera a herce si možná někteří vybaví jako siláka Fezzika z pohádky Princezna nevěsta. Muž trpící gigantismem se změnil také v bigfoota (The Six Million Dollar Man) nebo v nestvůrného boha Dagotha (Ničitel Conan) a střetl se ve slavném souboji s kolegou Hulkem Hoganem.


Godzilla s King Kongem ladí premiéry

Hudební komedie Ladíme 3 se místo 4. srpna 2017 ukáže již 21. července stejného roku.

Godzilla 2 byla přesunuta z 8. června 2018 na 22. března 2019. Sequel nedávno přišel o režísera Garetha Edwardse.

S obřím opem se Veleještěr utká v Godzilla vs. King Kong 29. května 2020.

Jeden ze snímků komiksového DC Universa (zřejmě Green Lantern Corps) potěší fanoušky superhrdinů 24. července 2020.


Batman v Stepní vlk: Úsvit apokalypsy

Tým Justice League složený ze superhrdinů společnosti z DC Comics má patrně vybraného záporáka pro první část své dvojdílné výpravy. Na Batmana, Supermana nebo Wonder Woman si údajně troufne Steppenwolf, vesmírný vojevůdce ještě většího padoucha Darkseida. Je to tedy jasné, za dveřmi je armáda planety Apokolips. Doufám, že název ve filmu změní.


Příběh vzteklé mumie

Nová verze hororu mumie, tentokrát s herci Tomem Cruisem a Sofii Boutellou, získala oficiální synopsi: „Ačkoliv je bezpečně pohřbena v kryptě hluboko pod nemilosrdnou pouští, prastará královna (Boutella), jíž byl osud nespravedlivě uzmut, je probuzena v přítomnosti a přinese světu svou zlobu, která rostla přes milénia, a hrůzu převyšující lidské chápání. Z písků Blízkého východu až do ulic moderního Londýna, Mumie přichází s překvapující intenzitou úžasů i zděšení v nápaditém podání, jež odstartuje nový svět bohů a monster.“


Nejmenší říše vraždících loutek

S. Craig Zahler píše nejen westerny (viz výše), ale má rád i hororový svět. Reboot série Mistr loutkař má napsat scénář, ba dokonce jej bude i režírovat. Svůj debut Bone Tomahawk představil roku 2015. Skupina prokletých loutek, usilujících lidem o život, se zřejmě zhlédne v nacistickém hnutí, neboť jejich nový snímek ponese název Puppet Master: The Littlest Reich.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací