Filmové události #24/16: Svěrák se zouvá, Cohen kouzlí, Galactica má kapitána

cena_kouteckyJe třeba mít kámoše.
 
 
Mel Gibson neustále zdůrazňuje důležitost Ježíše Krista, našeho velkého parťáka na nebesích. Pravdě, měli bychom s ním být zadobře, jelikož skrze svou mormonskou sekci na nás posílá flotilu pod velením Battlestar Galacticy. Na základě upřímného přátelství se dala dohromady parta zlodějek ve stylu Dannyho parťáků a k novému důvěrníkovi přišel Spider-Man. Výpomoc potřebuje také idol dětských srdcí Blesk McQueen.
 

 
Svěrákové se vracejí do minulosti – Po strništi bosi

Jan Svěrák natočí další film o životě svého otce. Hrdiny nového příběhu Po strništi bos jsou opět Eda Souček a jeho rodiče, známí již z filmu Obecná škola. Zavítáme k nim v době Protektorátu, kdy se musejí na delší dobu přestěhovat k příbuzným na venkov. Eda poznává značně odlišný svět než doposud. Jeho rodiče si zahrají Tereza Voříšková a Ondřej Vetchý. V kinech se Svěrákova novinka objeví 17. srpna 2017.


Nejlepší dokumenty jsou o Srbovi a havárii vody

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument získala Kristýna Bartošová, režisérka Nebezpečného světa Rajka Dolečka. Sedmdesát dva minut představuje starého srbského nacionalistu, přítele Ratka Mladiče. Další žena, tentokrát Veronika Lišková, zvítězila v kategorii Krátký dokument se svým dílem Kohoutková o loňské havárii vody a s ní spojené epidemii v pražských Dejvicích.


Ježíš Kristus: Odplata

Mel Gibson potvrdil svůj plán na natočení sequelu ke kontroverznímu Umučení Krista. V právě vznikajícím scénáři, jenž píše společně s Randallem Wallacem (Statečné srdce) nás místo scén mučení a popravy čekají události následující bezprostředně po zmrtvýchvstání.

Dana a její parťačky

V ženské variaci na Dannyho parťáky s názvem Ocean’s Ocho se v týmu zlodějek objeví Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling a Elizabeth Banks. Postava Blanchett je přirovnávána k Rusty Ryanovi (Brad Pitt) z původního snímku.


Tornádem k majetku

Sam Raimi produkuje thriller Stormfall a možná si jej zařadí i do svého režisérského plánu. Dvojice zlodějů (začátečník a jeho starší mentor) se v něm budu snažit zbohatnout na smršti tornád.


Soudní spory pro pár kapek krve

Jennifer Lawrence nás má doprovázet dramatem z lékařského světa. V režii Adama McKaye (Sázka na nejistotu) se změní v Elizabeth Holmes, jejíž kdysi úspěšná společnost Theranos se chlubila revoluční metodou odběru minimálního množství krve. V současnosti se firma musí hájit před soudem kvůli zpochybnění výsledků těchto testů.


Cohen jako Copperfieldova noční můra

Snímkům se Sachou Baronem Cohenem se tento rok moc nedařilo. Štěstí by mu mohla opět přičarovat postava Kouzelníka Mandrakea (Mandragory), již ztvární pro Warner Bros. Postava pochází z komiksových stripů 30. let a je dnes řazena k prvním superhrdinům. Na rozdíl od obyčejných iluzionistů jsou totiž Mandrekeova kouzla skutečná.


Až na látku

Paul Thomas Anderson bude zřejmě opět režírovat drama s Danielem Day-Lewisem. Hvězda jeho impresivního dramatu Až na krev se s ním tentokrát vydá do módního světa 50. let minulého století.


Flash potřebuje rychlou pomoc…

Superrychlý hrdina Flash možná nalezl náhradu za režiséra Setha Graham-Smithe. Na jeho místo by se mohl posadit Rick Famuyiwa (Svatba mého nejlepšího kámoše, Matroš).


Pavoučí přítel

Spider-Man: Homecoming získal herce Michaela Barbieriho (Temná věž), aby představoval blízkého přítele Petera Parkera. Podle zdrojů serveru ComicBook.com je založen na postavě Gankeho z komiksů, v nichž se Pavoučím mužem stal Miles Morales.


Howard se vrací z vesmíru

Režisér Ron Howard se znovu podívá do kosmu se scénáristou Williamem Broylesem (Apollo 13). Tentokrát spolu chtějí natočit sci-fi podle knihy Seveneves slavného spisovatele Neala Stephensona. Na jejím začátku vyšlou po sérii katastrof pozemské národy masy cestovatelů na oběžnou dráhu naší planety. Po pěti tisících letech dosáhli jejich potomci populace tří miliard a jsou rozděleni do sedmi různých ras. Nyní chtějí Zemi učinit opět obyvatelnou.


Kdo řídí hvězdný exodus?

Naši planetu hledají i přeživší z kolonií Kobolu. Filmové zpracování původní Battlestar Galacticy ze 70. let již zná své velící důstojníky. Na scénáři pracuje Lisa Joy (chystaný seriál Westworld) a režii vesmírné ságy zařídí Francis Lawrence (série Hunger Games).


Finn zápasí s Kaiju

John Boyega, představitel Finna ze Star Wars: Síla se probouzí, byl obsazen do pokračování akčního velkofilmu Pacific Rim – Útok na Zemi. Díky barvě pleti mu padne jako ulitá role syna Stackera Pentecosta (Idris Elba).


Jack Rozčasovač

Morten Tyldum (Kód Enigmy) zůstane i po mezihvězdné výpravě Passangers u žánru sci-fi. V současnosti jedná o režii adaptace Dívky, která se třpytila, pozoruhodné detektivky jihoafrické spisovatelky Lauren Beukesové. Sériový vrah Harper Curtis získá roku 1931 klíč od domu, jenž mu umožňuje cestovat časem. Vybírá si tedy zajímavé mladé dívky, aby je zavraždil v jejich dospělosti. Kirby, jedna z potenciálních obětí, se mu však dokáže vzepřít.


Autům se nechce do šrotu

Pixar představil první obrázky a premisu chystaného animáku Auta 3. Mluvící vůz Blesk McQueen v něm zjistí, že již přestává stačit moderním závodům. Na nároky nového světa jej připraví ženské hispánské auto žluté barvy jménem Cruz Ramirez. Pokud Blesk nebude trénovat, hrozí mu, že jej převálcuje zástupce nové generace Jackson Storm. Producenti nám slibují zápletku plnou emocí, jež snese srovnání s prvním dílem.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací