Filmové události #29/16: Louskáček má s kým tančit, Krotitelky nesmí do Číny, Pokémoni jsou legendární

krotitele_duchu_2016_plakatOtevřete své dárky!
 
 
Cítíte už tu sváteční náladu, vzdálenou půl roku? Vánoce vám dnes přiblížíme zprávou o Louskáčkovi a slíbíme vám mcdonaldské menu na stejnou dobu. Pod letní stromeček dostanete novinky o Wonder Woman, drby o Harry Potterovi, Vetřelci a Frankensteinovi. Ne vše je však veselé. Krotitelky duchů si možná víceméně získaly americké kritiky, ale nyní se musí sklonit před čínskými cenzory. Ať necestují do Asie, chytat pokémony mohou u nás.
 

 
Obratná tanečnice k jednonohému vojáčkovi

Moderní zpracování Louskáčka s názvem The Nutcracker and the Four Realms obsadilo afroamerickou baletku Misty Copeland. I když to nebylo zatím potvrzeno, je možné, že se z ní pravděpodobně stane slavná Kolombína.


McDonald’s pozdrží objednávku

Životopisné drama The Founder, příběh o založení sítě McDonald’s, bylo přesunuto z původního termínu premiéry 5. srpna 2016 na 16. prosince téhož roku. Studio Weinstein Company tím sleduje, aby byl snímek nominovatelný na Oscara. Mluví se především o šancích Michaela Keatona v hlavní roli Raye Kroca.


Otrok Máří Magdaleny?

Nebeskou bránu hlídá Černý Petr. I tak by se dala vyložit možná účast herce Chiwetela Ejiofora (12 let v řetězech) v biblickém snímku Mary Magdalene. Právě on by mohl doprovázet Máří Magdalenu (Rooney Mara) jako sv. Petr.


Skuteční scénáristé Wonder Woman známi

Jak studio nedávno odhalilo, scénář ke snímku superhrdinky Wonder Woman napsali Allan Heinberg a Geoff Johns, nikoliv Jason Fuchs, jak jsme si mysleli donedávna. Heinberg a Johns spolu v minulosti pracovali na několika komiksových projektech. Nově zveřejněná oficiální synopse snímku zní: „Dřív než se z ní stala Wonder Woman, byla Dianou, princeznou Amazonek, trénovanou na neporazitelnou válečnici a vychovávanou na izolovaném ostrovním ráji. Když na jeho březích ztroskotá americký pilot a vypráví o konfliktu zuřícím v okolním světě, Diana svůj domov opustí, přesvědčena, že může hrozbu zastavit. Během boje po boku mužů objeví své skutečné síly a svůj pravý osud.“


Harry Potter a Deváté dobrodružství?

Společnost Warner Bros. si nechala registrovat název chystané divadelní hry Harry Potter a Prokleté dítě jako obchodní značku. Znamená to, že nás čeká filmové zpracování příběhu? Nebo záznam představení v kinech?


V Číně je zakázáno strašit!

Nová verze Krotitelů duchů zřejmě vůbec nebude pomítána v Číně, kde ho zakázala místní cenzura. Jako jeden z důvodů se nabízí příležitostně citovaná „propagace pověrčivosti“, s níž měl nedávno problémy horor Purpurový vrch nebo druhý díl Pirátů z Karibiku. Server The Hollywood Reporter nicméně cituje úplně jiný důvod, totiž, že většina Číňanů nikdy neviděla předchozí klasické filmy a stát tedy nestojí o prodělečný snímek.


Temná věž (pseudo)pokračující

Adaptace Kingovy Temné věže je vlastně svého druhu sequelem této populární série. Prozradil to režisér Nikolaj Arcel pro  server Entertainment Weekly. Nyní by si měli dávat pozor všichni alergičtí na spoilery. Tak tedy tři, dva, jedna… Hlavní hrdina, pistolník Roland (Idris Elba) je na konci ságy vrácen časovou smyčkou na začátek své cesty. Nicméně věří, že tentokrát bude situace odlišná, jelikož se mu podařilo získat jistý důležitý předmět. A právě ten svírá na začátku filmového dobrodružství.


Kingsmeni neumírají

V Kingsman: The Golden Circle, druhém díle špionážní komedie, se skutečně setkáme i s Colinem Firthem alias zdánlivě zesnulým agentem Harrym Hartem. Prozrazuje to hercova fotografie z natáčení, zveřejněná na Instagramu.


E. T. se vracet ozbrojený!

Steven Spielberg hodlá vyprávět nový příběh mimozemské invaze, sci-fi thriller The Fall, i když nejspíš ne přímo jako režisér. Hlavními hrdiny mají údajně být rozvedení manželé, kteří v době útoku musejí zachránit své opuštěné děti.


Důstojný konec vetřelcobijky?

Pátý Vetřelec bude zakončením příběhu Ellen Ripleyové. Prohlásila to její vlastní představitelka Sigourney Weaver, když chválila příběh, s nímž přišel jeho režisér Neill Blomkamp. Jak již víme z předchozích zpráv, snímek bude zřejmě úplně ignorovat události z Vetřelců 3 a 4.


Bardem žije!!! On žije!!!

Javier Bardem (Tahle země není pro starý, Skyfall) by mohl být ikonickým hollywoodským monstrem ve sdíleném světě společnosti Universal. Pokud podepíše smlouvu, vstane totiž ze stolu slavného Dr. Frankensteina…


Kdo nás trýzní poosmé?

Osmý díl hororové série Saw bude režírovat dvojice bratrů Michael a Peter Spierigové, za jejichž přičinění vznikly sci-fi thrillery Predestination nebo Svítání.


Chytí Legendary všechny Pokémony?

Zatímco japonské kapesní příšerky Pokémoni pronikají nezadržitelně do našeho světa skrze hru Pokémon Go, chystají se zároveň otevřít novou frontu ve světě hraných filmů. Nyní to vypadá, že práva na natočení takového díla získá s největší pravděpodobností společnost Legendary Pictures.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací