Filmové události #30/16: Divergence se stahuje z kin, Myší hlídkují, Pokémoni vyšetřují

letni_filmova_skola_2016_plakatVěřte, nevěřte…
 
 
Na začátek Letní filmové školy Uherské Hradiště jsme byli dávno připraveni, což neplatí o novinkách, které někomu nebudou zrovna příjemné. Fanoušci Divergence se dozvědí, co se stane s jejich sérií po nevýdělečném posledním snímku a příznivci Pokémonů zažijí roztrpčení, jelikož v hrané podobě bude jejich oblíbený fenomén něčím jiným, než by většina z nich očekávala. Možná by místo zcela nereálných tvorů měli lovit příslušníky Myší hlídky…
 

 
V Letní filmové škole Passer a Jarchovský vyučují brak

Tento pátek začal 42. ročník Letní filmové školy Uherské Hradiště. Rozdělen je do šesti sekcí (Fokus, Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, AČFK uvádí a Zvláštní uvedení). K příležitosti 110. výročí narození italského filmaře Luchina Viscontiho zde je k vidění jeho čtrnáct filmů. Nostalgičtí fanoušci staré sci-fi a brakové tvorby se mohou podívat na ukázky němé vědeckofantastické tvorby a průřez tvorbou Rogera Cormana. Z tuzemských celebrit se festivalu zúčastní například režisér/scénárista/ herec Ivan Passer a Petr Jarchovský. Slovenská herečka Emília Vašáryová zde představuje své nové drama Eva Nová. Akce potrvá do soboty 30. července. Více se můžete dozvědět v našich samostatných článcích.


Zemřel Garry Marshall (13. 11. 1934 – 19. 7. 2016)

Komplikace se zápalem plic si vyžádaly život jedenaosmdesátiletého režiséra, scénáristy a herce Garryho Marshalla. Ve filmech a televizních pořadech se objevoval již počátkem 60. let a řada televizních seriálů se mohla těšit z jeho scénářů. Od roku 1970 navíc i režíroval, ale jeho celovečerní dílo bylo vidět až roku 1982 – jednalo se o komedii Lékařská akademie. Nejvíce však Marshalla proslavil snímek Pretty Woman s Richardem Gerem a Julií Roberts nebo dva filmy podle knižní série Deník princezny. Gera s Roberts dal později znovu dohromady v Nevěstě na útěku. Nedávno měl premiéru jeho poslední film Svátek matek.


Epizoda VIII bez přestávky

Star Wars: Epizoda VIII bude první částí slavné space opery, jež začne přesně ve chvíli, kdy předchozí skončila. Podle režiséra Riana Johnsona se navíc konečně seznámíme s novými postavami do větší hloubky. Bylo to odhaleno na nedávné oslavě fenoménu.


Divergence ustupuje do televize

Sci-fi série Divergence podle knih Veronicy Roth mění na poslední chvíli svůj formát. Kvůli neúspěchu Aliance, třetího dílu ságy Beatrice Priorové (Shailene Woodley) v kinech neuvidíme plánovaný snímek Ascendant a příběh místo toho zakončí televizní film, následovaný seriálem ze stejného prostředí. Zatím není jasné, jestli se na obrazovce setkáme s původními představiteli postav.


Myší srdce

Kromě superhrdinů vystupují v komiksech i jiní hrdinové, kteří si zaslouží kinematografické zpracování. Třeba zvířecí hrdinové komiksu Myší hlídka od Davida Petersena. Hrdiny děje jsou stateční ochránci středověkého myšího národa, střežící bezpečí nejistých cest, připraveni utkat se s nebezpečnými predátory. 20th Century Fox nyní získal filmová práva. Scénář napíše Gary Whitta (Rogue One: Star Wars Story) a jako producent snímek chce doprovázet Matt Reeves (režisér Úsvitu planety opic). Stejně jako v případě jeho dobrodružství primátů se plánuje spojení normálních záběrů s CGI.


Pikachu Holmes

Legendary Pictures skutečně natočí hrané snímky ze světa Pokémonů. Pokud jste však očekávali příběh ve stylu známého seriálu s Ashem, připravte se na zklamání. Nové médium se totiž má inspirovat videohrou Great Detective Pikachu, kde mladík Tim Goodman a jeho neobvykle inteligentní Pokémon – detektiv řeší záhady.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací