Filmové události #31/16: Kirsten tvoří, Kirkův otec žije, Duchové se třesou

star_trek_do_neznama_2016_poster1Začněte další kapitolu!
 
 
Na kapitoly tentokrát nebudou rozděleny knihy jako Pod skleněným zvonem nebo Stehlík, jichž se právě ujaly zajímavé režisérské osobnosti. Ovšem nové části získají Star Trek, Krotitelé duchů i Indiana Jones a dozvěděli jsme se, kdy se objeví pokračování Shreka.
 

 
Kirsten pod zvonem

Herečka Kirsten Dunst chce režírovat svůj první celovečerní snímek. Konkrétně hodlá zfilmovat slavnou americkou knihu Pod skleněným zvonem, autobiografickou výpověď spisovatelky Sylvie Plath o boji s psychickými problémy.


Strasti ve společnosti Stehlíka

Jiné literární dílo míří na plátno pod režisérskou taktovkou Johna Crowleyho (Uzavřený kruh, Brooklyn). Nyní ho zrekrutoval Stehlík, literární dítě Donny Tarttové. Autorka se rozhodla týrat hrdinu Thea Deckera, jenž ve třinácti letech ztratí matku při bombovém útoku na muzeum. Na žádost jednoho muže zachrání obraz Stehlík od Rembrandtova žáka Carela Fabritia. Vzápětí se ocitá na strastiplné cestě proměnlivého života.


Kirk starší ožívá, Čechov zůstává mrtvý

Třetí rebootová výprava „Star Trek: Do neznáma“ se teprve představila veřejnosti a Paramount již stačil odklepnout čtvrtý snímek. Jak již naznačovaly nedávné drby, vystoupí v něm George Kirk (Chris Hemsworth), zesnulý otec kapitána Kirka (Chris Pine). Producent J. J. Abrams navíc vyloučil přeobsazení Pavla Čechova po tragické smrti herce Antona Yelchina.


Indyho univerzum

„Bob“ Iger, prezident společnosti Disney, a představitelé Lucasfilmu nás ubezpečili, že svět Indiana Jonese bude nadále expandovat i po pátém filmu z hlavní série. Možná dokonce na základě dobrodruhových výprav vznikne další „sdílený svět“.


Krotitelky do další mise!

Vedení Sony je potěšeno ze solidního úspěchu Krotitelů duchů a plánuje již sequel. Tentokrát by bylo dobře, kdyby vznikl alespoň ještě jeden do trojice.


Ve stínu zlobra

Roku 2019 se do kin dostanou dva zajímavé animáky od společnosti NBCUniversal. Jedním z nich je pátý díl zeleného zlobra Shreka. Druhým je pak starý projekt nazvaný Shadows, původně známý jako Me and My Shadow, dílo Edgara Wrighta a Davida Williamse. Přinejmenším v původní verzi měl snímek vyprávět o frustrovaném stínu, otráveném ze svého nudného hostitele.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací