Filmové události #41/16: Sirotčinec slečny Peregrinové ovládl tuzemská kina, předstihl i Anthropoid

pirati_z_karibiku_mrtvi_muzi_mnoho_nepovi_posterVrátí se Piráti z Karibiku i Planeta opic.

Pohádka Tima Burtona je zatím v českých kinech úspěšná. Natalie Portman se chystá oslnit diváky i kritiky jako Jackie Kennedy. A Netflix pořád nevyčerpal svá esa v rukávu, vrátí se s Gilmorovými děvčaty a představí fantasy sérií Řada nešťastných příhod.

#41/16

sirotcinec_slecny_peregrinove_pro_podivne_deti_2016_foto_08

Minulý víkend z žebříčku nejnavštěvovanějších filmů spadlo na druhou příčku Dítě Birdget Jonesové. Nejvíc tuzemských diváků to táhlo na Burtonův Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, který vstoupil minulý týden do kin. Během víkendu na něj zašlo padesát tisíc diváků, tedy dvakrát tolik než na v žebříčku víkendových favoritů třetí Anthropoid.

Gilmorova děvčata, seriál, který se začal vysílat v roce 2000 během sedmi sezon si získal mnoho diváků po celém světě. Netflix 25. listopadu odvysílá první z celkem čtyř speciálních dílů „Gilmorek“, které se tak vrací po víc než deseti letech.

Další pokračování nabídne Planeta opic, která zatím vypustila jen stručnou upoutávku na War of the Planet of the Apes s plánovanou premiérou na červenec příštího roku. „Válka už začala,“ straší klidný hlas Caesara skrytého za sněhem.

Kdo by neznal minimálně název detektivky Agathy Christie, Vražda v Orient expresu. Příběh kultovní spisovatelky už se v minulosti dočkal dvou televizních zpracování a jednoho celovečerního filmu. V roce 1974 si v něm zahráli Sean Connery nebo Ingrid Bergman. Teď se na novou adaptaci chystá Kenneth Branagh . Zahrát by si v ní měli Johnny Depp, Michelle Pfeiffer nebo Judi Dench. Sám Branagh, jak je jeho zvykem, se kromě režie zhostí i hlavní role Hercula Poirota.

Příznivci Johnnyho Deppa se svého oblíbence ale dočkají už v květnu příštího roku. Depp se vrátí jako kapitán Jack Sparrow v pátém dílu Pirátů z Karibiků, tentokrát s podtitulem Mrtví muži mnoho nepoví. Uvidíme i Orlanda Blooma, novým „záporákem“ na scéně bude Javier Bardem jako Salazar. Pirát, jenž se snaží zbavit se všech ostatních.

Disneyovka Na vlásku se očividně osvědčila natolik, že si zaslouží rovnou celý seriál. Ten spatří světlo světa příští rok na Disney Channel. Seriál se bude věnovat tomu, co se dělo po skončení filmového příběhu do svatby Lociky a Evžena, kterou už zdokumentoval šestiminutový bonusový materiál k původnímu filmu.

Seriálové zpracování vzniklo i ze 12 let starého snímku Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod. V nové podobě nás láká Patrick Warburton, který v hlavní roli vystřídá Jima Carreyho. Dalších rolí se chopí Neil Patrick Harris nebo Joan Cusack. První z osmi přichystaných epizod odvysílá Netflix v pátek 13. ledna 2017.

V době, kdy ve Spojených státech finišuje boj o prezidentské křeslo a potažmo o funkci první dámy či prvního muže, Fox Searchlight Pictures uvedou začátkem prosince životopisný snímek o té nejznámější z nich. Jackie, tak zní název filmu o manželce zavražděného J. F. Kennedyho. V  traileru se představuje Natalie Portman v roli ikonické první dámy, působivý je plakát s Portman v rudých šatech s rudým pozadím. Obojí slibuje dramatický vhled do nelehkého života Jaqueline Kennedy. Česká premiéra nebyla dosud stanovena.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací